28 Nisan 2024 Pazar

Köhn'ün arkasına, sol bek için alternatif üretilmeli


Köhn'ün, Adana Demirspor karşısında iyi bir savunma performansı vermediği doğru olsa da, tek faktör o değil. Barış Alper Yılmaz, belki de en kötü maçını oynadı ve savunma yardımı pek yoktu. Senin odağın hücum, bekleri de öne çıkarıyorsun. Rakibin tek kozu ise kanatlarını savunma arkasına sarkıtmak. Mendoza ve Yusuf Barasi, Köhn'ü çok zorladı. Atal'ın hücum katkısını da eklersek, Köhn bir anlamda 3 kişiyle birden mücadele etmek durumundaydı.

Şampiyonlar Ligi'ni hayal ederken, o yüksek seviyede Köhn'ün ne vereceğini merak ediyorum. Köhn'den yana umutsuz değilim, gelişmeye devam edecek. Buna açık çünkü. 3'lü savunmalı düzende bir kanat bekiyken, 4'lü savunma beki olmak başka bir şey. Orada tek odağı hücumken, burada savunmasıyla da öne çıkmak durumunda. Mücadele ediyor, hızlı, atlet. Okan Hoca, onu da yeterli kıvama getirecektir. Şu an elbette eksikleri var.

Şuna katılırım, o mevkide tek bırakılmamalı. Şu an için sol bekte tek alternatif. Orada oynayabilecek, farklı pozisyonların futbolcuları kıstasım değil. Köhn'ün arkasında net bir sol bek alternatifi yok. Yarın sağ bek alırsın, arkasında Kaan Ayhan var dersin. Sol bekte böyle bir durum var diyemem. Sol bek için 2 yabancı da lüks tabi. Yerli kim var desek, atabileceğin adım kısıtlı. Yine Rıdvan Yılmaz'lar gündemi oluşmalı ki ancak alternatif üretebilirsin. O tarz hareketler de maliyetli.

Dubois de yabancı ama "joker" isim. Haliyle de alternatif noktasında eli güçlendirebilir. Kalacağını düşünmüyorum gerçi, ayrılacaktır. Son maçlarda da Başakşehir kadrosunda değil, nedenini bilmiyorum. Çağdaş Atan'ın oyun düzeninde güçlü bir rolü vardı. Galatasaray dönemine inince de iyi bir alternatifti. Boey'in yükselişi sonrası geri dönemedi ama hem sağ, hem sol beki alternatif altına almıştı. Yeni sezonda takımda kalsa rolü yine bu şekilde olurdu.

Dubois'i ihtimaller arasında saymayı unutuyoruz. Bence saymak lazım. İçinde bulunduğumuz sezonun en büyük pişmanlıklarından biri. Boey gittikten sonraki süreçte nasıl zorlandığımızı hatırlayın. O gün elinde Dubois olsa, başka bir şey konuşurdun. Süreci gerçi yine iyi geçtik de, alternatifte çok kıstık ve iyi tabloyu fazlasıyla Okan Hoca'ya borçluyuz. Kalmak isteyecek mi ya da takımda tutulmasına yönelik bir düşünce var mı?

10 yorum:

  1. Köhn'ün kötü görünme nedeni Barış Alper'in kötü oyunu.Barış'ın kendisini toparlarması gerek. Kerem Aktürkoğlu gibi bir oyuncu arkada. Kötü oynarsa anında yedeğe alınır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana Demirspor karşısında cidden en kötü oyunuydu.

      Sil
    2. Şuan Barış Alper bu takımdan hiçbir kuvvet kesemez. Kötü maç çıkardı doğru sağ tarafa geçince bir nebze toparladı.

      Sil
    3. Kesemez tabi, herkesin kötü oynamaya hakkı var.

      Sil
  2. Kazımcan tekrar bir şans bulabilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olarak belki de ben zor görüyorum.

      Sil
  3. Dubois ile istesek bile devam edemeyiz muhtemelen yabancı kontenjanı iyi yerli oyuncu çok kıymete binecek ama mecburen belirli bonservis vermek zorundayız yasin özcan ile levent mercan arasında bir tercih yapılacak gibi birde kazımcan dönecek şans bulacaktır kampta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da kalmak istemeyebilir. Kalmış olsa iyi alternatif derim. Yabancı sayısı ayarlanır.

      Sil
  4. 12 yabancı sayısında sol bek yada sağbek yedeği yabancı yzamayız, 8 numara ve 10 numara transferleri yabancı olur yüksek ihtimal mertensinde 1 yıl uzatacağını düşünürsek bek yedekleri yabancı yada dubois kalabilir vs düşünmek imkansız kabaca 12 yabancı yazarsak; muslera-sağ bek- nelson-davinson-köhn-torreria-8 numara-10 numara-mertens-ziyech-zaniola-icardi burada zaniola satılırsa yine yabancı kanat alınacağını dğşünüyorum ve zaha, tete ikilisinden çıkılacağını düşünüyorum yine sadece nelaon yada davinsondan biri satılıp yerine 3.stoper olrak emin monte edilirse açılacak yabancı kontenjanının ise yedek forvet olarak kullanılacağını düşünüyorum yine yedek beke yer kalmaz malesef. Bu sezon azalacak yabancı sayısı ile kadro mühendisliği gerçekten çok önemli ve bence ayrı bir yazıyı hakediyor yorumları şimdiden merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois, her 2 beki birden alternatif altına alabileceği için bir derece kalması düşünülebilir. Ama bence de gidecektir. Kalacağını düşünmüyorum.

      Sil