22 Şubat 2018 Perşembe

Transfer tarzı "2018" #20; Facundo Ferreyra


Bernard'ı yazmıştım, onun da sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Shakhtar adına önemli ayrılıklar ufukta olabilir ve zor olsa da bazı isimleri Türkiye'ye getirmek mümkün. Yıllık veya imza ücreti noktasında şartları biraz zorlamak gerekecek, en azından bonservis verilmeyeceği düşünülerek bu göze alınabilir. Bazı pozisyonlarda kaliteyi yükseltmek gerekiyor, özellikle de hücum tarafında.

Facundo Ferreyra'nın da sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, yaş 26. Shakhtar'a geldiği dönemde çok daha büyük bir potansiyel olduğunu hatırlıyorum, ondan beklentiler daha yukarıdaydı. Bir dönem Newcastle United'e de kiralandı ama orada pek varlık gösteremedi. Shakhtar'a dönüşünde ise son 2 sezonda önemli katkılar veriyor. Bu sezonuna bakınca, 30 maçta 23 gol 4 asisti var. Bunlardan 7'si Şampiyonlar Ligi maçı ve orada da 3 gol 2 asist.

Özellik itibariyle konuşmak gerekirse, her şeyden biraz var diyelim. İstikrarı biraz da form durumuyla alakalı, potansiyeli hep vardı, bunu da 2 sezondur gösterebiliyor. Her özellikten var diyelim, çok hızlı değil ama ağır da diyemeyiz. Tekniği de müthiş değil, yine de ortalamanın üzerinde, bitiriciliği de aynı, pres oyununda var ama bunu genele yayamıyor gibi. Hava topları biraz sıkıntılı, an geldiğinde de patlayıcı özelliğini gösteriyor.

Yaz döneminde forvet noktasında bir değişim bekliyorum. Gomis gidebilir, hakkında Çin iddiaları var ki deplasman oyunuyla da iyi bir teklif karşısında yok denilemez. Eren Derdiyok'un da çok tutulduğunu düşünmüyorum, bu anlamda en az 2 forvet transferini olası görmekteyim. Gomis kalsa dahi o pozisyon için çok iyi kalitede bir forvet gerekir ki Ferreyra da tarz olarak onu tamamlayacak isim. 

İtalyan vatandaşlığı da var, Avrupa'ya transferi bu noktada rahat, AB statüsüne takılmıyor. Onun için para konuşacaktır, yıllık ücret noktasında şansımız var. Ferreyra adına önemli yatırımlar yapılacağını sanmıyorum, bir seviyenin altında çünkü, üst seviyelerde yer alması güç. Shakhtar'da da kalabilir, Galatasaray gibi bir takıma da gelebilir, bu noktada Bernard'a oranla biraz daha rahat bir transfer. Yaş da 26, gençleşme noktasında mutlaka iş görür..

4 yorum:

  1. Deplasman oyunun da hangi oyuncu var ki abi öyle bakarsak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli falan da yok, haklısın ve bu önemli bir sorun.

      Sil
  2. Umarım yönetim de bizim gibi gelecek sezonun planlamasını yapıyordur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir