19 Temmuz 2009 Pazar

Adebayor Manchester City'de

Dün yazdığım yazıda Adebayor'un transferi belirsizliğini koruyordu. Manchester City Arsenal ile her konuda anlaşmasına hatta çalışma iznini de çıkartmasına rağmen Adebayor Manchester City'de ki forvet bolluğu nedeniyle transferi istemediği söyleniyordu. Ama bu yazın değişmez olgusu olan para çoğu futbolcuda olduğu gibi Adebayor'un da aklını çeldi ve transferi resmiyet kazandı. Manchester City bu transfer için Arsenal'e 25 milyon euro civarında bir para ödedi. Bu parayı gördüğümde şok oldum çünkü Adebayor'un değeri bence 25 milyon euro'dan fazla. Bu parayı Milan'da verebilirdi, Benzema'yı alana kadar Real Madrid'de verebilirdi. Bu parayı görünce ve Manchester City'nin de çoğu futbolcuya değerinin üstünde para verdiğini düşününce çok akılcı bir transfer diyebilirim. 

Bu transferde ki tek anlamadığım nokta elinde Bellamy, Bojinov, Robinho, kiralık gönderdiğin Jo gibi forvetler vardı üstüne Santa Cruz ve Tevez'i transfer ettin. Şimdi de gittin Adebayor'u takıma getirdin. Benim bildiğim sisteme uygun transferler yapılır eğer yapmazsan kaosdan kurtulamazsın. Şimdi Manchester City'nin de forvet hattı aynı buna benzedi. Hakan Şükür Inter'e giderken 50 tane forvet arasına transfer olmuştu Adebayor'da buna benzer bir transfer yaşadı. Tabi Adebayor City'nin elinde tuttuğu forvetlerden çok daha kaliteli bir oyuncu. Bu yüzden kadrodaki yeri şimdiden garanti diyebilirim. Sürati, uzun bacakları, top hakimiyeti ve bitiriciliği ile Premier Lig'in en kaliteli forvetlerinden birisiydi. Üstelik onu sürekli beslemeniz gerekmiyor kendi pozisyonunu da hazırlayabilecek kalitede bir santrafor. Manchester City'de mutlaka önemli katkılar verecektir.

Arsenal açısından Adebayor neden bırakıldı anlamış değilim. Dün ödenen bonservis ücretini bilmediğim için mutlaka Arsenal değerinin üstünde bir fiyat ödendiği için bu transfere yeşil ışık yaptı demiştim. Ama 25 milyon euro'ya ben Adebayor'u bırakmazdım. Adebayor Arsenal hücumlarının can simitiydi. Hatta Arsenal kadrosunda bence Fabregas'dan sonra en önemli futbolcu konumundaydı. Wenger'in elbette planları vardır ve Adebayor'un yerini mutlaka dolduracaktır. Burada soru işareti bunu kısa vadede yapabilecek mi. Arsenal gençlere önem veriyor ve önümüzdeki senelerin şampiyon kadrosunu kuruyor diyorduk ama yapılanmasının en önemli futbolcularını gönderince bu işi para için mi yapıyorlar diye aklıma gelmiyor değil. Arsenal artık Premier Lig'de de eski başarılarını yakalamak zorunda. Geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi'nde de yarı final oynamışlardı. Geçtiğimiz sezonki çıtayı koruyabilecekler mi göreceğiz.

Adebayor'un Monaco kariyeri ne kadar parlak olsada, zaten yetenekli futbolcu olduğu bilinsede bu noktaya gelmesinde Wenger'e şükran borçlu. Wenger genç futbolculara ne olursa olsun öncelik tanıyan bir teknik direktör. Bu yüzden de birçok futbolsever tarafından büyük takdir topladı. Manchester City hedefini ilk 4 olarak belirlemiş bakalım bunu başarabilecekler mi. Bu sezon Real Madrid ve Manchester City'i harcadıkları paralar, futbolu endüstri manyağı yaptıkları için çok eleştiriyoruz. Bu transferler ilgili belki City üzerinde topluyor ama büyük bir antipati oluşmuş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir