17 Şubat 2018 Cumartesi

Kasımpaşa maçında Belhanda'nın yokluğunda tercih nasıl olacak?


4-3-3 oynuyoruz, bunda da ısrarcı olacak gibi görünüyoruz. Fatih Hoca tek bir formasyona bağlı kalmaz, maçına göre değişiklikleri olsa da o an ki kadroya bağlı temel düzeni vardır. Bu kadroda da o 4-3-3 gibi duruyor, Belhanda'nın son haftalarda yükselmesiyle birlikte iyi işlemeye başlamıştı. Soru şu, Kasımpaşa maçında Belhanda'nın yokluğunda tercihi nasıl olacak?

3 tane ihtimal düşünüyorum. 4-3-3'de devam eder ve Donk, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan üçlüsüyle oynayabilir. Ben de buna daha yakınım ve Sivasspor maçındaki görüntüyle karşılaştırmamak gerekiyor. 2. ihtimal çift santrafor, Gomis / Eren Derdiyok ikilisi. Bu da yabana atılmamalı, hocanın sevdiği düzenlerden biri de 4-4-2. 3. ihtimal ise Feghouli'yi 10 numaraya çekmek ve 4-2-3-1 oynamak. İşte bu Sivasspor maçındaki görüntüye benzer bir hareket, hata olacağını düşünüyorum.

Sivasspor deplasmanında Donk/ Tolga Ciğerci ikilisi bizi hücumda kısır kıldı ve topu öne taşımak, oyun kurmak büyük sorun oldu. Feghouli 10 numarada etki ediyordu ama o dönem arkasında Selçuk İnan / Badou Ndiaye ikilisi vardı. Donk / Tolga Ciğerci doğru ikili değil, 4-2-3-1 içinde hata olacak. Feghouli'yi 10 numaraya çekmenin hata olduğunu düşünüyorum, sağda oynamalı. Orta ikiliden biri Selçuk İnan olsa dahi Tolga Ciğerci ya da Donk'la o da doğru bir ikili değil.

4-3-3 ise farklı, Sivasspor maçıyla kıyaslamamak lazım. Selçuk İnan'ı ekleyeceğiz çünkü, dizilim bir anda farklılaşıyor. 4-3-3 içinde bazı isimleri doğru yerlere koyduğumuzda yükselmelerini sağladık. Donk'u stoperlerin arasında defansif orta saha kullanmak onu yükseltti, çünkü hücum tarafında bir beklenti duymadık. Selçuk İnan da kendini biraz daha hücuma atınca farkını ortaya koydu. Belhanda / Tolga Ciğerci farklı iki isim olsa da tarz olarak Badou Ndiaye / Tolga Ciğerci biraz daha yakın. Tempo beklersek o da sırıtmaz, bu anlamda Kasımpaşa maçında iş görecektir bu üçlü.

Eğer bunu kullanmamamız durumunda ise çift forvet mantıklı tercih oluyor. Orada da 4-4-2'ye dönüyoruz ve Eren Derdiyok'un da son haftalarda yükselen bir görüntüsü var. Mücadele etmeye başladı, ön alanda bir hareketliliği var ve Fatih Hoca döneminde 4 maçta 3 gol attı. Tudor döneminde ise golü dahi yoktu. Gomis'le uyumlu bir ikili durmasalar dahi bir maç üzerinden bakıyoruz, olabilir yani. Orta saha göbeği bu durumda Selçuk İnan / Donk'a bakacak, bence bu sorun..

4 yorum:

  1. Çift forvet düzeninde, Feghoulinin daha geriden top dağıtması gerekecek. Orta alandan 3. Bölgeye top taşımak zorlaşacak. Eren de Gomis de top indiriyor ancak topu ayağında tutup yönlendirme işi sadece Selçuk'ta olunca kısırlaşıyoruz. Donk-Selçuk-Tolga en uygunu sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı düşünüyorum ama tek maç üzerinden düşünüyoruz. Bu açıdan çok takılmıyorum düzenin ne olacağına.

      Sil
  2. Feghouli'nin kondisyonunun tam olmaması ve baskı yapma özelliğinin olmaması puan kaybetmememiz gereken haftada kanatta oynatmaz fatih hoca.Kanatlara içe kat eden iki oyuncuyu alır Feghouliyi 10 numaraya selçuk donk orta sahasıyla başlar diye tahmin ediyorum.
    Muslera
    Linnes Maicon Serdar Nagatomo
    Donk Selçuk
    Sinan Feghouli Rodrigues
    Gomis
    Burda en çnemli etken beklerin hücuma katkısı olacak diye tahmin. Maçı 2. yarıda kopartırız gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatıyor, oynatmaya da devam edecektir. Oynamalı da, öyle diyeyim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir