24 Temmuz 2009 Cuma

Tobol Maçından Enstantaneler

Ah bu tribünlerin dili olsada bir konuşsa. Dünkü Tobol maçı sezonun Samiyen'deki ilk maçıydı. ultrAslan'ın eski açığa taşınmasının ardından olan ilk maçtıda aynı zamanda. Önceden kapalıda görmeye alıştığımız koreografiler artık eski açıkta olacak bir kere buna alışmamız lazım. Biraz tıkış tıkış görünsede beni çok rahatsız etmedi açıkçası.


İlk iki resmi gönlümün kaptanı adına yapılmış koreografilerden alıyorum. İlk fotoğrafta kapalının üstünden sarkıtılmış resmi görüyoruz. Metin Oktay & Arda Turan içerikli pankartları bu sezon bol bol göreceğiz sanıyorum. Taçsız Kral ile Arda'nın yan yana kombinlenmiş iki resminin altında "Tek Aşkımız Galatasaray" cümlesini görmekteyiz. Benim asıl hoşuma giden pankart ise ikinci pankart oldu. "Metin'in izinde Arda'nın peşinde" yazıyor bu pankartın üzerindede. Pankarttaki resim ise daha önce internet ortamına düşen Nesilden Nesile resmi.



Hazır Arda demişken onunla ilgilide birşeyler yazayım ne zamandır yazmıyorum özlemişim. Soldaki resmin hemen hemen aynını daha önce Casablanca maçı sonrası yazdığım yazıyada eklemiştim. Bir kaç sitede Arda resmen kaptan başlıklı haberleride görünce hoşuma gitti. Ayhan, Servet, Emre Aşık falan tamamda bu çocuğa duygusal bir bağım olduğundan sanırım kaptanlığı hep daha çok yakıştırdım, hep daha çok yakıştıracağım. Ama son günlerde kafamda şöyle bir soru belirdi; acaba Galatasaray Arda'ya çok mu yükleniyor? Tamam aslanlar gibi taşıyacağından şüphem yok kaptanlığı ki taşıyorda ama 22 yaşında bu kadar sorumluluk fazla gelir mi diyede düşünmeden edemiyorum bir iki gündür. Bu düşünce kaptanlıktan ziyade 10 numara ile ilgili. Vaktinde Necati'ye verildi 10 numara sonra Lincoln lüzumsuzu gelince çekip alındı sırtından o forma. Sonra iflah olmadı Necati (önceden matah bir şey miydi değildi sanırım). Aynı şeyi Arda'ya yaparlar mı? Biraz sıkar sanırım. Neyse içimdeki karanlık sesleri susturur fotoğraf yolculuğuna devam ederim.

Maçı izlerken soldaki pankartın yukarı doğru kaydırıldığını gördüm. Hemen Burak'a bir mesaj; "bi pankart açıldı ya müthiş :D yarın mutlaka eklemeliyiz bunun resmini we trust Haldun yazıyor" dediğimide yapar resmi bu yazının içine eklerim. 007 Haldun'a sahiden herkesten çok güveniyorum, güveniyoruz. Bu adam 3-5 seneye kadar Galatasaray'ın başına geçecek hemde kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan. Buraya yazdım. O günde bu yazıyı alıntılayıp diyeceğim ben demiştim diye. Bu arada pankartta da Haldun'a güveniyoruz yazıyor.

Tribünlerden son pankart taze hocamız Hollanda'lı Frank Rijkaard ile ilgili. Tam onun çıkacağı anda açılıp gözünün tribünlerde ilk göreceği yere koyulunca Rijkaard soyunma odasından çıkar çıkmaz bu pankartı gördü. Yüzünde de güzel bir tebessüm oluştu. Bu hoca-taraftar buluşmasının ve bütünleşmesinin görüntüsüydü. Rijkaard ciddi, yüzü gülmez, demir adam kıvamında biri gibi görünüyor benim gözüme geldiği ilk günden beri. Dün pankartı görüp tebessüm edince sevimli göründü gözüme. Pankartın üzerinde "we belive in you (sana inanıyoruz)" yazıyordu. Güzel tasarlanmış bir pankart. uAuni'yi kutlarım. Rijkaard'a da Samiyen'e hoşgeldiğini bu pankart ile söylemiş olduk.

Bu resmide maçın esprisi olarak aldım :) Servet'in golü sonrası Harry, Gökhan ve Servet seviniyorlar. İkiz kuleler arasında bir oz büyücüsü :)



Fırtına'mız, yeni gözbebeğimiz, Serdar'ımız geçmiş olsun. Keşke yukarıdaki espri ile bitirseydik yazıyı ama Serdar'ı anmadan bitirmek olmazdı. Nazara geldi yavru aslan. Sahada kaldığı süre içerisinde gösterdiği müthiş mücadele nazara geldi. Serdar ile ilgili resmi site açıklaması; Kafa travması sonrası kısa süreli bilinç kaybı ön tanısıyla yapılan muayene ve tetkiklerinde müdahale gerektirecek, hayati tehlikeye neden olabilecek herhangi bir soruna rastlanmamıştır. Şimdilik bir sıkıntı görünmesede tetkikler sürüyormuş. Dinlensin kıyamam daha çok lazım o bize..

İşte maçtan kısa kısa görüntüler bu şekildeydi. Böyle foto-roman tarzı bir yazıyı ilk kez denedim. Diğer bloglarda tek resim altında tek cümle çok görürdüm hoşuma giderdi. Ama ben tek resim-tek cümle ile yetinemiyordum böyle birşey deneyeyim dedim. Hoşuma gitti. Yapabilirim bunu sonrada. Ama sizin olumlu olumsuz eleştrilerinizde önemli tabi.

ps: Tobol maç yazısı için=> ..tıklayın..

5 yorum:

  1. pankartlar çok hoştu,şöyle sadece tribünleri çeken bir foto vardı eski açıktan bir görüntü idi çok hoştu.

    YanıtlaSil
  2. Evet koreografi konusunda güzel sinyaller gelmeye başladı daha ilk maçtan :)

    YanıtlaSil
  3. başarılı olmuş denemen. bütün fotoları topluca görmek hoş olmuş. devam devam:)

    YanıtlaSil
  4. Harbi çok iyi oldu. Teşekkürler Serap Abla :)

    YanıtlaSil
  5. Ben teşekkür ederim evet gazı aldım burdan devam eder artık :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir