23 Şubat 2018 Cuma

Galatasaray 5-0 Bursaspor, Garry Rodrigues en az 25 milyon avro


Anlamadığım bir konu var. Aynı futbolcularla oynuyoruz, fark yok. İç sahada bu iştahı gösteriyoruz, deplasmanda ise aynı oyunu oynayamıyoruz. Kayserispor deplasmanının ilk yarısında bu oyun vardı, orada da Badou Ndiaye sahadaydı. Sivasspor maçında nedense kontrollü başladık, uyandığımızda iş işten geçti. Kasımpaşa maçına iyi başladık ama böyle bir coşku yoktu, yine kontrole yakındık. Fatih Terim eminim ki bunu her istiyor, deplasmanlarda da oynamak lazım. Yine de Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından alınan böyle net bir skor önemlidir. Maç maç bakıyorum, Fenerbahçe deplasmanına kadar 3'de 3 diyoruz, ilk ayağı geçtik.

Herhangi bir Bursaspor etkisi yoktu, maçın ilk adından son dakikasına kadar. 3-4-1-2 dizilmişler, Kasımpaşa'nın yaptığı gibi hızlı isimlerini Galatasaray savunmasının arkasına sarkıtmayı denediler. Stancu / John tercihi bu yüzden olsa da istediklerini uygulayamadılar. Önce Stancu sakatlandı, sonra kırmızı kart derken maç ilk yarıda bitti zaten. Stancu yerine giren isim Sinan Bakış, bu da Bursaspor'un kadro kalitesi noktasında önemli bir mesaj.

Başakşehir - Fenerbahçe maçında da aynısı oldu, Başakşehir savunması geriden ısrarla pasla çıkayım derken sıklıkla top kaybetti, Fenerbahçe'nin presi ön plana çıktı. Burada da aynısı oldu, Bursaspor savunması inadına geriden kısa pasla çıkayım derken hata yaptı ve hemen hemen yedikleri her gol, kırmızı kart böyle geldi. Gomis, Belhanda, Feghouli ve Garry Rodrigues'in ön alandaki presi etkiliydi, bunu deplasmanda da uygulamak gerekiyor. 

Oyun iştahının altını ısrarla çiziyorum, bunun da temelinde pres yatıyor. Ön alanda oynamaya çalışıyoruz, son ana kadar "hücum" diyen bir teknik adamımız var. Bugün oyuncu değişikliklerinde dahi bunu gördük, maçı erkenden bitirmemize rağmen her hamle hücuma yönelik geldi ve risk aldık. Ön alanda tutunmanın yolu da pres, orada rakibi ne kadar zorlarsan iyidir. Dediğim gibi, bu mücadele her maçta gösterilmeli.

Kaliteli hücumların da hastasıyız. Yetenek eşiği yüksek hücumculara sahibiz ve organizasyon dahilinde gelen pozisyonlar izliyoruz. Bu da biraz Belhanda'yla alakalı, o işin içine böyle girdiğinde organizasyonlar oluşuyor. Selçuk İnan da yükseliyor, eski günlerden alışık olduğumuz bazı topları atsa da o ipler daha çok Belhanda'nın elinde. Belhanda, Feghouli, Garry Rodrigues ve Gomis'in yakaladığı frekans da güzel, bir de işin içine ön alandaki mücadelelerini ekleyince bu hücumu durdurmak gerçekten imkansız.

Sezon başından bu yana değişmeyen bir şey var yalnız, o da Gomis / Garry Rodrigues uyumu. Tam sayıya bakmadım ama Garry Rodrigues'in 8 asistinin yüzde 90'ı Gomis'le alakalı. Atılan gollerin tipi de hemen hemen aynı, Garry Rodrigues topu çizgiden bir şekilde taşıyor ve Gomis'e çıkarıyor. O da genelde rahat pozisyonlarda golü buluyor. Bu müthiş bir hücum planı, hatta Galatasaray'ın en önemli silahı dahi diyebiliriz. Garry Rodrigues'in solda veya sağda oynaması fark etmiyor, bu etkiyi sezon başından bu yana gösteriyor ve Fatih Terim'le birlikte en az 3 seviye daha yukarı çıktı.

Yazılacak çok fazla bir şey yok. İlk yarıda yine verilmeyen bir penaltı, aynı şekilde Nagatomo'nun ofsayt olmayan golü konuşulmayacak tabii. Şanssız sakatlıklar da yaşadık, Eren Derdiyok ve Donk'un ciddi bir durumu yoktur umarım. Zaten kısıtlı alternatif sahibiyiz, özellikle de forvet için 3. bir isim yazamayacağız. İşin özü şu, deplasmanlarda da bu oyun gelmeli, en azından yarısını dahi oynasak kazanmaya devam edeceğiz..

15 yorum:

  1. feghouli ağırlığını koyması gerekiyor daha fazla sorumluluk alması lazım hele böyle basit maçlar da, çok yetenekli oyuncu ama hala etkisini gösteremedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence gösteriyor ama yetmez tabi, fazlası var çünkü. Gol / asist rakamları gayet yüksek yoksa. Bir noktadan sonra düşüyor maç içinde, bunu çözemedik.

      Sil
  2. feghouli inanılmaz bir kazık. nasıl kurtuluruz bilmem. çin'e falan dua edeceğiz artık. adamın oyun içinde en ufak etkisi yok. hiçbir rakip "eyvah bu adamı nasıl tutacağız" baskısı yaşamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu abartılı bir yorum. En ufak etkisi yok demek yanlış, 5 gol 4 asist mesela etkisi olmayan adam. 17 maçta bunu yapmış üstelik.. Hadi rakamlar bir yana diyelim, sadece ön alandaki baskı ve mücadelesiyle dahi bir yere koyarım.

      Sil
    2. skor yorumcusu olarak bakarsan 5 gol tabii. bir quaresma ya da babel gibi maç için 10 dakikalık yükselmeler bile yaşamıyor. onun ataklarıyla rakip kaleyi ablukaya alamıyoruz. ne baskısı ne mücadelesi. allah aşkına her şeye olumlu açıdan bakacağım diye abartma. mart ayı geldi hala zımba gibi olamadı.

      Sil
    3. Bence sen şartlanmışsın, hiç de sevmem şartlanmış birinin fikrini değiştirmeye çalışmayı :( Maçı tekrar aç, şu ön alandaki baskıya tekrar bak, başka sözüm yok. Beklentimde hareket etmiyor, kondisyon sıkıntısı da doğru ama senin yorumun şartlı maalesef.

      Sil
    4. Belhanda ön yargıları için aylarca uğraştım, bir de Feghouli için yaşlıyım maalesef :(

      Sil
  3. Istek ve gol arama anlaminda iyi bir oyundu. Belhanda'nin geri gelmesi bu macin anahtari oldu sanirim. Hala su adami beyenmeyenler var, bende bunu anlayamiyorum. Sanirim bu macin kahramani benim gozumde Belhanda. Topu ileri tasiyor ve her pozisyonda var. Orta sahadan ileriye hizli cikiyor ve top ayagina gelince 2 defans oyuncusunu bozuyor. Feghouli'nin oyunundan bende mutlu degilim, daha iyisini yapabilir ama arkadasin dedigi gibi bir kazik olduguna inanmiyorum.

    Beni rahatsiz eden bu mac 5'te kalmamiz. Ozelikli Yasin cok etkisizdi. Yasin yerine solda daha etkili bir kanat adamimiz olsaydi 7-8 olmasi isten bile degildi. Ozellikle Garry nin pozisyonunu bozup topun disari gitmesi sac bas yolduracak cinsten.

    Ha birde Mariano az da oynasa oz oynadi. Umarim formunu biraz ilerletim Linnes'ten formayi alir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı sevin / sevmeyin ama bu adama sezon sonuna kadar muhtaç olduğumuzu hiç unutmayın. Belhanda'lı oyun başka oluyor, hücumda daha hızlı ve akıllı hareket ediyorsun.

      Hoca da kulübeden dem vurdu, bunu da birkaç zamandır söylüyor. Kenardan gelen isimlerin hiç etkisi yok ki Donk gibi kazanımlara rağmen tablo bu.

      Sil
  4. yalnız gomise teklif varsa satılsın falan diyordun sezon sonu ama bence böyle bir golcü bulmak ucuza zor, hele böyle bir karakterte oyuncu bulamazsın, bence her türlü kalmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Gomis değil herkes için geçerli. Ben yol haritasını da çizdim, çok iyi tekliflere kimse için yok demem.

      Sil
  5. Ligin ilk yarısında takımın en önemli oyuncusu dediğimiz fernando haftalardır yok ama Fatih hoca yerine donk u monte ederek bu işi çözdü! Fakat görülüyor ki artık bu takımın en önemli oyuncusu Belhanda'dır! O olmadığı zaman takım 2 kademe aşağı düşüyor, Donk' un bu performansından sonra Fernando'nun yokluğu olabildiğince tolere edilebilir fakat Belhanda olmazsa olmaz! Alternatifi takımda zaten yok.Fatih hoca açısından çok zor bir durum! Takım bir şekilde Belhandanın takımına evrildi. Sezon sonuna kadar Belhanda nın olmadığı her maçta bütük problem yaşarız.Umarım sakatlanmaz ya da cezalı duruma düşmez. Rodrigez yaş itibariyle bu sezon sonu En yüksek kontratını almak isteyecektir ki hakkıdır. Umarım satılmaz ve Şampiyonlar liginde iyi bir performans gösterir.Mariano büyük kalite! Oyuna dahil olur olmaz nasıl bir futbolcu oldupunu bize tekrar hatırlattı.Bu arada Selçuk artık duran top kullanmasın! Belhanda sahadayken Selçuğun duran top kullanması nasıl bir mantıktır cidden anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En önemli demeyeyim de olmazsa olmazı diyeyim. Belhanda hücumda hız ve hareket demek, o olmadığında aklın yüzde 50'si kayboluyor. O işi tek başına Selçuk İnan yapamıyor işte, bunu her seferinde görüyoruz.

      Sil
  6. Hocam hatirlarsan daha Tudor zamaninda sana Linnes kalacak demistim gerci Tudor kalsaydi belki de gidecekti ama su an Fatih Hocanin aciklamasina bakarsak onlu arkali oynatiriz diyor ve uzun yillar sonra hem saglam bir sag bek hem de alternatife sahibiz bence bu cok onemli. Deplasmanlar icin de Fatih Hoca ne diyorsa dogrudur mantikli bir aciklama bulamiyorum resmen bir fobi var. Tamam guzel de yine ayni yere geliyoruz Kasimpasa'yi deplasmanda yenemeyen takim Kadikoy'den nasil cikacak esas onemli olan bu yoksa Bursa'ya 5 atmisiz inan Garry Gomis verkaclari haric cok zevk almadim su mactan aklim sampiyonlukta zira sampiyon olamazsak maddi anlamda resmen dibe vuruyoruz. Besiktas'in hem CL geliri hem de 2 yillik lig geliri var, Fener desen onlar da bizden iyi durumda son aciklanan rakamlara gore biz yine tehlikedeyiz bunlara daha cok kafam takiliyor benim, yoksa 5 averaj gercekten guzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes kalır, çünkü takım oyuncusu ve sorunsuz alternatif. Fatih Hoca dönemi daha da üzerine koydu yalnız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir