22 Şubat 2018 Perşembe

Yaklaşmakta olan..


Sakatlıklarla alakalı açıklamalar yapıldı. Bu konuda bazı bilinmezlikler vardı, geç de olsa öğrenmiş olmak güzel. Fernando'nun dönüşü gibi, sakatlandığı günden bu yana gelen büyük bir bilinmezlik. Denayer ya da, Sivasspor deplasmanında ağır bir sakatlık yaşamasına rağmen açıklama yapılmadı, aradan da 2 hafta geçti. Geçtiğimiz günlerde ameliyat olan Carrasso var, yine Kasımpaşa maçında sakatlanan Serdar Aziz.

Fernando takımla çalışmalara başladı, bu iyi haber. Bursaspor maçının geniş kadrosunda yer alma ihtimali dahi doğsa da Türkiye Kupası'nda Akhisar maçıyla birlikte izlemeye başlarız. Karabükspor maçında da umarım 90 dakika oynayabilir. Riske de atmamak lazım, 3'de 3 yapacağımızı düşünüyorum ve Fernando'nun önemi Fenerbahçe derbisinden itibaren başlayacak.

Fernando'nun yokluğunda büyük sorunlar yaşadık, alternatifi olmayan isimlerden biri olduğunu sezon başından bu yana yazıyoruz. Neyse ki Donk'u kazandık diyeceğim ama bu sefer de Badou Ndiaye'den doğan boşluk neticesinde açık verdik. Oyun tarzımız değişmek zorunda derken buna alışma devresini yaşıyoruz, maalesef Ocak ayında böyle bir şey olacağını bilemedik. Önce Fernando sakatlandı, sonra Badou Ndiaye gitti derken Fatih Terim'in işi gerçekten zorlaştı.

Fernando'nun dönüşü en azından önemli bir gelişme. Fernando / Donk / Belhanda orta sahasını bekliyorum, Fernando öyle bir isim ki yanında oynayacak ismi de geliştirecek. Ligin ilk yarısında en güçlü ama alternatifsiz pozisyonumuz orta sahaydı, bugün ise belki alternatifli ama en zayıf karnımız olmuş olabilir. Fernando'yla bunu atlatırız, bir anlamda takımın hafıza kartı diyorum. Şampiyonluk hedefse bu onun nasıl döneceğiyle alakalı olacak.

Denayer'in dönüşünün ise 2 ayı bulabileceği söyleniyor, geri döndüğünde de sezon bitmiş olacak. Onun da sorunu bu, tam form tuttu derken yaşadığı uzun sakatlıklar. İlk Galatasaray dönemi de böyleydi, hala da değişmiş değil. Fatih Terim tutacaktı onu, hızı, atletizmi ve topla çıkabilmesini değerli görüyordu. Erken döneceğini, dönse dahi bu noktadan sonra katkılı olabileceğini düşünmüyorum.

Carrasso'nun da geçtiğimiz günlerde ameliyat olduğunu öğrenmiştik. Neyse ki durum hafif gibi, 2-3 hafta içinde idmanlara başlayacağı söyleniyor. Bir anda kıymetli hale geldi, bu da Muslera sayesinde. Ben şu aşamada dahi Carrasso'yu düşünürdüm, en olmadı kupa maçında onun sahada olmasını isterdim. Sakatlığı ters bir zamana geldi. Serdar Aziz'de ise bir sıkıntı yok ama yarın başka bir sıkıntı olmayacağının garantisi de yok. Serdar Aziz böyle, alışacağız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir