15 Şubat 2026 Pazar

Diri bir Icardi izledik


Icardi'nin Galatasaray'da kırmış olduğu rekorların sayısı fazla. Galatasaray tarihinin en çok gol atmış yabancı futbolcusu rekorunu yukarı taşımaya devam ediyor. Bunun yanında, kulüp tarihinin Hagi'den sonra en "yaşlı" hattrick'ini yapan yabancı futbolcu da oldu. Rekorlarda Hagi'yle kapışmak zaten apayrı bir seviye. Süper Lig'de bu sezon 73 dakikada 1 gol atarak, en sık gol attığı dönemi de yaşamakta. Bu sezon Süper Lig'de penaltılar hariç attığı 10 golün 9'unu tek vuruşta atarak da, "bitiriciliğin" tanımını yapıyor. Ayrıca Galatasaray formasıyla Rams Park'ta en çok gol atan futbolcu da oldu. Burak Yılmaz'ın 44 golü varken, o 45. golüne ulaştı. Galatasaray formasıyla 120 maçta 76 gol 24 asisti bulunuyor. Bize de "saygılar" demek dışında bir şey kalmıyor.

Diri bir Icardi izlediğimizi düşünüyorum. Bunun ışığı da Rizespor karşısında görülmüştü. Belli ki toparlanmaya başlıyor, sakatlık etkisini üzerinden atıyor. Ya da rolünü kabul etti, hedefe tam anlamıyla odaklandı. Icardi'nin hedefinde sapma olacağını tahmin etmesem de, şu zamana kadar tam randımanlı hareket ettiğini söylemek güç. Fizik olarak iyi durumda değildi. Her şeyin başı da bu zaten. Bitiriciliği ya da oyun aklı üzerine kim ne diyebilir? Şu zamana kadar da gol sayısı yüksekti ama beklediğimiz Icardi etkisinin çok uzağındaydı. Ayakta duramıyor, hareket edemiyordu. Şu an mevcut fizik durumuyla birlikte, Icardi'yi taşıman gerekmiyor. O seni "oyun aklı" noktasında taşıyor.

Rizespor karşısında ne görmüştün denilirse, en başında "ayakta kalması". Sırtı dönük topu aldığında yıkılmıyordu mesela, o topu saklıyordu. Üst direkten dönen bir şutu var, orada da gücünü göstermişti. Eyüpspor maçının ilk 11'ini gördüğümüzde, çift forvetin bizim üzerimizdeki negatif etkisini hatırlamıştık. Kocaelispor karşısında işler istenilen gibi gitmezken, Icardi'nin bugün olduğu konumdan çok uzak olduğunu eklemek lazım. Çift forvet oynamanın, takım düzeniyle de alakası var. Eyüpspor'un gücü kaynaklı böyle bir deneme geldiğimden eminim ama gün sonunda bu rotasyonun doğru olduğunu gördük. 5-1 kazandın, Icardi'nin 3 golü var. Birçok as oyuncun dinlendi ve Juventus maçı öncesi en ideal ortam oluştu.

Lemina yanında Torreira ya da Sara'yı kullansan, bu tarz maçlarda çift forveti kullanmaya devam edebilirsin. Icardi, iyi durumda çünkü. Eyüpspor maçına bakınca, ilk yarıda Osimhen daha "mobil" bir görüntüdeydi. Hareketli oynayıp, alan açtı. Icardi ise en ileri uçta, o açılan alanı doldurdu. 2. yarıda ise Icardi biraz daha geriye gelip, oyunu yönlendirdi. Topu çok hızlandırdı, seni pozisyona soktu ve bunun yanında gol atmaya devam etti. Hareketli oynadığını gördük,  rakibe de bastı, ayaktaydı. Osimhen arkasında "gün itibarıyla" çok daha güçlü bir alternatif. Kabul edelim ki ligin ilk yarısındaki fizik durumu iyi değildi. Şu an ise toparlıyor. Yaş durumu oluşuyor, uzun sakatlıktan dönmek kolay değil ama bir noktada treni yakalamak mesele. Şimdi şampiyonluk yolunda çok daha güçlüyüz.

2 yorum:

  1. kendisine bu hafta gelecek seneden geçerli yıllık 5,5milyon € 1+1yıllık kontrat önerilcekmiş..
    ayrıca dünkü maçın sonucu bizim lehimize..Trabzon'un şampiyonluk ihtimali zaten yoktu da ikincilik ihtimali de kalmadı,Trabzon deplasmanının bundan sonra herhangi bir zorluğu da..herşey bizim elimizde..dışarda Trabzon'la içerde fenerle beraber kal yine şampiyonuz .en kritik maç 2juventus arasındaki konya deplasmanıdır..

    YanıtlaSil
  2. Icardi 'ye son 3-4 ay performansı ile kimse yüksek ücret vermez. Sözleşmesi bitecek ve kendisini toparlaması gerekiyor. Şuanda bunun sinyalini verdi. Umarım eski haline yaklaşır ve iyibir İcardi izleriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir