9 Mart 2021 Salı

Onyekuru konusunda bir takıntım yok, maalesef korktuğum buydu


Onyekuru konusunda bir takıntım yok, maalesef korktuğum buydu. Geçen sezonu kötü geçirmişti, Fenerbahçe deplasmanı dışında da etkisi şuydu diyeceğim pek bir maç yok. "Olmadan oldum" havası demiştim ona, kendini farklı kılan özellikleri bırakmıştı çünkü. Şampiyon olduğumuz sezonun en değerli parçalarından biriydi. Gol özelliği bir yana, savunma katkısı vardı, ön alanda çalışkandı. Bugün ise farklı, sadece gol odaklı.

Saha içi yerleşimine bakın, takımdan kopuk, en ileri uçta onu görürsünüz. En kötü maçında dahi 2-3 net gol pozisyonuna giriyor. Bu da onu "ligin bug"'u" kılıyor ama o golü atamadıktan sonra sahadaki varlığının bir anlamı kalmıyor ki. Kaç maçtır kalenin ağzının içinden gol kaçırıyor, topu uzaya vuruyor. Savunma yardımı zaten yok, kanattan seni sürüklemez, ön alanda çok çalışkan değil. Gol de gelmiyor. Haliyle de varlığının anlamı yok.

Top kontrol edemiyor, ötesi yok. Sezona fırtına gibi girdi de, çabuk kesildi. Opsiyonu uygun, yaşı genç, gelecek adına elbette önemli. Silip atalım demiyorum, şu sıralar kesilmesi gereken isim. Onyekuru'nun 70 dakikada gösteremediği etkiyi, Kerem Aktürkoğlu 20 dakikada gösterir halde. Olay pozisyona girmek ise, Kerem Aktürkoğlu da giriyor, üstelik kendi hazırladığı pozisyonlara. Dün son dakikada o golleri kaçırmış olsa da, yarın atar. O da genç, tecrübe bu işler.

Çalışıyor, daha hareketli, kreatif, rakip eksiltebiliyor. Formayı hak eden o yani. Onyekuru'nun bir süre yedek kalması, kenardan gelmesi gerekiyor. Toparlaması açısından bu değerli. Sonrasında zaten yükselir ve formayı alır. Ona inanılmıyor anlamında değil bu, olması gereken. Forma adaleti de kaybedilir oldu, bazı tercihleri hiç anlamıyorum. Gedson Fernandes'de olduğu gibi, Onyekuru'da da anlamsız bir ısrar var.

10 yorum:

  1. Oyuna sonradan girdiğinde özellikle önde olduğumuz maçlarda hızı bizim için daha faydalı da olabilir. Kapanan takımları açmak için Kerem daha önemli işler yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hoca böyle düşünmüyor :(

      Sil
    2. Ben de hoca böyle düşünmeyecek elimizdeki sistem bozulacak diye o kadar twit attım. Ama bana küfür edenler oldu. "Elinde bulunsun ne zararı var, dar görüşlü" diye eleştirenler de oldu. Yanılmayı çok isterdim.

      Sil
    3. Ben onu ilk geldiği ya da haberinin geçtiği günlerde de yazıyordum.

      Sil
    4. Tabii ki de yazıyordun ağabey. Umarım biz haksız çıkarız önümüzdeki dönemlerde.

      Sil
  2. Abi o kadar süre oynamadı bu düşüş normal de kenara alınıp biraz dinlendirilmeli acilen

    YanıtlaSil
  3. Ben de kafasına göre takıldığını zannetmiyorum da, çok basit hatası var. O goller kaçacaksa, oynamasının anlamı yok. Onu o noktada pozisyona sokabilmek, taktiğin başarısı da değil midir?

    YanıtlaSil
  4. Onyekuru oynadikca acilan bir oyuncu 18_19 da da gorduk Rodrigues den sonra sola gectiginde de gorduk cok pozisyon harciyordu ozellikle bir Erzurum maci var ki o mac Sivasin da beteri
    12 hafta kala Onyekuruyu yedek koz gibi kullanmaliyiz
    One gectigimiz maclarda oyuna girer sıkışık fiksturde isimize yariya bilir
    Ben acikcasi sezonun kalan bolumu icin Onyekurudan 18-19 iki ci yari performansini beklemiyorum gelecek sezon icin daha iyi olur antrenman kondisyon mac eksigini kapatir yine ilk 11 in degismezi olur da son 12 ye girmisken bence de hoca da israrindan vazgecer
    Diger bir sorun Falcao mu Muhammed mi ? Ya da ikisi bir arada mi en saglami Falcao
    Benim 11im
    Muslera
    Yedlin Liyundama Marcao Saracchi
    Taylan
    Kerem Feghouli Emre Arda
    Falcao
    Zorluk derecesi daha da yuksek maclar oynayacagiz 18 nisan-2 mayis arasi sirasiyla
    18 nisan Goztepe (d)
    21 nisan Trabzon
    25 nisan Antalya(d)
    28 nisan Konya
    2 mayis Genclerbirligi(d) maclari
    En az 18 oyuncu daha sık kullanilicaktir
    Her oyuncuya ihtiyac var benim dusundugum 11den ziyade yedek Onyekuru olsun Etebo Babel Muhammed Ogulcan Fernandes Linnesi olsun Omer olsun Donk falan her kese ihtiyac var o yuzden de her kesin hazir olmasi lazim
    Allah yardimcimiz olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada gördük, geçen sezon göremedik mesela. Oynadıkça daha da kapanmıştı. Korkum da bu. Tabii şimdi bonservisi alınacak gibi görünüyor, haliyle de çok umutsuz değilim. Kiralık biri gibi bakmıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir