5 Ocak 2021 Salı

Konyaspor 4-3 Galatasaray, bir maçı kaybetmek istersen kaybedersin


Bir maçı kaybetmek istersen kaybedersin. Şans döner dolaşır, bir şekilde maça ortak olursun ama zorlar, yine de kaybedersin. Kaybetmek için her şeyi yaptık ve bu tablo bana değil, teknik heyete yazacak. Emre Akbaba 99 dakika sahada kaldı, şunu açıklayabilir misiniz? 11 başlamaması gereken Emre Akbaba, hadi 45'de çıkar dediğimiz Emre Akbaba. 99 dakikayı tamamladı. Ömer Bayram'ları niye eleştireyim, benim beklentim Emre Akbaba ve Belhanda gibi isimlerden yana. Kazanan onlar da sahada neredeler?

Alay eder gibi, 90+6'larda Şener Özbayraklı'lar oyuna giriyor. 45'de hamle yapman lazım, 70'leri bekliyorsun. Bir şekilde 2-2'yi buldun, yine türlü saçma işler peşindesin. Luyindama'nın yaptığı penaltı ne kadar da amatörce. Sonra maçı saldın, 4-2 de oldu. 4-3'ü bulduktan sonra, yine acabanın peşinde düştün. Orada da Babel'in bir şutu kilit açıyor. Fizik olarak hazır değil de, Emre Akbaba ve Belhanda sahada ruh gibi gezeceğine, bırak Babel ruh gibi gezsin. Şutu var işte, kilit açıyor. Sahada futbol mu oynanıyordu?

Bu kararları kim alıyor bilmem de, büyük bir tükenmişlik var. Kaybetmemiz sonrası şampiyonluk gitti diye bir şey yok, daha tonla maç var. Kimsenin de futbol oynadığı yok. Senin şu kazanacağın maçlardaki abuk hatalarla kazanamadığın maçlar mesele. Şu Konyaspor maçı üzerine ne diyelim ki. Karagümrük maçı gibi, iş döndü dolaştı ve çokça kez sana baktı. Senin öne geçmen lazım, ısrarla geriye düşüyorsun. Kafa olarak neden kırılıyoruz?

Yorgun takım. Alternatifleri kazanıyoruz derken, "çok kazanan ve beklenti duyduğumuz" bazı isimler takımı aşağı çekiyor. Bugün de özellikle hücum tarafındaki kaliteden kaybettik. Donk / Marcao tandeminin bozulması da diğer etmen. Hücum "sorumluluk" alacak kim diye bağırsa da, kimse çıkmadı sahneye. Taylan Antalyalı ve Oğulcan Çağlayan dışında oynayan yok. Hadi Ömer Bayram'dan yana beklentim yok, Diagne de kendi havasında dedik. Nerede Belhanda ve Emre Akbaba?

35 yorum:

  1. Cümbüşe döndü takım kim ne yapıyor belli değil, heralde uzun zamandır böyle rezalet oğlu rezalet bireysel performanslar görmedik sanırım, takım zaten rezil teknik heyet rezil oyuncular saha da şaklabanlıklar yapıyor türlü türlü,ne söylemek lazım bilmiyorum, luyindamayı sat gitsin şu son hali inanılmaz ya inanılmaz,penaltı yapmadı ki sadece son gol dışında her golde hatası var adamın şov yaptı, İrfan can romantikliğini bırakıp sağ bek, stoper, 6 numara yedeği, onyekuru falan almamız lazım santrfor da lazım belki yani

    YanıtlaSil
  2. Dediklerine ek olarak, Saracchi'nin gittiği güne şükredeceğim. Hücum bekinin savunmasını geçtim, hücumu bu kadar kötü mü olur? Bütün takımlar zafiyetimizin o bölgede olduğunu biliyor, yediğimiz gollerin neredeyse hepsi o bölgeden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son sakatlığının ardından bindirme yapmaya da korkar oldu.

      Sil
  3. Öncelikle Levent Şahin den kurtulmamız lazım.hicbir işe yaramıyor bu kadar sene hiç bir şey öğrenemediyse yeri 2.3. lig . Yada öğretmenin de sorun var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum. Levent Sahin'in bir galibiyetini bile hatirlamiyorum. Iyi bir antrenør olabilir. Ama teknik direktør hic degil. Arda Turan bile saha kenarinda olsa birkac mudahele ile maci cevirirdi.

      Sil
    2. 1. adam olmakla, yardımcı hoca olmak farklı işler.

      Sil
  4. 90+ da şenerin girişi maç başı alması için falandı heralde uzun desen uzun değil girişinin hiçbir maksadı yok, emre akbabanın 99 dk sahada kalması akıl mantık dışıdır. İnanamıyorum belhanda bugün çok kötüydü beklentimiz olan kilidi açan pası bırak o kadar basit top kayıpları yaptıki kendi ortalamasını bile aştı. Son sözüm luyindamaya hiç abartmadan söylüyorum 24 yıldır gs her maçını izlerim inanın bir maçta bu kadar kötü oynayan stoper görmedim bidiğiniz 3 gole sebep oldu hani sakatlık sonrası hızının yavaşlaması değil mesele konsantrasyon, zamanlama, kötü pozisyon alma hataları bildiğiniz şov yaptı çok üzücü, maç öncesi yorumumda konyada puan kaybı bekliyorum diye yazmıştım burada ama konyanın kapanacağını düşünmüştüm inanın biraz top oynasak kazanmıştık deplasmanda bu takıma en az 3-4 transfer ve 3-4 gönderilmesi gerekenler şampiyon yapar yoksa sıkıntı yaşayacağız bu belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de hücum oyuncusu oyuna girebilirdi. Orada dahi aklımızla dalga geçiliyor.

      Sil
  5. Terim saha kenarında olmayınca sahada bir kişi eksik oynuyoruz. Diğer eksiğimiz teknik heyetin yetersizliği. Skor 2-1 bulduğunda: tamam bu maç bizim demiştim. Olmadı işte, maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok net. Hoca olmadığında yaşanan sorun büyük.

      Sil
  6. Oğulcan ve Taylan dışında tüm takım sapır sapır döküldü. Olabilir, futboldur. Eh belki biraz kızarım ama iki saat sonra sakinleşip, haftaya düzelir der geçerim. Ama Emre Akbaba olumlu hiç ama hiç, bir daha yazıyorum hiç bir şey yapmadığı halde sahads kalıyorsa, son iki dakikada Kerem ve Şener oyuna alınıyorsa.. yazacak bişey bulamıyorum..beynim mi dondu, kelimeler mi bilmiyorum. Üzgün ve öfkeliyim sadece..

    YanıtlaSil
  7. sahaya çıkan 11 kötü değildi. ama bazı isinmlerde aşırı düşüş var.
    luyindama bitmiş. milli takım sevdası kariyerinin sonu oldu adeta.
    saracchi öyle kötü ki emre taşdemir oyuna girince sevindik resmen.

    belhanda antalya maçında takımın en kötüsüydü. bugün ligin en kötüsü gibiydi. maçları satıyor deseler inanırım o derece kötü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satıyor değil de, bence de 2 maçtır felaket halde.

      Sil
  8. duran toplardan 2 gol bulabilirdik. ama bomboş kaleye sokamadı diagne ve oğulcan.. ancak ben oğulcan'ı beğendim. iş yapan az kişiden biriydi.

    emre akbaba 1.5 milyon euroyu rüyasında görür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes duran toptan maç çözüyor. Bizim de elimize geldi ama tablo ortada :)

      Sil
  9. caner sadece orta yapıyor diye laf ediyorlar. bizim bekler onu da yapamıyor o ne olacak? ben forvetleri suçlamaktan bıktım. beslenmiyorlar işte net.

    diagne'yi pozisyona sokan derin topu luyindama attı yani düşünün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum planın işlemediğinde orta iyi bir tercih. Düşünmüyoruz..

      Sil
  10. Maç başı gol ortalaması 1 olan takımdan 4 gol yeniyorsa, bugüne kadar oynadığı 31 maçta sadece 1 gol atan "daci"den bir maçta 2 gol yiyorsan , daha üç maç önce ikinci yarı başladıktan 20 saniye sonra gol yiyorsan bu maçta bir kez daha deja- vu yaşıyorsak eğer , gittiğimiz ,gidedeceğimiz yol yol degildir.. Bu bir yol kazası değildir , bu bir türlü gerçeklerle yüzleşmemektir top yekün camianın tüm bileşenleri ile taraftarı taraftar grubu ,başkanı , yöneticisi teknik kadrosu ile yenilenme vakti . gün oyuna, geleceğe planlamaya dair yeni şeyler söyleme vakti .. yoksa bir iki oyuncu transferi(oda hep aynı oyuncular yeryüzünde başka hiç mi oyuncu yok ,yoksa ufkumuz bu kadar mı aynı suda bir daha yıkanılmaz derler değilmi.. ) veya bir iki maç kazanırsın sorunları ötelersin geleceği kaybedersin . Sizin yorum ,analiz içeren yazılarınızı takip ettim hep değerli buldum .zaman, zaman naçizane altına birşeyler yazmaya çalışıyordum bir süredir yazmadım çünkü son yazdığım yorumda henüz başlarda iken de yukarıdaki gibi yazmıştım . Meseleyi sadece bu oyuncu niye oynadı oynamadı, değişiklikler doğrumu yanlış mı , falanca oyuncu galatasaray kalitesinde değil demekte kısır döngüde yuvarlamamaktayız buradan çıkmak için akıl koymak lazım bizi biz yapan ,farklı yapan sonu nereye varırsa varsın alınan radikal kararlar gibi, zor dönemde tam bunlar bitti ,bir daha toparlanamazlar denildiğinde daha güçlü geri döndüğümüz genlerimiz gibi.."galatasaray refleksi" diye bir gerçeklik var bunu yidirdigimizde işte o zaman kaybederiz..iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
  11. (Emre)
    Albert Riera' Levent Sahin'in yerine gecsin ønumuzdeki macta. En azindan 1-2 dogru taktikle maci alabilir. Guzel oyun zaten beklemiyoruz ønemli eksikler varken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca inattır, sanmıyorum o değişikliği yapacağına.

      Sil
  12. Burak abi merhabalar seni uzun zamandır takip ediyorum ve yazılarını okuyorum. Futbol görüşünü çok beğeniyorum. Seninle Futbol&Galatasaray konuşması yapmak istiyorum. Mümkün mü acaba? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim düşüncen için. Buralarda yapıyoruz o sohbeti işte :)

      Sil
  13. Emre Akbaba ve Belhanda ile sözleşme yenileyen Galatasaray'a ihanet eder.

    YanıtlaSil
  14. Koskoca takımda Feg ve Arda'dan başka oyun aklı yüksek oyuncu yok. Onlardan biri olsa skor değişir miydi? O da kesin değil. Yine de bu dar rotasyon, bu herhangi bir sisteme uyan, aynı sistemin oyuncusu olabilecek oyuncuların azlığı her türlü yönetime yazar. Bu transfer döneminden de umudum yok, ama bekliyoruz işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya alternatif gerekiyor işte. Hem de mutlaka bir isim gelmeli.

      Sil
  15. Tempo ve süreklilik isteyen bir oyun tarzımız var fakat cezalar ve sakatlıklar sebebiyle bir türlü kadro istikrarı yakalayamiyoruz. Form düşüklükleri filan da eklenince bu tarz düşüşler kaçınılmaz oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geniş kadro lazım, biz de o noktada tıkanıyoruz.

      Sil
  16. Bizim sorunumuz oyuncu değil.bizim sorunumuz plansizlik Yıllardır bu işin içinde olanlar sadece günü kurtarmaya çalışırsa olacağı budur. İleri görüşlülük sıfır. Ne Fatih Terim de ne de yönetimlerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocada ileri görüşlülük yüksek, imkan var yeter ki.

