15 Ocak 2018 Pazartesi

Geçmiş zaman olur ki #7; Hagi'li Viitorul'u Galatasaray karşısında görmek güzeldi


Hagi'yi görmek her zaman güzel. Nasıl tarif edeyim ki bu adamı, yaşayanlar biliyor. Şu an Viitorul'da çok büyük bir proje sahibi, bir anlamda Romanya futbolunun altyapısı oldular. Geçtiğimiz sezon yaşadıkları şampiyonluk da çok özeldi ve oynattığı takımın yaş ortalaması 22-23. Herkesin hayalini kurduğu ama kolay başaramadığı bir iştir, Hagi bunun temelini yıllar önce atmıştı ve bugün meyvesini yiyor. Hagi denildiğinde Fatih Terim ismini de yazacağız, bu ikili birlikte çok daha büyüktü. Çok büyük başarılar ve kupalar kazandık, öyle özel anlar var ki. Hagi'li Viitorul'u da hazırlık karşılaşmasında dahi olsa Galatasaray karşısında izlemek heyecan vericiydi. Teknik direktör olarak bu ikilinin ilk karşılaşması değildi tabii, 2003 / 2004 sezonunda Hagi Bursaspor'u çalıştırırken de karşılaşmışlardı. 2-2 bitmişti o maç, genç Sabri Sarıoğlu'nun golünü hatırlıyorum. Aradan yıllar geçti, Hagi o arada 2 kez Galatasaray'ın başına da geçti, Fatih Terim'in de başarılarla dolu bir dönemi oldu ve bugüne geldik. Hagi de günün birinde 3. Galatasaray dönemini başlatabilir. Herkes teknik direktörlüğünü eleştirir ama 2. dönemi hatalarla dolu olsa da 1. döneminde başarılı olduğunu ve tecrübesizliğinin kurbanı olduğunu düşünürüm. Fatih Terim ise sevdiğimiz ekibiyle birlikte takımı yeniden ayaklandırma, düşen markayı ayağa kaldırma peşinde. Başarılı olacağına inanıyorum, umarım bu birliktelik olmadık bir sebepten sonlanmaz ve uzun yıllar kendisini konuşuruz..

4 yorum:

  1. Burak bey gerek üslubunuz gerekse olaylara bakış açınız ile bu çizginizi hiç bozmayın.. Sizi okurken gerçekten boş olmayan bir insanı okuduğumu hissediyorum. Umarım böyle de devam edersiniz.

    YanıtlaSil
  2. tamam iyi işler başarıyor orda ama kenardan taç atarken bile bağırıyor oyunculara,işlerine çok karışıyor,büyük takım da yaparsa biletini keser oyuncular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disiplin konusunu abarttığı doğru, Misimovic konusu gün gibi akıllarda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir