30 Ağustos 2021 Pazartesi

Ozan Kabak transferi elimizi çok güçlendirirdi


Ozan Kabak'ın Norwich City'e kiralık transferi gerçekleşti. Norwich City bu kiralamayı yaptı da, Galatasaray neden yapamadı derseniz, ciddi bedeller konuşulmuştur. Bu işin bizim adımıza ihtimali, transferin 1 Eylül'e kalması halinde olurdu. Schalke 04 de önce bonservis kovaladı, devamında kiralamaya tamam dedi. Ozan Kabak adına ne denli iyi tercih olduğu tartışılır. 21 yaşında olmasına rağmen, çok fazla takım değiştirdi. Norwich City de düşmeme mücadelesi veriyor, sezon sonu bir takım daha değiştirir. Bu takımların kalitesi de giderek düşüyor.

Galatasaray adına iyi olurdu tabii. Ozan Kabak, burada yeniden ayağa kalkar ve o potansiyelini yakalardı. Sonrasında da daha iddialı takıma, ciddi bir transfer konuşurduk. Premier Lig'de kalıyor, o ligin bir etiketi var, yine kendini kanıtlayabilir. Yine de, burada şampiyonluk mücadelesi verecek, ait olduğu bir camia var. Fatih Terim, Avrupa Ligi büyük etmenler. Bu transferi yapabilsek elimiz çok güçlenirdi.

Şimdi ne yapacağız derseniz. Marcao satılacak mı, satılmayacak mı gibi bir muamma var. Bugün, yarın bu iş bitmeli. Kiralanır mı, opsiyon ne olur, direkt mi satılır bilmiyorum. Takımda kalacaksa, cezasının bitimiyle bir şekilde kazanılacak. Ben gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum ve yerine bir hamle yapılmalı. Ozan Kabak olmuyorsa da, akıllara yine Kaan Ayhan gelecek. Sassuolo, Kaan Ayhan'ı elden çıkartmak istemese de, her an her şey olabilir. Transferin son günleri her şeye gebe.

Kaan Ayhan'ın 4lü savunmada sorun yaşayabileceğini düşünüyorum. Ağır bir isim, hava toplarında da mutlaka sorun. Geriden oyun kurabilme tarafında ise elini çok güçlendirir. 3lü savunmalarda daha çok ön plana çıkıyor. Tabii Nelsson geldi, biz eskiden Marcao / Kaan Ayhan üstünden yorum yapıyorduk. Nelsson / Kaan Ayhan daha farklı olabilir. Kaan Ayhan'ı farklı kılan, savunma jokeri oluşu. Sağ bek ya da 6 numara da oynar. Sağ bekte de alternatif sorunu var derken, Kaan Ayhan'la elin güçlenmiş oluyor.

13 yorum:

  1. Israrla premier ligi zorluyor ama bence İtalya'ya gidip orda savunmacılığını geliştirmeli

    YanıtlaSil
  2. Burak İnce ve Enis Destan gibi isimleri alabilmeliyiz yerli rotasyonu için, Oğulcan'ın lisans sorununu çözmeliyiz. Marcao satılacaksa uygun maliyetli bir alternatif bulup kalan parayı bence kreatif bir sol kanat için harcayabiliriz, Kerem o bölge için yetersiz, yerli rotasyonun matematiğini Taylan/Berkan_Oğulcan/Barış ve bazen Enis bazen Burak bazen Emre/ Aytaç ve Alparslan şeklinde formüle etmeliyiz. Cicaldou ve Morutan hayallerimiz gerçek olduğuna göre Octavian hayallerine başlayabiliriz:) Bunun dışında sol bek alternatifi için de yabancı oyuncu kullanmamız gerekecek gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırız almasına da, süre vermek, kullanmak lazım. Aldık, kenarda dursun olayı olmamalı.

      Sil
  3. ozan kendi adına doğru bir hamle yaptı bana kalırsa. norwich son yıllarda genç oyunculara yatırım yapan bir kulüp en son buendia'yı iyi paralara sattılar ki ellerinde de hala cantwell ve aarons gibi önemli genç yetenekler var. hocaları da klopp'un eski ekibinden diye hatırlıyorum ki bu transferde de etkin olan nedenler biride bu olabilir.

    bizim açımızdan çok iyi bir transfer olurdu ama genel olarak genç yaşta yolladığın yeteneği yine genç yaştayken geri getirmenin genelde iyi sonuç vermediğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam buraya gelir, bildiğim adresten şaşmazdım. Orada bir muamma içine düşecek ama ipler onda tabii.

      Sil
    2. Bence yurtdisinda kalmaso dogru karar buraya donseydi kolayi secmis olacakti ama adam yeni bir meydan okumayi secti, saygi duyuyorum.

      Sil
    3. Kolay neden olsun, yine Avrupa denerdi ilk fırsatta :)

      Sil
  4. bu arada hocanın gitmesini ve yerine okan buruk'un gelmesini isteyenleri görüyorum. şunu herkes bilsin arkadaşlar bu durumun imkanı yok. açıkça yazamam ama okan hoca çok ciddi ailevi bir sıkıntı ile uğraşıyor.

    yani fatih hoca kalsın, gitsin, takım iyidir, kötüdür bu tartışmalara en ufak şekilde girmeye bile gerek yok. okan hoca için dua edin yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda çözer sorunlarını.

      Sil
  5. Ozanın buraya gelmemesi bence isabet olmuş. Çünkü ligimiz top takımlar için direkt transfer yapılması üçin uygun değil onlar ya iyi bir ligde yada kalburüstü bir takımda lille shaktar benfica ajax gibi futbolcunun kendini kanıtlamasına bakıyorlar çok azda olsa istisnalar vardır. Ozan belliki liverpool transferi ile hedefi çok büyük ve bunun için premier lige gitti. Eğer takımında çok başarılı olursa top 4 yapabilir lig içinde bu sezon sonu. Gelmemesini doğru buluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl değil, buradan da nice isim çıkış yakaladı ve gitti.

      Sil
  6. O doğru. 21 yaşında bir isim ama tonla takımda forma giydi. Bu hiç iyi değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir