23 Temmuz 2020 Perşembe

Sinan Gümüş & Galatasaray, anlam veremediğim transferlerde bugün


Bazı isimlerin transferine bitti gözüyle bakılıyor. Diğer yandan da mevcut isimlere bakıyorum ve kanat rotasyonunda şişkinlik mi oluştu diye düşünmeden edemiyorum. Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç, Yunus Akgün, Oğulcan Çağlayan, Ali Yavuz Kol diye isimler sıralanıp gidiyor. Yeni yabancı kuralından ötürü rota yerlilere kırıldı, haliyle de böyle bir rotasyon oluşacak. Bir de üstüne Sinan Gümüş denilirse, o vakit Oğulcan Çağlayan neden alınıyor diye bir soru gelir.

Kenan Karaman'ı konuşurken, onun görev adamı olduğunu söylemiştim. Zaten ilk etapta da forvet olarak düşünmek gerekir. O ayrı kulvarda. Sinan Gümüş ise bildiğimiz bir kanat forvet. Yetenek olarak Oğulcan Çağlayan, hatta Kenan Karaman gibi isimlerin önüne yazarım. Yetenekte sorun yok zaten, olayı mental tarafta. Beklenen gelişimi bir türlü sağlayamadığı gibi, Galatasaray'daki son döneminde farklı sorunları da konuştuk. Taraftara "Suriyeli bunlar "deyişi unutulmadı. Bu yüzden şampiyonluk kutlamasında dahi yer alamamıştı.

Haliyle de biten sözleşmesi uzatılmadı ve takımdan ayrıldı. Son derece doğru bir karardı. O da Genoa'ya gitti, sadece 3 maçta forma giyebildi. Koray Günter, İtalya'ya gittiğinde tutundu mesela, ısrar da etti. Şu an orada iyi bir stopere dönüştü. Sinan Gümüş ise varlık gösteremediği gibi, vazgeçti hemen. Antalyaspor'a kiralık olarak geldi ve burada iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Bu performansı da transfer için yeniden gündeme gelmesini sağladı.

Yeni yabancı kuralı etken tabii. Biraz olsun sivrilen her yerli direkt olarak gündem. Üstelik maaşını da katlayarak gelecek. Galatasaray'dan giderken 650 bin avro alıyordu, Genoa'ya 500 bin avro'ya imza attı. Şimdi adının geçtiği x Türk takımına imza attığı an da 1.1, 1.2, 1.3 milyon avro gibi rakamları göreceğiz. Menajeri de iyi çalışıyor tabii, görüşmediği takım kalmadı. Tüm takımları birbirine kırdırıp, mümkün olan en yüksek rakamı kazanmak isteyecek. Yazık yani şu paralara.

Menajerinin Türk Telekom Stadı'ndaki paylaşımını görünce olayı Kenan Karaman'a yormuştuk. Meğer istek Sinan Gümüş yönündeymiş. En azından çıkan haberler böyle. Genoa'dan bonservissiz olarak ayrılabileceği yazılıyor. Yeteneğine lafım yok, son dönemi toparladığı da doğru. Yaşı 26, biraz kafayı yorsa daha da ayağa kalkar. Galatasaray adına öncelik mi, asla değil. Adı geçen çoğu kanattan yetenekli ama mental tarafı sorun. Transferi olursa da umarım büyük iş çıkarır ve yanılmış olurum.

9 yorum:

  1. Açık defanslarda kolay iş yapıyor. Ama Galatasaray'da oynarken bunu bulması zor. Gol vuruşları da nispeten iyi sayılır. İş yapar mı bilemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahası çevresinde topla buluştuğunda etkisi var. Dediğin gibi istediği açık alanı burada bulamaz.

      Sil
  2. 500 bin euro oynayacaksa gelsin... yoksa gerek yok. Yine aynı şeyler oluyor aynı mevkiye bir sürü adam alınacak plansız programsız saçma sapan bir kadro mühendisliği ortaya çıkacak. Bir de bilmediğimiz adam değil. Karakteri ciddi sorunlu bir adam. Hemen olmadan oldum havalarına girmeleri sacma sapan laflar hareketler. Galatasaray forması bu kadar ucuz muydu? Sinan gibi emre çolak gibi arda gibi oyuncuların tekrar bu formayı giydiklerini görmeyi istemem şahsen ama biliyorum ki bu saçma sapan yabancı sınırı dolayısıyla bu sorunlu karakterler dönecek yine bu takıma. Umarım olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yine de almam. Kalabalık ve genç bir rotasyon var orada.

      Sil
  3. oğulcan geldiyse hiç gerek yok. emre çolak bile daha mantıklı bir seçim olur.

    YanıtlaSil
  4. Abi tam olarak konuyla ilgili degil ama Onazi bosa cikti. Sevdigim oyuncu. Onazi-Mensah ikilisi olmaz miydi sampiyonlar liginin olmadigi bir sezon. 2 isim de 1 milyon euro'ya evet der Galatasaray icin. Mensah bonservis gerektirir tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzon'da yaşadığı büyük sakatlığın ardından maalesef bitti Onazi.

      Sil
  5. Gerek de yok, ihtiyaç değil maalesef.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir