17 Ocak 2021 Pazar

Beşiktaş 2-0 Galatasaray, Diagne'nin kırmızısının ardından hak ediyorsun


Niye kaybettik demeyeceğim, Diagne'nin o kırmızısının ardından hak ediyorsun. Kırmızıya kadar işler gayet iyi gidiyordu. Kağıt üzerinde rakibi oynatmama üzerine kurulu bir düzen görünse de, görüntü dengeliydi. Amansız bir savunma düşüncesi asla yoktu. Biraz daha fizik, mücadele ve tempo denilerek Etebo tercihi geldi. Etebo da 1-0'a kadar hepimizi haksız çıkartacak futbolu oynadı. İşler iyi gidiyor, oyun ortada olsa da plan dahilinde hareket ediyorsun. O an saçma sapan bir kırmızı geliyor işte.

Kırmızının ardından da dağılmadık bu arada. Normalde dağılırız ve düğüm çözülür. Hatta 1-0 geriye düştükten sonra dahi dağılmadık. Hocanın hatası kenardan oyuna dahil olan isimler. Ezber hareket ettiğini düşünüyorum, plansız hareket ediliyor. Donk niye girdi mesela? Onun orta sahaya girmesi tüm dengeyi bozdu. Hadi Babel'i aldın, önde biraz daha top tutabilmek amaçtır. Yine de hızlı isimleri düşünmek lazım, Beşiktaş risk alacak, alan açılacak. Oğulcan Çağlayan hızlı da o dakikada bitti işte. Niye zorluyoruz.

Beşiktaş oynamak, Galatasaray oynatmak istemeyen taraf gibi görünse de, yukarıda da dediğim gibi görüntü böyle olmadı. Beşiktaş orta sahasında atlet ve mücadele gücü olan isimler var. Oğuzhan Özyakup ise onları düşüren isimdi, orada +1 kalmamızı sağladı. İlk yarıda Etebo'nun topla dikine çıkışları da ciddi denge bozdu. Arda Turan'ın organizasyonunda, hücumda verimliydik. Diagne'nin de mücadelesi iyiydi. Yalnız kalması tek sorun, topu tutması bir anlam ifade etmedi. Oğulcan Çağlayan'ı Diagne'nin yanına sokamadık. Ya da orta sahadan direkt bir destek gelmedi.

Beşiktaş'a da Marcao'nun bireysel hatası dışında pozisyon vermemiştin. 2. yarıda ise işler yine dengede ilerliyordu. Beşiktaş da risk alacaktı ve alan daha da açılacaktı. Her ne kadar final paslarını hiç atamamış olsak da, kenarda Feghouli gibi yapabileceğin hamleler vardı. Onyekuru tarzı hızlı bir ismi de itiraf etmeliyim ki aradım, şu maçta cirit atabilirdi. Yapacağımız hamlelerle işi lehimize çevirebilirdik, 10 kişi kalmamız her şeyi yıktı geçti.

Beşiktaş daha da risk aldı sonrasında ve Mensah / N'Koudou ile daha da hızlandılar. Galatasaray da yaptığı hamlelerle iyice kapandı. Ön alanda hızlı ismi de yoktu ve hücumunu daha da sıfırlamış oldu. Kaybetmeyeyim diye düşünürken istisnasız kaybederiz. 1-0'ın ardından oluşan görüntü tamamen bu. 1-0 ardından da panik havası zaten, doğaçlama hareket edildi. Donk'u forvet oynatmak da o doğaçlamaların en bilineni. Emre Akbaba'yı da oyuna alıp, 9 kişi oyamaya başlamamızı konuşmuyorum bile.

Josef de Souza nasıl fark ediyor görebiliyorsunuz. Sezon başında Josef'i Beşiktaş değil de biz alsak durum tam tersine dönebilir miydi? Josef kumardı, büyük ihtimalle de herkesin patır patır sakatlandığı Galatasaray'da, şu 3 günde 1 maç ortamını kaldıramayacaktı. Beşiktaş'ta ise kaldırıyor, tüm zarları düşeş attılar. Aboubakar da kumar, Ghezzal da, Rosier de. Hepsinden alınan katkı ise maksimum. Gitmeli diye bakılan Larin, hücumun en değerli opsiyonlarından oluyor. Teknik direktör dokunuşu bu işte, Sergen Yalçın da bunun hakkını sonuna kadar veriyor.

25 yorum:

  1. Futbolda duygusallığa yer yok, Emre Akbaba aldığı paranın karşılığını vermedi, veremedi değil artık. Lafa gelince Cimbomun çocuğu icrata gelince sıfır. Maç kaybedilir telafisi olur, karakterin olmaz. Yazık kenarda bekleyen gençlere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Maalesef bu durum takıntı halini aldı.

      Sil
  2. Yönetim zaten kötü ama hocanın da hataları vardı. Hem kazanan kurguyu bozup korkak bir şekilde oynattı hem de yaptığı değişiklikler yerinde değildi özellikle Emre Akbaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii. Kenar hamleler, ezber işler hep sorun.

      Sil
  3. maçın en iyisi olacakti luyindama ama iki gole de o neden oldu. hadi ilk golde şanssızdi ama ikinci golde yaptığı hatayı amatör futbolcular yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk golde de bence şanssızlığa bağlamam.

      Sil
  4. rosier'in önce marcao'ya sonra saracchi'ye yaptığı hareketler. ikisinde de ikinci sarı kart çıkmadı. cüneyt yine yaptı yapacağını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralara girersek var tabii hatalar. Kaleciyle karşı karşıya kalacaktık, avantajımız yendi.

      Sil
  5. Umarım bu mağlubiyet yönetim üzerine biraz olsun baskı kurar. Kazansaydık takım çok iyi açıklamaları duyabilirdik (isim de gayet belli) :/

    YanıtlaSil
  6. Bu lig fiziksel üstünlük,direnç üstünden şekilleniyor büyük ölçüde genelde sonuçuda bu belirliyor. 39 yaşında atiba ve 32 yaşındaki josef le orta sahada üstünlük ve ikili mücadele kazanıyor üstelik bu oyuncuları rakip ceza sahasına sokup sonuçta alabiliyorlarsa bir sorumuz olmalı neden?.bir sorumuz olmalı iki sağlam stoperinin yanındaki iki bek bunlara tezat niye tüy sıklet ne hücumda ne müdafaada etkizler bu nasıl bir planlama? Bir sorumuz olmalı ,bir takımın santrafor planlaması nasıl bu kadar eksik yanlış olabilir?. Bu takım reaksiyon verme kabiliyetini kaybederse işte o zaman sıkıntımız büyür .maçlar kazanılır kaybedilir elbette ama konsantrasyon ve reaksiyon kabiliyetimizi asla kaybetmemeliyiz bu lig bu sene uzun herşey çabuk değişiyor daha oynanacak çok maç var ,takım fiziksel dirençi olan oyuncu istiyor orta sahada ve önde. Gerçekleşirse sonuna kadar gideriz aksini hiçbirimiz düşünmek bile istemiyoruz değilmi.. şimdi çok kısa süre var doğru kararlar vermek tekrar ayağa kalkıp meydan okumak için
    ,

    YanıtlaSil
  7. Hakem kötüydü kabul ederim ama bizim acimizdan maci kazanacak kadar iyi degildik asla yani bariz sekilde hakkimiz yendi diyemeyiz, bu takim rakiplerini eze eze yenecek bir takim degil kabul edelim ya adam gibi transfer yapacagiz ya da ikinci yari bizim icin formalite olacak baska bir secenek yok. Yoruma da aynen katiliyorum bir Onyekuru yok bizde Kerem vs hicbiri Henry kadar hizli degil, sezon basinda alinsin dedigimiz Josef de yok bizde kisacasi ligdeki iyi takimlara karsi silahimiz yok ancak beraberlige oynarsin bu takimla zaten Fener ile berabere kaldin BJK'ye yenildin otesi olmaz bu kadroyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru oynuyorduk, planımız vardı. 10 kişi kaldıktan sonra plansız kalmak üzücü.

      Sil
  8. Bu maç fatih terime yazar anlamakta güçlük çekiyorum neden 3lü savunmaya döndük 10 kişi kalsakta pozisyon vermiyorduk maç 0-0 a bağlamaya çalışmalıydık. Emre akbaba konusunda sözleşme yenilenmemesi ve mümkünse takasla gitmesi taraftırıyım oynadığı 20 dk ve sahada en güçsüzlerden biri bu kadar olmaz 10 kişi kalmış takımı fatih hocada emre akbaba ile 9 kişi bıraktı, ayrıca babel donk girerken çıkması gereken isim oğulcandı çok yorulmuştu ya onuda çıkarıp keremi yada ömeri almalıydı yada belhandayı kanada atmalıydı yazık şu maç çok önemliydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk hamlesini şu an dahi düşünüp, anlayamıyorum. Tüm dengeyi bozdu.

      Sil
  9. her bjk maçında aynı şeyleri izliyoruz.
    -bjk'yi kollayan cüneyt
    -sabaha oynansa golü bulamayacak bi gs
    -bi şekilde şans eseri de olsa golü bulan bjk ...
    her sene aynı maç oynanıyor. dejavu gibi

    YanıtlaSil
  10. (Emre)
    Emre Kilinc ve Babel'i oyuna almasi dogruyudu ama Feghouli'yi ve Kerem'i neden oyuna almadi hoca anlamadim. Hem hiz hemde oyun akli aramaya basladim dakikalar ilerledikce. Arda ve Belhanda da cikinca Feghouli olmazsa olmaz..

    Ayrica Emre Tasdemir'i birinci sol bek olarak gøruyorum artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğruydu da, geç kalındı. Donk hamlesi ise bir o kadar hatalı.

      Sil
  11. luyindama 75 dakika mükemmeldi. ama skoru belirledi. yazık.
    bence kırmızı kart fb ya da bjk olsa asla çıkmazdı. ağır karar.
    kaostan krizden bıktım. transfer oburluğundan da. maşallah bütün lig süper yıldız dolu bi bizim kadro kötü. çalışmaktan başka çaremiz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı bence doğru. Buna kırmızı demezsem, eleştirdiğim herkesten farkım kalmaz.

      Sil
  12. Bu kartın da bir yaptırımı olmalı.

    YanıtlaSil
  13. Kırmızı kart olmasa iki takımda 0-0'ı kabullenmişti maçta fakat Rosier'in kasapligina göz yuman hakem Diagne'yi affetmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Affetmeyecekti de, akıllı olmamız lazımdı :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir