27 Mayıs 2009 Çarşamba

Kim Gelirse Gelsin Ancelotti Gitsin

Milan'ı gelecek sezon kimin çalıştıracağı konusundaki belirsizlik sürüyor. Yönetim, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin görevde kalması için, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma şartı getirmişti. Ancelotti bu amaca ulaştı. Ancak yönetim hala tatmin olmuş değil. Roma karşısında alınan 3 -2'lik son yenilginin ardından, takım sahibi ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 49 yaşındaki teknik adamı hedef alan açıklamalar yaptı. Berlusconi, "Milan, gelecek sezon takımı kimin yöneteceği konusunda kararını henüz vermedi. Ligin bitiminden sonra Ancelotti ile masaya oturup ortak bir karar alacağız" diye konuştu. Ancelotti ise Chelsea kartını hala masada tutuyor. Yönetimin yeni kontrat teklif etmediği Ancelottı, Roma maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Yüzde 100 Milan'da kalacağıma inanıyorum. Ancak her şeye açığım. Bana Chelsea'yi çalıştırmak ister misiniz diye soracak olursanız yanıtım evet olur" ifadelerini kullandı. AC Milan'ın Ancelottı ile yollarını ayırması durumunda, takımın başına eski oyuncularından Marco van Basten, Frank Rijkaard ya da Leonardo'yu getirmesi bekleniyor.

Fatih Terim'den görevi devralan Ancelotti 8 yıldır çalıştırdığı Milan'da önemli başarılar kazandı. Lig şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu gibi güzel başarılar yakaladı. Buraya kadar herşey normal ve güzel. Baktığımızda da bir istikrar söz konusu Milan'da. Son 4 senedir Inter şampiyon olmasına rağmen Ancelotti ile devam ediliyor. Bu sezon gerek Uefa'da gerekse ligde istenilen şeyler olmadı. Şampiyonlar Ligi bileti alınmasına rağmen bu Milan'lıları memnun etmedi. Ancelotti iyi bir taktik adamı olabilir ama yapılanmadan hiç anlamıyor. 2001 yılında göreve gelirken kadroda olan bazı futbolcular hala kadroda. 30 yaşını aşkın tonla adam var. Gol atmak için hala Inzaghi'nin eline bakılıyor defans Maldini'ye emanet ediliyor. Yanlış anlamayın Maldini ve Inzaghi'ye birşey demiyorum ama çok yaşlandılar. Yaşlanmak ne kelime inanılmaz yaşlandılar. Öyle bir noktaya geldilerki yeniden yapılanmak için birkaç seneyi feda edecek durumdalar. Zamanında bu değişimi yaşamadıkları için şu anda zor durumdalar. Milan'ın hedeflerini küçültmeden gençleşmesi için büyük paralar lazım. Gençleşmek için birkaç seneyi feda da etmek lazım. Kaka'yı devre arasında Manchester City'e satarak kaynağı bulabilirlerdi ama bu da olmadı. 

Ancelotti'nin derhal ayrılması gerekiyor. Milan'da köklü değişikliklere ihtiyaç var. Hem antrenör kadrosunda hem futbolcu kadrosunda yeni isimler olmalı. Milan'ın yeni hoca adaylarına bakınca eski isimlerine teklif yapmaya hazırlanıyorlar. Sanırım Barcelona Guardiola örneğini benimseyecekler. Bu adaylar içinde en kariyerlisi ve Milan'a en fazla uyacak futbolcu Rijkaard. Van Basten'de birçok takım çalıştırdı ve göreve hazır görüyorum onu. Leonardo ise fazla kumar olacaktır. Kim gelirse gelsin Ancelotti gitsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir