5 Eylül 2025 Cuma

Barış Alper Yılmaz'a sahip çıkalım diyorsunuz da, o sahip çıkılmak istiyor mu?


Barış Alper Yılmaz'a sahip çıkalım diyorsunuz da, o sahip çıkılmak istiyor mu? Hata demeyelim de, yanlışının farkında mı inanın sanmıyorum. Öyle bir havası yok çünkü. O havayı nasıl gösterirsin derseniz, önce idmanlara çıkar, formayı almak istediğini gösterirsin. Sonrasında da sahaya çıkar, son ana kadar formanın hakkını verirsin. Barış Alper Yılmaz konusundaki problem de bu. Gitmek isteyebilirsin, bunu anlayabilirim. İdmanlara ve maça çıkmak istememek ne demek? Arkadaşlarına, seni destekleyen taraftarına, sana inanan teknik adamına "ihanet değil mi" bu? Osimhen'in Napoli mevzusuyla bu durumu benzer görene anlatabileceğim bir şey yok. Salağa anlatmayı bıraktım.

Avrupa'ya gitmek için "kolaylık gösterme" iznini aldın. Suudi Arabistan'a gitmenin şartı elbette farklı olacak. Avrupa ile Suudi Arabistan'ın tarifesi bir mi? West Ham United'dan isteyeceğin para ile Neom'dan isteyeceğin bir mi? E o zaman hangi kafa yapısıyla bonservisimde kolaylık gösterin diyorsun. Kolaylık göstereceğimiz rakamı zaten Avrupa'dan alıyorsun. Sabırlı olsun, az buçuk onun bunun maşası olmasan daha fazlasını da alırsın. Önünde Şampiyonlar Ligi ve büyük ihtimalle Dünya Kupası olacak. Az biraz düşünsen ve onun bunun etkisinde kalmasan, zaten en doğru kararı alacaksın. Doğru karar da sezonu Galatasaray'da tamamlamak. En azından Ocak ayını görmek.

Taraftarından özür dilemek ve menajerine yol vermek zor iş değil. O menajer seni uçuruma sürüklüyor, haberin yok. Seni var eden Galatasaray, bu piyasaya sunan da Okan Buruk. Saygısız bir futbolcu değilsin, kötü karakterin asla yok. Zaten şaşırdığım nokta da bu. Seni Kerem Aktürkoğlu'ndan ayıran özelliklerin var, neden onun gibi hareket ediyorsun? Aynı duruma mı düşmek hedefin? Daya sırtını taraftara, senden büyüğü mü var? 3 sezondur şampiyonsun, hepsinde emeğin var. Seviyen yükselmiş, çok önemli takımların radarına girmişsin. Niye bu vizyon kaybı? Paranın sorun olacağına inanmıyorum. Kazanabileceğin maksimum rakamları kazanacaksın zaten.

Barış Alper Yılmaz'ı kaybeden biz değiliz. Kendi kendini kaybetti ve saklandığı yerden bulunmak istemiyor. Bulunmak istediğine yönelik bir hareket görmedik. Keşke görsek. O 1 adım atsa, biz 100 adım atarız. 1 dakikalık mevzu bu, hemen çözülür. Gerekli adımı atsın, her şey unutulur. Hatasında da tepki görmez, alkışlanır. Kendini var edenlere sırt dönmemeli. Kulübü zaten yeterince zor duruma düşürdü. Bir değer biçildi, bunu görmek istiyoruz. Kendisi için nasıl Avrupa ve Suudi Arabistan tarifesi bir değilse, bizim için de öyle. Neyin kolaylığını istiyor ki? Yine diyorum, 1 adım atsın. 1 dakika içinde 100 adım atarız.

31 yorum:

  1. Alican Tekin

    Galatasaray için çok karmaşık bir durum veya zorluk yok. Kadro dışı bırak sozlesmesi bitesiye kadar forma verme. Aklı başına gelsin. Gelmezse de kendi bilir.
    Arap kulübü Barış Alper'i çok istiyorsa Galatasaray'ın kasasına 50 milyon kemiksiz para sokacak. Bu işin oluru yok başka türlü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanman ya da satman lazım, ortası yok. Bunun kararını almak önemli.

      Sil
    2. Yoo ibreti alem için bir daha forma yüzü göstermezsin, istediği yere şikayet etsin, kadro dışı bırakmadim idman performansı kötü o yüzden kadroya giremiyor dersin olur biter. Sözleşmesi bitene kadar tutarsin elinde bak bakalım hiç oynamamış adama kim para verip transfer eder sonra? Evet para önemlidir ancak Bir kulübün de ilkeleri vardır olması da gerekir. Bu adamı affedip forma verirsen tekrar yarın Yunus ta ister Abdülkerim de ister vs vs. Barış i affedip bunun yolunu acamazsin!

      Sil
    3. Alican Tekin

      Üstteki arkadaşa katılıyorum. Oynatman ya da satman lazım diye kendini şartlarsan oyuncunun eli güçlenir oynamam der istediği paraya gider.

      Sil
    4. Bir yerde yine kazanırsın, çünkü ihtiyaç var. Süreç bu kadar uzamamalıydı, takıldığım yer o.

      Sil
    5. Hayır hoca sorun olduğunu kabul etmiş, yönetim yalanlamıyor amacın nedir daha? İlla gitmek mi istiyorsun o zaman fiyat bu ben o kadar etmem demiyor mu kendi kendisine? Gürcü maçını izleyen X bir kulüp amatör oyuncu gibi davranan bir beyinsize o paraları verir mi? Yönetim önce direkt oyuncuya teklif getiren menajere dava açmalı burada da eksiğiz. Yönetilmiyoruz. Yönetilemiyoruz.

      Sil
  2. Ver yetkiyi gör etkiyi hesabı menajeri istediği gibi at oynatıyor osimhen üzerinden maaş muhabbeti ile takıma karıştırmaya bile kalktı barış zamanla herşeyi daha iyi anlayacak ama menajerden kurtulmak şart burada yönetim menajere ültimatom verecek ayağını denk al diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajeriyle hala yolları ayırmaması, düşüncesini ortaya koyuyor bence.

      Sil
  3. bu adamın aklının başına gelmesi için bir kere arabistana gitmesi gerekiyor..akşam maçı izlerken şunu düşündüm milli takımla ilgili..bu takımda davinsonla osimhen de olsa acaba nasıl bir seviye olurdu diye..eminim çoğunuz bunu düşünmüştür..basket milli takımında zaten şu anda yapılan tam da bu larkin ve adem borayla..biz bu sene milli takımdan bile daha iyi bir kadro kurduk..ve biz bunu geçmişte her yaptığımızda mutlaka avrupada başarılı olduk..yine olucaz..hele kırmızı görüp zarar verecekse baya ihtiyacımız yok bu yüzden..neom 40 filan veriyorsa Türkiye'de başka klübe satılamaz maddesi eklenip hemen yollanmalı..bye bye bay..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirsin bonservisi gitsin, kimse bunun önünde durmuyor..

      Sil
    2. Daha 2 ay önce sözleşme yeniledi bu hırt! O zaman koydursaydi çıkış maddesi ya! Yok öyle bana kolaylık sözü verdiler deyip gidiyorum ben demek! Söz uçar yazı kalır, varsayalım ki söz verildi kolaylık sağlarız diye, e zaten kolaylık sağlanıyor. Kimse seni satmayacagiz demedi bu hırta, tamam getir parayı git deniyor zaten. Nasıl bir kolaylık bekliyor acaba bu tatlı su çakalı? Al bonservisini git denmesi mi lazımdı acaba? Sen bu kulübün sözleşmeli futbolcususun özgür iradenle bir sözleşme imzaladın kimse kafana silah dayayıp imzala demedi. İşine gelmiyorsa imzalamasaydin o zaman diye sormazlar mı adama?

      Sil
  4. Barış gemileri yakmış. Tek umudum Okan Buruk ne adamları fultbolu bırak hayata döndürdü. Yoksa Barış bağları kopartmış artık özür dilemeyecek belli ki! Yönetimde kim yada kimler ne tarz bir söz verdiler bu çocuğa bunun da üzerine gitmek lazım doğrusu. Bu sözü verenler bugün bu karışıklığa sebep olan kişiler. Kızmayın ama Kerem bile gideceği güne kadar sahadaydı idmana çıkmamazlık yapmadı nasıl bir karaktersiz olduğunu şimdi görüyoruz ve ondan daha aşağılık şekilde davranan Barışı görünce sinirlerim tepeme çıkıyor. Kardeşim gitmek mi istiyorsun sonuna kadar mücadele içerisinde kal. Gerekirse çık maç sonunda ben gitmek istiyorum de. Bilmiyorum Okan Hoca nın kararına saygı duyacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işi de çözerse hoca çözecek. Bunu bekliyoruz..

      Sil
    2. Kerem den daha aşağılık şu anki hali. O kadar söyleyeyim size. Bu yaptığı kabul edilemez.

      Sil
  5. Yönetim ve teknik kadro net olacak. Kadro dışı, çıkmadığı her idman yada maç için para cezası, sözleşmesi bitene kadar bir daha forma yüzü göstermemek, istenilen para verilene kadar da satmamak, satışa 3 sene boyunca Türkiye'ye satış engeli vs gibi zorlayıcı maddeler koymak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir yaptırımı olmalı. Sözleşme zammı gibi işler ileride elimizi çok bağlar.

      Sil
  6. Sahip çıkmak ne demek tam olarak? Hayır kurumu muyuz futbol kulübü mü? Ortada bir sözleşme var, yönetim parayı getir istediğin yere git diyor. Sahip çıkmak ne demek yani?

    YanıtlaSil
  7. Yedek bırakıp ders vermek gerek 3-4 hafta. Okan Hoca bence yedek bırakıp sonra kazanmaya çalışacak inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim olsa şimdi U19 da hayatına devam ediyordu. Çok fazla tolerans tanıyoruz oyunculara bu da disiplin sorunu doğurabilir uzun vadede. Okan hocanın bugüne kadar altından kalkamadığı problem olmadı ama hep böyle devam etmeyecek. Yaptırımı olmadan çözülebilecek bir konu değil.

      Sil
    2. Fatih Hoca olsa, kadroya girmek için özür dilemeliydi. O süreyi de arkadaşın dediği gibi kadro dışı olarak geçirirdi.

      Sil
    3. Hoca yönetirken yumuşak yüzlü davranıyor gerçekten. Direkt antrenmana gelmedi gitmek istiyorum dedi direkt U19 geri dönme şartları menajere yol ver özür dile. Dilemedin 5 sene sözleşmen var alt yapıda çalışmaya devam et. Adamlar Lookman kadro dışı bıraktı. Osimhen kadro dışı kaldı Allah aşkına barış kimdir nedir?! Çözüme ancak böyle gideriz. Okan Hocanın yöntemi hep çözümcül. Biraz Fatih hocam gibi olacaksın çünkü itle köpekle uğraşmak da hocanın işi olmamalı. Yönetim aksaklıkları bunlar. Ne kadar bu takımın yönetildiğini sansak transferler yapsak da bunlardan olmaz arkadaşlar.

      Sil
    4. Hain affedilmez arkadaşlar, 3 maç yedek bırakacakta sonra affedecek forma verecek fikri Barış Alper gibi hainlere güç veren bir çözüm olur. Profesyonel futbol hayatı böyle bir şey değildir, ayrıca hukukta ahite bağlı kalmak ahde vefa diye bir şey vardır. Ortada iki tarafın hür iradesiyle imzaladığı bir sözleşme var. Taraflar burada isteklerini beklentilerini bunun karşılığı olan ödül ücret ve cezaları belirtir kabul edersen imzalarsin sana uymuyorsa imzalamazsin. Ve eminim ki bu sözleşmede çünkü pek çok sözleşmede bu standart maddeleridir artık, idmana, maça geçerli bir sebebin olmadan çıkmamak ile ilgili bir takım cezai maddeler vardır mutlaka. Taraflar sözleşmeye bağlı kalmak zorundadır yoksa sözleşme yapmak gereksiz bir hâle gelir. Eğer 3 4 hafta sonra takıma tekrar döndürürseniz, hiç bir cezai yaptırım olmazsa hatta oyuncunun bu hareketlerini kabullenip ücrete zam yapma yolunu falan seçerseniz sözleşmelerin anlamını yitirmesine neden olur çok kötü bir yol açmış olursunuz. Kesinlikle affedilip tekrar takıma geri dönmesine karşıyım, yedek bırak, kadro dışı bırak bonservis bedelin bu getir ve istediğin yere git demekten başka seçenek verilmemeli Barış Alper 'e! Artık bağ kopmuştur bence kendisi ile. Efsane olmak yerine gazoz olmayı tercih eden adamı bir daha asla Galatasaray forması ile görmek istemiyorum ben!

      Sil
    5. Yumuşak yüzlülük değil bu, adam yönetimi. Şu ana kadar da herkesi kazandı. Kimse arkasından kötü konuşmadı..

      Sil
    6. Barış Alper i kazanmak için herhangi bir çaba harcamaya gerek yok! Asla bu formayı giymemeli bir daha!

      Sil
    7. Okan Hoca'nın kararına saygılıyım..

      Sil
    8. Tekrar forma verirse gözümde tüm saygınlığını kaybeder! Ne kabul ederim ne saygı duyarım.

      Sil
  8. Bizde gidenin yeri dolmuyor. Bugüne kadar Mertens gibi bir lider gitti İlkay gibi oyun içi belkide daha iyi bir lider geldi. Barış oyun için çok önemli bir parça. Yerinin doldurulması öyle basit değil 50 ye satsan yerine alacağın adam 60-70. Alayım olmasını bekleyeyim desen e hedeflerin var. Bu olayın çözülmesi şart. Kim çözer nasıl çözer bilemem ama Şampiyonlar ligi için şuan olmazsa olmaz diyebileceğimiz adamlar arasında. Kulüp olarak yaptırımlarını uygula, yapmıyor yada hala yanaşmıyor mu kadro dışı bırak kurtul bundan, bu olaydan yola çıkan her futbolcu sana aynısı yapabilir. Bugüne kadar formaya böyle ihanet ben görmedim. Şu yaptığı hareketi Oliviera, Gomis yapmadı ne demek antrenmana çıkmamak. Lafa gelince ben Galatasaraylıyım. Bu olayların başrollerinde neden hep aynı menajerler var? İsim olmasa da hizmet ettikleri firma aynı. Yönetimin önce iti köpeği takımdan uzak tutması şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajer durumunu iyi idare etmemiz gerekiyor. Yollar şimdiye kadar ayrılmalıydı.

      Sil
  9. Bazı haber sitelerinde Barış a zam yapılacağı haberleri çıktı umarım doğru değildir bu haberler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım doğru değildir ama bence de uzatacaklar.

      Sil