      Sil
  17. Dağınığız, her şeye rağmen kazanılabilecek maçtı. Şu puan kayıpları beni derinden yaralıyor.

    YanıtlaSil
  18. ilk yarı sonunda berbat oynarken diagne ile iki tane net pozisyonu kaçırmış birini atmış soyunma odasına 1-1 ile girmişsin. şu tabloda en mantıklı hareket nedir diye herhangibirine sorsak sahadaki kadroda ufak dokunuşlar yapmal işe yarayabilir der.

    bizim teknik ekip ne yaptı, ne yazık ki hiç bir şey. hatta yetmedi üstüne 2-1 geriye düştüğümüzde bile hamle yapmak için beklediler. düşünün önde olan takım sendne iyi oynarken buna rağmen hamle yapıyor, senin saha kenarındaki aklın hiç bir şey üretmiyor.

    sonra değişiklikler geldi ama neden üçlüye döndük neden o dakikaya kadar sahada tek bir olumlu işi olmayan emre akbaba'yı çıkarmadık bunu akılla mantıkla açıklayabilecek hiç bir senaryo olduğunu sanmıyorum.

    fatih hoca da son döneminde değişiklik yapma konusunda çok kötü yada geç kalabiliyor (genelde takım oyundan düştüğünde değilde bu nedenle gol yediğinde hamle yapıyor) ama fatih hoca olmayınca geri kalan teknik heyet saha kenarında ne yapıyor en ufak bir fikrim yok.

    fatih hocanın bugüne kadar ki her cezası bize gösterdi ki takımda fatih hoca haricinde kenarda bir akıl yok. kadroda önce bizim ilk olarak teknik heyete transfer yapmamız lazım.

    bu noktada bence fatih hoca'da kendi baskın kişiliği ile ters düşebilecek yeri geldi mi takımın iyiliği için kendisi ile tartışabilecek bir yardımcı istemiyor olması ihtimalide sorunu derinleştiriyor.

    şu an teknik heyette yarın fatih hoca ben sıkıldım bırakıyorum dese takımı emanet ederim yada en azından yeni bir hoca bulana kadar takımı idare eder denebilecek kimse yok. ümit davala veya levent şahin bugün kulüpten ayrılsalar süper lig seviyesini geçtim 1. lig seviyesinde bile iş bulamazlar sadece performans odaklı bakarsak.

    fatih hoca çok büyük isim çok fazla hatayı ve eksiği sadece varlığı bile kapatabiliyor ama bazı inatlarından vazgeçmesi en başta kendisine fayda sağlayacak.

    artık şu ahbap çavuş ilişkisinden vazgeçilip gerçekten taktik ve teknik açıdan hocaya faydası olacak yeri geldi mi hocaya hayır bunu böyle yapmamalıyız diyebilecek ve hatta mümkünse fatih hocadan sonra takımı emanet edebileceğimiz birilerinin kulübede olması lazım.

    bir iki kelamda emre akbaba için söylemek lazım. transfer süreci olsun iki büyük sakatlık sonrası gösterdiği özveri olsun genel olarak yedek kalmayı sorun etmemesi olsun hep haklı olarak övüldü. geçen sezon takımın ihtiyacı olduğu zamanlarda tabela katkısı da değerliydi.

    fakat bu sene olmuyor. inat ederek oyuncu ile taraftarın arasını bozmak da yanlış yarın o bağ koparsa oyuncu tamamen kaybedilecek. ha zaten sözleşme yenileme hususunda sağda solda çıkan uçuk rakamları talep ediyorsa kendisine emeklerinden dolayı teşekkür edilip sezon sonu bile beklenmeden veda edilebilir.

    uzun lafın kısası kadroda eksik gedik var elbette ama bunlardan daha önemlisi fatih hoca hariç teknik heyette aşırı büyük eksiklik var. sırf daha önce galatasaray forması giydi yada adanaspor'da çalıştı diye değil gerçekten galatasaray'a faydası olabilir diye düşünülerek teknik heyete takviye yapılmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de var. Hamle yapamamak problem, 70. dakikaları bekledik. Üstelik skor ararken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir