2 Temmuz 2019 Salı

Jimmy Durmaz Galatasaray'da


Açık söyleyeyim, bir ara umudu kesmiştim. Haziran ayının başında çok konuşulsa da bir ara haberler kesilmişti. Jimmy Durmaz'in Türk statüsünde oynayabilecek olması onu Türkiye Ligi'nde değerli kılıyor. Geriye dönüp bakıldığında da önemli bir tecrübe aslında. Olympiakos ve Toulouse performansları bunu söylüyor.

Israrla söylediğimiz şey. Galatasaray'ın kulübesi çok zayıf ve iyi yerlilere ihtiyacı var. Şu ana kadar açıklanan yerliler içinde de Jimmy Durmaz en iyisi. Bir anda 4 pozisyonu birden alternatif altına alıyorsunuz. Onu Gençlerbirliği'nde bıraktığımızda sol kanatta oynuyordu. Son Toulouse kariyerinde ise ağırlıklı olarak orta sahanın ortasında ve sağ açık gibi oynadı.

Galatasaray'a transferine de daha çok "orta saha" açısından bakıyorum. O pozisyonda alternatif olarak söyleyebileceğimiz kimse yok, hele ki yerli olarak. Bu durum kanatlar için de geçerli, yine yerli olarak zayıftık. Teknik detaylara yarın gireriz ama bu transferin büyük yarar sağlayacağı kesin. Özellikle de maddi şartlarıyla.

Avro üzerinden kazanır diye düşünürken, anlaşma Türk Lirası bazında gerçekleşti. İlk sezonunda 6 milyon TL, 2. sezonunda 7 milyon TL, 3. sezonunda ise 8 milyon TL kazanacak. Avro bazında en fazla 1 milyon civarına geliyor. Jimmy Durmaz gibi kendini kanıtlamış bir isim için de şartlar olabilecek en iyi seviyede.

Ne alacağınızı biliyorsunuz çünkü. Alacağımız katkıyı garanti görüyorum. Teknik özelliği yüksek, tempolu, birçok pozisyonda oynayabilen, iyi bir sol ayak. Galatasaray'ın da bu tarzda bir yerli alternatife ihtiyacı vardı. Yusuf Erdoğan gibi isimleri düşünmektense, Jimmy Durmaz gibi bir ismi transfer etmek önemli.

14 yorum:

  1. Bizde 3 sezon evvel Bilal Kısa vardı. Keşke yaşı genç olsaydı da onu alsaydık. Orta saha için iyi bir yerli yedek olurdu. Uzaktan füze yollayıp goller atıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilal Kısa da o gün için iyi alternatifti :)

      Sil
  2. jimmye orta saha demek çok yanlış. fransada bikaç maç oynamış olabilir tabi. yalnız kanattır kendileri. feghouliye alternatif olarak alınmıştır net. kanat forvet özelliklerini de taşır çoğunlukla. yani feghouli işte. pas yönü kuvvetlidir evet. yalnız bu onu orta saha yapmaz. yapmamalı. yapmaması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış değil, birkaç maçta da oynamadı. Ciddi olarak sezonu orada geçirdi.

      Sil
  3. orta saha için alternatif noktasında. ben terimin cekdarı evireceğini düşünüyorum. yaz kampında ve hazırlık maçlarında göstericiği performans belirleyici olucaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekdar Orhan'ı kamp kadrosuna bile almayacak, net bilgidir :)

      Sil
    2. sen öyle diyosan öyledir. benin ağım internetin yettiği kadar :) ötesi yok

      Sil
  4. Bazı aklı evveller 3 yıllık alacağı toplam tl cinsi parayı bugünkü kura bölüp eleştirmiş. Taraftarın seviyesi bu işte. Enflasyon sıfır ya bu ülkede.

    Başka bir aklı evvelde eskiden euro bazında her sene zamlanan maaşa benzeterek niye artan ucretli anlaşma yapılıyor demiş. Euro cinsinde belki düşecekken yıllık ücret.

    Jimmy gelmez diyordum. Okan Kocuk da gelmeli bu hafta inşallah diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretler gayet iyi. Futbolcular eleştirilir de rakamlar değil :(

      Sil
  5. Adem Büyük iş çıkarabilir, yine de onun bir mantığı var.

    YanıtlaSil
  6. Yapılan her transferin bir mantığı var aslında. boşta kalan her oyuncuya şuursuzca saldirmiyoruz. Kötü olan yedek kulubemizi biraz daha zenginleştiriyor bu hamleler. Jimmy ise belli olmaz ilk on bire kapağı atabilir her an

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. Fatih Hocanın planı, projesi mutlaka var. Bu düşünceye de saygı duymak, beklemek gerekiyor.

      Sil
  7. Bizde Engin Baytar etkisi yaratacak. Fatih Terim'in katkısı ile Feghouliden bile önemli bir etki yaratacak hatta enginden bile daha önemli bir yeri olacak. Böyle genç yetenekleri görmek gözlerimi yasartiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir