30 Nisan 2009 Perşembe

Rekorların Kraliçesi


Benim şu an faal sporcular içinde en sevdiğim, en beğendiğim sporcudur. Kendisi için rekor fenomeni dememiz yalnış olmaz herhalde. 2004 yılından beri kırmadığı rekor kalmadığı gibi, rekorlar gelmeye devam ediyor. Sadece kırdığı rekorlarlada değil, atletizmi şova dönüştürmesiylede büyük beğeni topluyor. Bize sporu sevdiren daha önemlisi atletizm yarışmalarında ekrana kilitleyen birisi.

Şu an antrenörü Vitaly Petrov. Petrov ünlü sırıkla atlamacı Sergey Bubka'nın antrenörü. Isınbayeva Monaco'da yaşıyor ve orada herkesten uzak idmanlarını yapıyor, onun yüzünü yarışmalardan yarışmalara görüyoruz. Yani çıkıp bir yerlere demeçler vermiyor, ben buyum şuyum asla demiyor. İdmanlarda 5.10'u geçtiği söyleniyor. Şu an en son kırdığı dünya rekoru ise 5.05 . Şu an 27 yaşında ve kariyeri gerçekten çok uzun olacak. Isınbayeva aslında bu işi iyi biliyor. Her rekor başına sponsporlardan, devletten esktra para aldığı için birer santim rekorları büyütüyor. Birden de kırabilir ama dedim ya işin şovunu güzel yapıyor. Pekin Olimpiyatlarını hatırlayın ilk iki hakkını yapamamıştı. Bence bilerek atlamadı sırf heyecanı arttırmak ve şovunu yapmak için. İkinci hakkınıda yapamayınca gitti bir yerlere, havluyu üzerine örttü, çadır gibi bir şeyin içine girdi çıkmadı bir süre falan. İnanılmaz Isinbayeva'ya gerçekten izlenmesi, yaşanması gereken bir atlet. 

Günümüzde bir çok ünlü atlet var hala kendini geliştirecek, rekor canavarı Usain Bolt gibi bir isim var ama şu an en iyisi Isinbayeva diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir