22 Mayıs 2009 Cuma

Guro mu? Tolliver mı?

Play-Off' lar başladığından bu yana en çok tartışılan konulardan birisi bu. Gurovic mi oynamalı yoksa Tolliver mı? Biz kendimize göre bunu yorumlamaya çalışalım.

Anthony Tolliver transfer edildiğinde bir kapalı kutuydu aslında. Herkes hakkında bir şeyler söylüyordu. Genel olarak söylenenler; pota altını sertleştirecek, iyi şut atan bir uzun olduğu idi. Oyuncunun böyle tanıtılması bütün taraftarları heyecanlandırdı. Herkes oyuncunun performansını merakla beklemeye başladı ama beklediklerine değmedi. Tolliver pota altından kaçıp, orayı boş bırakıp, saçma şutlar kullanarak oynadı. Zaten düşük olan savunma dozajını daha da düşürdü. Biz onun pota altını sertleştirmesini beklerken; o olan sertliği de yok etti.

Bazen maçlarda iyi skorlar üretmesi de taraftarı yanıltmamalı. Her zamanki oyununu oynuyor o maçlarda da. Tek fark attığı şutların girmesi oluyor. Ne içerden düzgün bir hücum, ne de biraz savunma gayreti var yani...

Milan Gurovic' e gelirsek sene başında transferi açıklandığında bütün taraftarlar adeta coşmuştu. Avrupa' nın en kariyerli oyuncularından biri Galatasaray forması giyecekti. Taraftarlar büyük bir heyecanla sezonu beklemeye başladılar. Hazırlık döneminde, maçları izleyemesek de boxscore' lara baktığımızda hemen her maçta skorları çok yüksekti. Daha sonra sezon başladığında Gurovic kendisinden beklenenleri yansıtamadı. Her maçta taraftarlar Gurovic bu maçta patlayacak, bu maçta şöyle oynayacak, tek başına yenecek gibi ifadeler kullandı ama Gurovic bi türlü istenilen seviyeye gelemedi. En sonunda da yaşadığı sakatlık ve geçirdiği ameliyat kendisine olan güveni iyice azalttı.

Şimdi ise Gurovic iyileşti. Henüz tam hazır olmadığını söylüyor ama insanın aklına Tolliver' dan kötü müdür sorusu gelmiyor değil. Koray Hoca inadından vazgeçip, Hosley' i dört numarada yani en iyi olduğu mevkide kullanmayı denese her şey daha farklı olabilir. Ne Hosley' nin ne de TOlliver' ın görevi aldığı topu potaya sallamak değil. O işi Gurovic hepsinden iyi yapar.

Sonuç olarak, benim görüşüm; Tolliver tribüne çıkmalı. Hosley dört numarada, Gurovic de üç numarada kullanılmalı. En azından bir şey denemiş oluruz. Kötü giden takımda böyle şeyler yapmak kadar da normal bişe yoktur sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir