18 Ocak 2018 Perşembe

Daley Blind & Galatasaray, Asamoah olmayacaksa gelmesi gereken isim


Daley Blind hakkında daha önce de yazdım, eğer Asamoah olmayacaksa gelmesi gereken bir numaralı sol bek. Asamoah'la farklı tarzları olsa da joker yapıları dahilinde bunu söylüyorum. Transfer tarzında yazmıştım Blind'i, o gün itibariyle sezon sonunda sözleşmesi bitiyor diye biliyordum. Bugün baktığımda ise sözleşmesinin bitişi 2019 olarak görünüyor. Yine de transferi mümkün bir isim, özellikle de kiralama durumu üzerine. 

O dönemler ütopyam da vardı, Blind ve Asamoah'ı aynı anda alabiliriz üzerine. Tudor'un 3'lü savunma düzenini düşünerek söylüyordum, Blind'i sol stoper, Asamoah'ı ise sol kanatta kullanarak. Birbirlerinin alternatifleri değiller aslında, çok farklı özellikleri var. Asamoah daha atlet ve güçlü bir oyuncu, daha çok orta saha özellikli. Blind de orta saha gibi oynayabiliyor ama stoper özellikli, daha teknik özellikli ama Asamoah'a oranla ağır.

Blind özelinde bir ön yargı var, "istemiyorum" diyerek işin içinden rahatlıkla çıkılıyor. Galatasaray ve Türkiye Ligi'ni düşünerek yorumlayın, sol bekine Carole dönebilir mi diye düşünüyorsun. Hakan Balta'yı kullanmak durumunda kalacaksın, Blind'e temposuz deniyor, Hakan Balta'ya 34 yaşında ne diyeceğiz. Ya da Latovlevici mi devam etsin. Blind'i transfer etme durumun varsa alırsın, kaliteli bir oyuncudur ve profili yüksektir.

Blind'i hiç tanımayanlar için yazayım, tarzı Hakan Balta'ya benzer. Kalite değil, tarz olarak bunu söylüyorum. Hakan Balta da stoper özellikli bir sol bekti, ağırdı ama teknik / pas özelliği ön plana çıkardı. Blind'in de ağır olduğu doğru da stoper özelliği çok daha yüksek, teknik / pas gibi özellikleri çok daha yukarıda, rahatlıkla orta saha olarak oynayabilecek (bugün Fernando'nun yokluğunda bir numaralı aday olurdu), lider bir karakter. Sadece oyun aklıyla dahi bu ülkede önemli bir fark gösterir.

Manchester United onu 17.5 milyon avro gibi bir rakama alsa da beklentiyi karşılayamadı. Uzun zamandır bu takımın formasını giyiyor, Van Gaal zamanı daha bir ön plandaydı. Bu sezona bakınca da iyice gözden çıktı, pek fazla forma şansı bulamıyor. Mourinho / Fatih Terim ilişkileri derken bu transferin gerçekleşmesi çok olası, iş Blind'in iknasında.

Belli ki hocanın önceliği bu pozisyon için daha yüksek bir profil. Scout önerisi kaynaklı bazı genç sol bekler de konuşuluyor ama Asamoah, Blind gibi isimler üzerinde bir uğraş var. Orayı Evra gibi bir isimle de geçmek istemiyor, düşüncesi daha uzun vadeli. Blind'i isterim, Asamoah olmayacaksa da gelmesi gereken bir numaralı isimdir..

10 yorum:

  1. Sol beke oyun kurabilen ayağındaki topu dan diye vurmayacak defansif açıdan iyi bir bek gerekiyor. Ne kadar ileri çıktığı değil nasıl çıktığı önemli. Blind, Shaw, Asamoah gibi oyuncular anlaşılan bu mali yapıda fazlasıyla ütopik. Kiralık uygun bir oyuncu bulursak alacağız. Olmadı Evra ile bitiririz herhalde. Beklentim çok büyük değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blind bu özelliği karşılar. Aslında kira noktasında Manu ikna edilir de Blind'in ücretini bilemiyorum.

      Sil
  2. Ben halen Evra ile 6 aylik anlasilmasi taraftariyim zira daha yuksek ve genc bir profilin sezon sonu bulunma ihtimali cok daha kuvvetli. Bana gore cok genc ve yetenekli bir bekten devre arasinda yeterince katki alamayiz. Gorulen o ki Fatih Hocanin aklinda Hakan Balta ya da Lato benzeri bir acil durum plani da iyice sekilllenmeye basladi; eger sezona solda bu kadro ile baslarsak buyuk maclar Tudor'un karnesinden pek de farkli olmayacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evra için zaman geçti bence, o iş kamp dönemi öncesi çözülmeli ve kampa katılmalıydı.

      Sil
    2. Form tutmasi acisindan haklisin ama eldekilere ve Evra'nin tecrubesine bakinca yine de en mantikli hamlenin o olacagini dusunuyorum ve birkac haftada hazir hale gelecegini tahmin ediyorum zira Marsilya zamanlari da boyleydi. Zaten bu saatten sonra Evra isi bence de zor biz sadece Galatasaray icin gonlumuzden geceni soyluyoruz.

      Sil
    3. Tabii şu an ismi geçen isimlere oranla yine mantıklı olan kendisini görünüyor. Yine de madem gelecekti, neden kamp öncesi olmadı diye sorarım.

      Sil
  3. burada çok uzun zaman önce uğur çiftçi'yi bedava alabiliriz demiştim, yemediğim laf kalmamıştı uğur şöyle kalitesiz, böyle dandik diye. oysa süper yıldız dediğim yoktu, kulübede yedek sol bek olarak bulunsun demiştim.
    şimdi o uğur'un adı geçiyor hem de as sol bek olarak. ilahi adalet diyeceğim de ben de gs taraftarıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De şu an ihtiyacın yedek sol bek değil ki, mevzu o.

      Sil
    2. yazdığım şeye verdiğin cevap çok alakasız görünüyor. tam anladığını düşünmüyorum.
      sezon sonu için yedek sol bek düşünebiliriz dediğim adam, gs'nin as sol beki olmak üzere.
      "uğur alınabilir" diye düşünmek, o kadar da saçma değilmiş demek. ki terim bile düşünüyor.

      Sil
    3. Anladım da bu sezonu ne yapacaksın, anlattığım bu. Yangın çıkarmıyorum, sadece transferin bence hatalı olduğunu söylüyorum. Ben bu sezonu düşünüyorum şu an, yeni dönemi değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir