9 Ocak 2021 Cumartesi

Galatasaray 6-0 Gençlerbirliği, öz güven nasıl kazanılır?


Öz güven nasıl kazanılır derseniz, yanıt bu maç. 2 haftadır işler istenildiği gibi etmedi. Daha doğrusu, Fatih Hoca'nın kenarda olmadığı maçlardaki sorunlar yaşanmaya devam etti. Hocanın dönüşü, 2 haftalık kötü görüntünün ardından gelen 6-0'lık galibiyet. Öz güveni yeniden kazanmalıyız derken, işler istediğimizin ötesinde gelişti. Bu sezon Süper Lig'de atılan en erken golün ardından işler çok kolay gelişti. 

Arda Turan'ın varlığı önemli. Arda Turan ve Feghouli'den en az birinin sahada olması olmazsa olmaz. Rakip kim olursa olsun, oyun aklı bir anda düşüyor. Arda Turan geri dönünce, hücumda işler istenildiği gibi gelişiyor ve özellikle sol kanadı çok verimli kullanıyoruz. Bu sezonun genelinde Emre Taşdemir'in Saracchi'nin önünde olduğunu söyleyebilirim. Bu maç özelinde ise Şener Özbayraklı da Linnes'in önündeydi. Bekleri bu kadar iyi kullanırken, oyunu kanatlardan iyi sürükledik.

Erken gelen golün ardından alan da açıldı. Gençlerbirliği kapanamadı ve kaleci faktöründen de geriye düştüler. Galatasaray da o alanı iyi kullandı ve ilk yarıda 4 gol geldi. Belhanda'nın hücum tarafında bu kadar bitirici olduğu ilk maç diyebilir miyiz? Gol noktasında etkili olduğu çok oldu da, bir maçı böylesine sürüklediği ilk maç olabilir. Üçlemesi iyi de, üç birbirinden farklı gol. Hücumdaki ana akıl olmayıp, biraz daha tamamlayıcı rolde düşünüldüğünde bu etkiyi veriyor. Tabii sorumluluğu almaktan kaçmamalı. Son 2 haftadaki hatası buydu.

Emre Taşdemir iyi durumda. Sol kanatta onu durdurmak mümkün olmadı. Arda Turan da bekini iyi kullanıyor. Sakatlıklar sonrası Saracchi bindirmeye dahi korkarken, Emre Taşdemir hücumdan asla ödün vermiyor. Merkezde de hareketliyiz, Emre Akbaba da beklediğimden iyiydi mesela. Hücumda tüm taşlar yerine oturmuş oldu. Golle başlayan Diagne'nin de kopuk kopuk da olsa havası iyi oluyor. Şu farklı sonuç şaşırtıcı olmadığı gibi, daha da farklı olabilirdi.

Bazı isimler olmazsa olmaz. Arda Turan ve Feghouli'den öte, Taylan Antalyalı çok daha önemli. Bugün de özellikle topsuz oyunu müthiş oynayarak orta sahayı ayakta tutan isimdi. Pas oyunu oynadığımız kadar, biraz daha direkt futbol oynamaya çalışıyoruz. Hız oldukça önemli. İlk yarının 4-0 bitmesinin ardından dahi gol bulma iştahını sevdim. Diagne de Babel'e penaltı bırakıyor mesela, görmek istediğimiz hareketler. Bu hafta içinde 1-2 transfer de olsa hamle yapmalıyız. Alternatif üretmek bizi ayakta tutacak ve kalitemizi arttıracak.

20 yorum:

  1. (Emre)
    Guzel macti. Kimseye elestirim yok bugun :)
    Ozornwafor'u gørmek guzeldi ayrica. Benim inandigim bir oyuncu. Cogu genclerimizin yapamadigi fizik gelistirmeyi bu arkadasimiz basardi. Formayi hak etti bence. Ben gelecek gøruyorum. Baskasi alsa, biz nasil kacirdik derdik birkac sene sonra. Marcao-Luyindama'dan biri giderse ben Ozornwafor'la devam etmeyi dogru buluyorum. Daha Emin Bayram'da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşının iyi olduğunu gösterdi sanki. Temiz bir sol ayağı ve iyi fiziği var.

      Sil
  2. ozornwafor ön libero da olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönüş reaksiyonunu fazlasıyla gösterdik, diagne keşke her maç bu performansı gösterse ama güvenilmiyor işte belhanda da aynı şekilde ama faydalanmak zorundayız sonuçta kilidi açan futbolcu. Kerem bence aldığı sürenin hakkını fazlasıyla verdi babele uzak direğe atmaya çalıştığı pastada başarılı olabilseydi harika olacaktı ama her maç oyuna hirmesi gerektiğinin şimdilik mesajını verdi, fakat ozornwafor ön elibwro konusunda bir arkadaşta yazmış malesef pek olumlu değilim çok dikkatli izledim pozisyon olması, basması gereken yerde basmaması gibi konularda çok yetersizdi ki pozisyon olarak çokta zor bir pozisyon ilk maçının heyecanına verelim ve bizi şaşırtmasını bekleyelim ama fiziği çok gelişmiş cıkızlığını atmış hızıda iyiydi maşallah bu arada lütfen hakemin oğulcanın gollük pozisyonunu kesme artniyetinide konuşalım düpedüz bilinçli yapılmış bir hareket yazık. Erme taşdemiride çok beğendim çoğu gs platformunda yetersin diye eleştirilmesine anlam veremiyorum yedek sol bek ancak bu kadar katkı verir ve şu anda saraccihin önünde

      Sil
    2. Üstünde durulursa olur, neden olmasın.

      Sil
  3. Omarin sözleşmesi dondurulunca Muslera'nın sözleşmesi aktif edilir gibi dusunmustum acikcasi. Bu durumda bir yabancı fazlamiz var hala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'nın sözleşmesi hep aktifti zaten, listede yazılı.

      Sil
  4. Derbi öncesi özgüven ve moral oldu. İlk olarak bunu söyleyebiliriz. Çok merak ediyorum hoca önümüzdeki hafta beklerde değişiklik yapacak mı diye. Şener ile başlayabilir, Emre T. ya da Sarrachi konusunda bakalım ne yapacak. Orta sahada Emre Kılınç dönecek, Emre Akbaba kenara gelecektir. Geri kalan herkes aynı kalır. Bu şekilde Beşiktaş maçındaki şansımızı nasıl değerlendirirsin?

    YanıtlaSil
  5. emre taşdemir > saracchi. zayıf rakiple alakalı değil bu. emre'nin tek sorunu sağlıklı kalmak. çok büyük kazanım olur bizim için.

    diagne gol sayısını ne kadar yükseltirse o kadar iyi. bu sebeple penaltıyı babel'in atmasını son derece anlamsız buldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon özelinde katılıyorum ben de. Emre Taşdemir çok daha iyi durumda.

      Sil
  6. halis özkahya kötü hakemden önce kötü bir insan. her halinden belli. oğulcan'ın golünü yedi adam resmen saçımı başımı yoldum ekran başında.

    YanıtlaSil
  7. şener eleştirileri çok anlamsızdı. omar gitti, linnes ve şener kaldı elde. sağ beke transfer beklenmiyor. zayıf rakip önünde şener'i futbola döndürmek istedi hoca bunu anlamak bu kadar zor mu ey ergen taraftar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri anlamsızca değil, ortada performans yoktu, hayal kırıklığı vardı çünkü. Hoca doğru hamle yaptı, o ayrı.

      Sil
  8. rakip zayıf belki 1 gol daha atarım diye düşünen diagne oyundan çıkınca bozuldu. bence de çıkmaması gerekirdi. ha çıktıysa ali yavuz girmeliydi.

    oğulcan'a da nazar değmesin. çalışıyor, arıyor, atıyor, kaçırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reaksiyon diyorum. Maç sonu mutluluğu, penaltıyı Babel'e bırakması da güzel hareketler.

      Sil
  9. Erken gol işleri çok güzel çözdü. İlk yarım saat gol atamazsak işler çok zora giriyor.

    YanıtlaSil
  10. Öz güveni yeniden toparladık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir