
Ama bir hücumcu isteniyor, önemli bir golcü. Forma satışları artsın, stadyum gelirleri yükselsin ve herkesin peşinden koşacağı bir yıldız hücumcu. Drogba olabilir bu ya da Forlan. Kimse bu isimlere hayır diyemez, özellikle de ben.
Dün Deron Williams konusunda yazdım. Hangi açıdan bakarsam bakayım kötü bir hamle olacak, özellikle de ekonomik denge anlamında ama Deron Williams sonuçta. Kim hayır diyebilir. Bazen öyle bir tablo oluşur ki, 10 maç oynasa 11. maç gidecek gerçeği bile görmezden gelinir. Bu akılcı bir düşünce tarzı değil ama çoğumuzda var bu yıldız heyecanı.
Drogba veya Forlan ya da Luis Fabiano için de bunlar geçerli. Galatasaray'ın mutlaka bir santrafor alternatifine ihtiyacı var, bu değişmez bir gerçek. Ama elde Baros ve Elmander varken bu isimlerden biri mi alternatif konumuna düşürülmeli yoksa bu isimlerin arkasına mı alternatif getirilmeli.
Baros'un iki sezondur yaşadığı sakatlıklar var ama bu sezon daha istikrarlı olacağını düşünüyorum. Dün de Fatih Terim'in açıklamalarını izledikten sonra kafamda bunu netleştirdim. İyi bir Baros'un da bu ligde neler yaptığını biliyoruz. Elde de böyle isimler varken yaşı 30'ların üstüne çıkmış, ön planda parayı tutan ve ekonomik açıdan sarsıcı hamleler yapmak yerine belki daha genç, bonservis anlamında daha uygun ya da hiç bonservis vermeden {Bobo'yu getirmek gibi mesela} bir alternatif arayışının içerisinde olmak daha makul olabilir gibi.
Benim de hayır diyemeyeceğim isimler var ama zaman geçtikçe daha akılcı düşünmeye başladık. Drogba ve Forlan gibi isimlerle de uğraşıldı ama sanırım tarif ettiğim tarzda bir santrafor hamlesi gelecek. Dünkü açıklamalardan yola çıkarak Terim'in Stancu'dan vazgeçtiği kanaatine vardım ve doğru da bir düşünce aslında. Stancu pek tuttuğum bir futbolcu değil, özellikle de bonservisi için 5 milyon avro ödendiğini düşünürsek.
Mustafa Sarp'ları falan hiç saymıyorum, kamp dönüşü kalemleri kırılacak olan isimler belli gibi. Bu konuda da içim oldukça ferah.
Gs TV'deki programda soruları soran kişi ben olsaydım, şu santrafor tercihinin yanında gelecek sezon için A2 takımını nasıl kullacağını ve bazı genç futbolcuların neden kampta denenmeden {Semih Kaya misali} başka takımlara satıldığını sormak isterdim. Santrafor konusunda kafamda fikirler oturmaya başladı ama şu iki konuda kafamda hala soru işaretleri var...
Semih Kaya kampta satilmadi diye biliyorum
YanıtlaSilBende satıldı demedim. Neden bazı gençler Semih Kaya gibi kampa götürülmeden satıldı dedim.
YanıtlaSilhakikaten bobo güzel olurdu.hem bonservis yok hem yetenekli.stancu ve culio yedek kalsa bile ses cıkaracak oyuncu değiller bence bu yüzden alternatif olarak değerlendirilebilir.
YanıtlaSilknowledge musona alınaydı iyiydi çok güzel olurdu çok da iyi olurdu
YanıtlaSil