25 Eylül 2020 Cuma

Ravil Tagir & Galatasaray, Marcao giderse?


Marcao'yu satma şenlikleri hiç bitmeyecek gibi görünüyor. Roma ve Lyon gibi takımların ilgisinin olduğu söylense de, henüz somut bir gelişme yok gibi. En azından ben bu yazıyı yazarken yoktu. Daha önce de söyledim, yapılması gereken Marcao'nun sözleşmesini uzatmak ve buna yanaşmıyorsa da "çıkış opsiyonu" eklemek. O da 25 milyon avro gibi bir rakam olabilir. Piyasası var, gelişim gösteriyor ve Avrupa Ligi'nde biraz olsun yürüyebilirsek bu değer daha da artacak.

Yönetime güvenemiyoruz işte. Yarın çıkıp da "Marcao satıldı" denilse şaşırmayız. Fatih Hoca da şaşırmayacak olacak ki, "bu yönetimin işi, biz işimize bakarız" diyor. Satılmasını istediğini düşünmüyorum. Az bir zaman kaldı. Elde paran olsa da, iş panik transferlerine yönelirse sorun büyük olur. Scout hamleleri için ise zaman var mı bilmiyorum. Dünyada bu iş için çok zaman kalmadı. Ülke içinde ise bazı isimler mevcut.

Altınordu forması giyen, 17 yaşındaki sol stoper Ravil Tagir de bu isimlerin başında geliyor. Ülke olarak iyi stoper yetiştirip, Avrupa'ya ihraç eder olduk. Ravil Tagir'in de ciddi bir potansiyeli var ve şimdiden Avrupa'nın iddialı takımlarının gündeminde. Altınordu, bu transferden çok ciddi rakamlar kazanabilir. Şans veriyorlar ve futbol sahnesine sundular diyelim. 2023 yılına kadar da sözleşmesi uzatılmıştı. İlk hedefleri Avrupa'ya satmak olacaktır. Ravil'in de bunu düşündüğünden eminim.

Ülkemiz takımları da peşindedir. Altınordu bu başkanı böyle konularda ısrarla Avrupa dese de, Türkiye'nin büyük takımlarına da futbolcu satmaya başladılar. Ravil Tagir için 2.5 milyon avro + sonraki satıştan yüzde 25 pay istedikleri söyleniyor. Elimizde harcayabileceğimiz miktar olsa, kaçırılmaması gereken bir isim olduğunu söylerdim. Marcao oldu da satıldı diyelim, ilk tercihimiz Ravil Tagir olur. Belki arkasına da tecrübeli bir isim eklenirdi.

Marcao'nun Türk şubesi diyebiliriz. Özellikleri oldukça benzer. Sol ayaklı, geriden oyun kurabilen, topla çıkabilen, oyun görüşü olan bir stoper. 17 yaşında henüz ve ciddi potansiyel sahibi. Gelişime açık oluşu oldukça değerli. Uç bir potansiyelden bahsediyorum. Bundan 3-4 yıl sonra, Çağlar Söyüncü gibi anabiliriz. Şans vermek ve ısrarcı olmak yeterli olacaktır. FM 20 oynayanlar da belir, herkesin Emin Bayram / Ravil Tagir stoper tandemi hayali vardır.

4 yorum:

  1. Emin Bayram ve Ravil'le birlikte orada iki geleceği parlak genç olur alternatifte ve Fatih Hoca hazır olduklarında ilk fırsatta şans verecektir.

    Özellikle Ravil o şansı çok daha çabuk bulur bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir'e gitmese güzel olacaktı :) Orada da formayı alacaktır.

      Sil
    2. :) ne kadara gitti oraya?

      Sil
    3. 2.5 milyon avro + sonraki satıştan yüzde 30 pay deniyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir