11 Şubat 2020 Salı

8 - 12 milyon avro aralığında bir rakam harcamayı ben de gözden çıkarırdım


Türk medyasındaki haberlere göre, 16 milyon avro'luk satın alma opsiyonu olan Lemina'yı 8 milyon avro'ya transfer etmek istediğimiz yazılıyor. Bu konu hakkında sık sık yazıyorum. Lemina için bile 16 milyon avro'luk bir bonservis vermemiz zor. Hele ki sattığın kadar al durumunu konuştuğumuz bir ortamda. 

Ben bunu yazdığımda "şu satılır, bu satılır ve bütçe oluşur" gibi yorumlar geliyor. Konu o değil. Böyle bir bütçe oluşsa dahi o paraya birkaç futbolcu almak gerekiyor. Galatasaray'ın yeni sezon için ihtiyacı tek bir isim olmayacak ki. Yine birçok pozisyon için transfer konuşacağız ve 16 milyon avro'yu bir futbolcu için harcamak imkansız.

8 - 12 milyon avro aralığında bir rakam harcamayı ben de gözden çıkarırdım. Bu rakama da Lemina'yı bırakmazlar işte. Lemina ayaklandı ve yeniden piyasa yapıyor. Henüz de 26 yaşında. Premier Lig piyasası düşünülünce de bu rakamlar 20 milyon avro'nun aşağısına düşmez. Lemina'nın sonraki alıcısını bağlasak ve opsiyonu bu şekilde alsak diyebilirim ancak. Orada da birkaç milyon avro kar elde etmek adına.

Felipe Melo da maliyetli bir isimdi ama o günün şartları farklıydı. Bugün fiyatlar uçtu, özellikle Premier Lig adına. Lemina'nın da Galatasaray'da kalmak isteyeceğine ve ısrarcı olacağına inanıyorum. Belki yeniden kiralamak bir derece diyeyim. O da kısa vadeli bir çözüm tabii. Ekstra formüller bulmamız gerekecek.

Kalmasını herkes gibi ben de istiyorum. Melo'dan bu yana o pozisyonu ilk kez gerçek anlamda doldurduk diyebilirim. Fernando falan da değil o pozisyonda doğru profil, Lemina bambaşka bir seviye. Temposu, topu öne taşıması, bir anda 3-4 ismin arasından sıyrılması, mücadelesi gibi değerli özellikleri var. Yanındaki isim Seri değil de bu ayarda bir isim olsa seviyeyi de bambaşka yerlere çekeceğiz.

13 yorum:

  1. Şimdilik tekrar kiralamayı deneyeceğiz Melo gibi. Artık sonrasına da sonra bakarız. Galatasaray Melo'dan sonraki en iyi orta sahasına kavuştu. Kolay bırakmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Orada da Lemina faktörü devreye girecek. Ben yine de zor görüyorum.

      Sil
  2. 16 milyon çıkar: maicon (2.5 sat), linnes (1.5 sat), belhanda (4.5 sat), diagne (5 milyon sat), babel (2 sat), ozornwafor, gökay, celil, yunus, atalay, taylan antalyalı, şener özbayraklı, jimmy'den satış/kiralama 2 milyon civarı çıksa bir tane onyekuru kiralaması parası bile çıkar -öyle niyet oluşursa-.

    satışlardan boşalan yerlere free transfer/kiradan dönenler doldur: emre kılınç, hakan yandaş, nazım sangare, emre taşdemir, semih kaya, robin yalçın, nuri şahin, oumar niasse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasim Linnes'i cok ucuza sattin :) ama o paranin cikabilecegine Bende inaniyorum. Ama bence Andone'yi yeniden kiralamak Lemina'ya gøre daha kolay olacak. Piyasa durumu yuzunden.

      Bugun Onyekuruyu sola yaziyoruz ama seneye Andone sola yazilabilir. Sag bek ve stoper bonservisiz alinabilir. Monaco'dan stoper Jemerson 27 yasinda bosa cikiyor ve bu sene forma sansi bulamiyor.
      Lemina kalirsa bence en ideal partner Nuri Sahin. Alabilecegimiz en iyi yerli pasør. Nuri'nin futbol akli gelecek icin yatirimdir. Ileride cok iyi teknik Adam olacak kendisi. Hayalim zaten Muslera, Falcao ve Nuri'ye kaptanlik verilmesi. Hamit Altintop sportif direktør olmasi. Albert Riera&Johan Elmander Yardimci antrenør ve Nuri Sahin oyuncu/Yardimci antrenør olarak Fatih Terim'in yaninda. Futbol akli ve vizyonu cok yuksek bir ekip olurduk. Ve bøyle bir ekiple sampiyonlar liginde ceyrek finaller daha cok yasanirdi

      Sil
    2. 16 milyon çıkmaz, çıksa dahi 1 futbolcuya o parayı verecek lüksümüz yok. 50 tane daha pozisyona transfer lazım. Yazı bunu anlatıyor, böyle bir yorum geleceğini bildiğim için de altını ısrarla çizdim.

      Hayalden satılıyor şu kadar para, bu kadar para. Adsız arkadaş fm'de çok fazla kaldı, gerçeğe yansıtıyor artık. Yıllardır böyle gerçi :(

      Nuri Şahin'e gelirsek. Seri olmadı diyoruz, ağır çünkü, tempolu değil. Nuri Şahin ondan da temposuz ve ağır. Lemina yanına nasıl uygun isim olabiliyor :) Amansız pas oyunu bitti, bizim atletik, daha tempolu bir 8'e ihtiyacımız olacak.

      Sil
    3. Abi o dedigin 8 numara var:Taylan. Birtane de geliyor:Mert Hakan. Bence Nuri'nin agir olmasi su kadroda sorun yaratmaz. Nuri'nin yan pas aliskanligi yok. Ileri oynuyor. Bugun hala Bundesliga'da oynuyor. Hic kucumsememek lazim. Bizde katki verir. Lemina'nun yerine Nuri yanlis olur. Ama Seri yerine Nuri olur. Lemina-Mert Hakan-Taylan-Nuri orta saha rotasyonu is gørur. 1 milyon euro gibi sembolik rakama alinabilir. Yada bedava. Illaki ilk 11 olmasi gerekmiyor. Macinda gøre degisir. Ama alinmasi lazim.

      Sil
    4. Taylan da olmaz, fizik olarak güçsüz, yerden kalkamıyor. Seri yerine Nuri olmaz, Seri'li düzen dahi sağlıklı değilken. Hem pasör, hem tempolu, hem de orada atlet özellik gösterecek biri gerekiyor. İsterse Real Madrid'de devam etsin, bugünün oyun düzenine uymaz. Nzonzi dahi o fizikle uymadı, Seri de uyuyor denilemez. Lemina gibi isimler gerekir.

      Sil
    5. Her pozisyona detaylı transfer yazdım hepsi de free transfer arkadaşa gene beğendiremedik. Diagne belhanda maicon linnes babelden toplam 15 milyon avro gelir. Maaşlarının da bir kısmını ffp adına sen karşıla. Bir senelik mitroglu babel diagne kiralamasından 6-7 milyon geldi arkadaş. Üstelik diagne maicon babel kadroda bile yokken transfer lazım diyor.

      Sil
    6. Onu beğenmem bunu beğenmem deneceğine yukarıdaki kadro önerisinin daha iyisi önerilsin tartışalım. Hodri meydan.

      Sil
    7. FM forumlarında paylaş bu yazdıklarını, bence oraya layık. Bizi aştı bu üstün futbol bilgisi. FM oynanmıyor, gerçek hayattayız. Robin Yalçın falan yazmışsın, ne konuşayım bunun üzerine. Yorum yazılması dahi büyük olay.

      Sil
  3. O paraya bütün eksiklerimizi tamamlamamiz lazimken tek bir futbolcuya vermek saçma olur. Lemina şu an belki takımın en iyisi ama şunu da unutmayalım ilk yarı çok sakatlandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina'yı almak isterim o ayrı da bu parayı tek bir isme verecek lüksümüz yok.

      Sil
  4. 16 milyon avroyu toplasan dahi sadece 1 isim için verebilme lüksün olmayabilir :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir