2 Ocak 2021 Cumartesi

Galatasaray 0-0 Antalyaspor, Omar için kazanmalıydınız


Antalyaspor'un Hatay karşısında yediği 6 gol, bugün onları bambaşka bir kafaya itti. 11'e 11, 11 kişi kapanmalarını anladım da, 11'e 10 iken dahi 11 kişi kapandılar. Kapanalım, mümkün olduğunca oyunu tutalım, tempoyu katledelim. Oyun düşüncesi tamamen bu. Eleştirmiyorum, Ersun Yanal'ın kendi kararıdır. Galatasaray'ın bu savunmayı açamaması mesele. Antalyaspor'un ağır futbol anlayışına karşı, nasıl olsa bu maçı çözeriz mantığıyla hareket edip, ağır hareket ettik. Yine de ilk yarıda bir plan var. Orada da doğru koşu atamayan forvet sorunu oldu.

İlk yarıda, özellikle bekleri kenarlardan savunma arkasına iyi sarkıttık. Hatta bir ara Belhanda'sı falan da sarkmaya başladı. İyi toplar çıkardık, bence ceza sahası içine de doğru pasları attık. Orada doğru koşuyu atacaksın. Oğulcan Çağlayan burada zayıf kaldı işte. Doğru koşuları atmadığı için, kenardan içeri çıkarılan paslar da sonuçsuz kaldı. İlk yarıda bu işi iyi yaptık ama başka bir hücum planı üretemedik.

Feghouli ve Taylan Antalyalı'nın yokluğu etken işte. Donk'u 6 numarada eleştiremem, özelliği bu. Ağır kalacağını bilsem de, yine de sorumluluk aldı. Belhanda da orta sahadaki tek hareketli isimdi, yerine koyabileceğin kimse yok. Hele de 10 kişi kalınca tüm yük bu ikiliye bindi. Emre Kılınç'ın kırmızı kartı tüm dengeyi bozdu. 2. yarıya iyi ve hızlı girdik aslında. Oğulcan Çağlayan'la girdiğin 2 pozisyon var. Falcao biraz sağlıklı kalsa ve 11 kişi devam etsen, çözeceğin maç yine.

10 kişi kaldıktan sonra da hücumdan ödün vermedik, bunun da sebebi rakip. 10 kişiye 11 kişi kapandılar. Oyun aklını arıyoruz işte, kilidi çözecek futbolcu yok. Arda Turan ve Marcao dışında da şu isim de iyi oynadı diyeceğim kimse yok. Arda Turan'ın futbolu yine büyüktü, ön alanda baskısına kadar. Marcao'nun da 2 kritik müdahalesi var. Luyindama da bitmiş halde, Amilton'un önünde olmasına rağmen hız olarak gerisine düşüyor. Mbappe'yi yakalayan adamdı.

Feghouli ve Taylan Antalyalı olmayınca pas oyunu, rakip ceza sahası çevresindeki hızlı paslar yok. Kilidi de açamadık ve kapanan rakibin ekmeğine yağ sürercesine ağır hareket ettik. Alternatif sorunu var işte, bazı isimlerin yedeği yok. Taylan Antalyalı derken, Feghouli'nin alternatifinin olmayışı da konuşulmalı. Kaybedilmemesi gereken puanlar. Bu puanların sayısı da giderek yükselmekte. Hiçbir şekilde üretemedik, şu maçta tek tük pozisyonun olmamalıydı.

17 yorum:

  1. Ben Antalyaspor'un bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Donk stoper, Belhanda 6 çıksaymışız daha iyi olurmuş. Luyindama'nın fiziği bitmiş, hızı geçtim, hava topu da alamıyor artık. Saracchi'nin kanadı zaten otoban gibi. Belhanda son iki maçtır, Kılınç da kanada geçtiğinden beri çok kötü. Arda ve Marcao olmasa bu kötü takıma dahi yenilebilirdik. Acil transfer şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurdu da, yine çözemezdik bence. Yaratıcı futbolcu eksikliğimiz vardı.

      Sil
  2. luyindama'ya nolmuş öyle ya. acayip kötüydü bugün. bi ara tam toparlamaya başlamıştı, şimdi tekrar geri atmış.

    YanıtlaSil
  3. Aslında maç 2.forvet olacak ve bulduğunu atabilecek emre akbabayı çok çağırdı ayrıca sekidika yerine kesinlikle ali yavuz kol girmeliydi çünkü karahümrük maçında ne kadar kötü pası dönüp dolaşıp gol olduysada golün pasını vermesi, karamboldeki becerileri ve sekidikadan kat be kat pozisyon alma becerisi ile girmeliydi... konya nında kapanma konusunda antalyadan aşağı kalır tarafı yok ve bizde tüm yaratıcı oyuncularımızı bu maçta kaybettik çok zır maç olucak puan kaybı bekliyorum malesef o maçtada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba konusunda başka sıkıntılar var demek ki, ben ona yordum.

      Sil
  4. ilk devreleri çöpe atıyoruz. duran toplarda ise yokuz sıfırız.
    luyindama milli takım yüzünden mahvolmuş. umudu kestim ondan.
    donk mükemmeldi. hiç ağır kalmadı topla takımı ileri taşıdı.
    belhanda ise rezil ötesiydi. inanılmaz kötü oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran top konusu büyük hadise. Takımlar bu sayede kilit açıyor, biz açamıyoruz.

      Sil
  5. kılınç sağ kanatta yapamıyor. yine gördük işte. ikinci devre yerine geçti ama hem kendi saçmalığı hem de hakemin kötü niyeti ile atıldı.

    oğulcan sağ kanatta kalmalıydı. jese baskıyı kaldıramıyor belli. ali yavuz girmeliydi. bu hata da hocaya yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, sağ kanatta çok sıradan kalıyor.

      Sil
  6. bakın adamın negatif yönleri belli. ama bu adam en azından 90 dakika sahada kalıyor. falcao tarihin en kötü transferi oldu. şu ortamda diagne gibi birini kadro dışı bırakamayız. kaç gündür idmana çıkıyordu sakat değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü transferi demeyeyim de, en büyük hayal kırıklığı diyebilirim.

      Sil
  7. Hatay'dan o kadar fark yemeleri bizim maç için hiç iyi olmadı. Ben bizim takımın bu kadar fazla kırmızı kart görmesini de anlamıyorum. Topla daha çok oynayan taraf biziz sürekli hucumdayiz ama bu sezon çok fazla kırmızı görüyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Oyuna dair yapılamayanları yazmışsın, ilave edeceğim yok. Benim eleştirim psikolojik açıdan olacak. Karagümrük maçıyla başlayan bir agresyon artışı var. Antalya maçında bunu gördük. Artık terapi mi olur bilemem ama destek şart. Teknik ekibin de özeleştiri yapması lazım. Hakem kötü mü?-kötü, rakip art niyetli mi?-evet. Bunlara takılma. Hep oldu ve olacak. Sen nerede hata yaptın, ona odaklan. Hataları aza indirirsen ilk ikisi hükümsüz olur. Sakin kalmamız lazım.

    YanıtlaSil
  9. Elbette, akıllar ister istemez orada.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir