27 Temmuz 2021 Salı

Bizim için hedef bundan sonrası


Daha önce de bahsetmiştim. Fatih Hoca, ne zaman maç öncesi, o maçın ilk 11'ini açıklıyorsa, aslında işler o kadar iyi gitmiyordur. Tabii bunu sezon öncesi değil, sezonun ortasında yapardı. 2003 2004 sezonunu hatırlayanlar ne demek istediğimi anlar. Ya da Milli Takım sürecinde de bu yaşanmıştı. 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde de ilk 11'i maçtan 1 gün önce açıklardı. Şu an sezon öncesi olduğu ve PSV maçının formatının artık başka olacağından ötürü çok da takılmıyorum. Yine de eskiye gittim.

Basın toplantısıyla alakalı konuşacak çok fazla bir şey yok. Transfer felsefesiyle alakalı ne düşündüğünü, planının ne olduğunu bizlere açıklamıştı. Bu sefer biraz daha isimler üzerinde duruldu ama konuşulan şeyler az çok aynı. Mutlaka içinde tecrübeli isimlerin de olacağı, genç ağırlıklı bir transfer politikası var. 18 - 25 yaş arası vurgusu ısrarla yapılıyor. 2000'de takımı bıraktığında nasıl bir yapı oluştuysa, 3 yıl sonra da aynı şekilde, benzer bir yapı bırakmayı kendine hedef belirlemiş. Bunu da başarabilmek, Galatasaray'ın yarınlarının teminatı olacak.

Hazır sattığın kadar al sarmalı bitmişken, bu tarz gençler adına biraz daha agresif olmak hedef. Geçen yılları hatırlayın. Scout ekibinin isim bulmasında sorun yok ki, kimleri kimleri konuştuk. Alamadık tabii, çünkü sattığın kadar al kuralı var. Kimseyi de satamadığın için, mecburen kiralama yöntemine giriştin. Bu sefer durum farklı. Elbette ekonomik koşullar belli, uçup kaçamayız. Yine de şartları zorlayabiliriz. Temeli bugün atıp, her sezon üzerine biraz daha eklemeliyiz.

Maçın 11'ine gelirsek. Hoca öyle bir kadro yazdı ki, 4-4-2 de olur, 4-2-3-1 de, 4-3-3 de. Sekidika'yı nerede konumlandıracağınızla alakalı bir durum. Türkiye öncesi kariyerinde, orta sahanın sağ içinde oynamışlığı var. Acaba orada mı kazanacak dedim. Ya da sağ kanada yazıp, Kerem Aktürkoğlu'nu mu 10 numaraya çekecek. Bir diğer formül de, 4-4-2 oynayıp, Mostafa Mohamed / Barış Alper Yılmaz forvet hattı. 3 şekilde de olabilir kurgu, bu yüzden hoca 11'e açıklasa bile, içinde bilinmezliği çok.

Alternatif az tabii. Yeni transferleri oynatamıyorsun, mevcut içinde de eksiklerin var. Bir tek Yedlin dönmüş oldu. En azından sağ bekte devşirme bir isim olmayacak. Sekidika adına da şanslar geliyor, umarım değerlendirir. Barış Alper Yılmaz'ı da ilk kez izlemek, hem de ilk 11'de heyecan verici. Beklentimiz yüksek çünkü, gelecek onun. Sonuç ne olur bilmem de, elimizden geleni yapıp, iyi bir mücadele gösterelim. Hazırlık maçı tadında bir ön eleme maçı olacak. Bizim için hedef bundan sonrası.

1 yorum:

  1. Hazır sattığın kadar al kalkmışken, geleceği kurgulamak gerekiyor. Bu sezon da fırsatı. Çok dikkatli olmalıyız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir