23 Nisan 2009 Perşembe

Bu Sezon Başarısız Olma Lüksü Yok


Galatasaray yönetimine girmeden önce bütün taraftarların başkan olarak görmek istediği tek isim Adnan Polat'tı. Ben dahil herkes ona kurtarıcı olarak bakıyordu. Özhan Canaydın bile onu yönetim kuruluna aldığı için seçimi kazanmıştı. Adnan Polat futbol şubesinin başına geçince Galatasaray'da devran biraz değişti. Adnan Sezgin'de göreve geldi ve futbol olarak lig şampiyonluğu dışında başarısızlıklar geldi. Başkan oldu Polat tanıtım, finans olarak olumlu işler yapmamıza rağmen sportif açıdan (özellikle futbol) başarısızlıklar geldi. Şampiyonlar Ligi'ne kalamamak, yanlış hoca tercihleri, bu sezon en kolay ligde geride olmak gibi.

Adnan Öztürk yönetiminde arkasına liseli tabanın desteğini alan bir yönetim oluşmaya başladı. Eğer Galatasaray böyle giderse eli daha da güçlenecek. Hatta Adnan Polat'ın yönetimi içindeki Canaydın'cı kesim bile Adnan Öztürk'e kayabilir. Bu yüzden kriz falan dinlemeyip öncelikle Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne kalmak zorunda. Sonra çok büyük futbolcular transfer edip bazı kesimi susturmak zorundalar. Bülent Korkmaz'la mı devam ederler bilmiyorum hoca konusunuda açıklığa kavuşturmak zorundalar. Hele ki stadda gecikme olmaması lazım.

Adnan Polat'ın işi zor artık bir sezon daha başarısız olma şansı kalmadı. Ayrıca kuracağı yeni yönetimde de yeni isimlere ihtiyacı var. Özellikle futbol şubesinin revize olması gerekiyor. Bu eleştirilere rağmen Adnan Polat'ın iyi yönleride yok mu var. Baros, Kewell gibi önemli oyuncuları takıma kazandırması, amatör branşlardaki başarılar, tanıtım konusunda çağ atlamamız, finans olarak rahatlamamız gibi önemli işlere de imza attı. Benim korkum sadece şu Galatasaray'da yine gelenekçi, yenilikçi kesimin ortaya çıkması. Gerçi diyebilirsiniz onlar zaten hep ortadaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir