30 Ağustos 2009 Pazar

Ankaragücü'nü Ele Geçirme Operasyonu Tamamlandı

Ankaraspor'un fahri gözüksede bir numaralı ismi, Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Melih Gökçek'in en büyük hayali Ankara'dan şampiyon bir takım çıkarmak bu yüzden de Ankaragücü'nü ele geçirmekti. Melih Gökçek bu futbol konusunda konuşurken sürekli Ankaragücü'nün zamanında başına geçmek istediğini ama başaramadığını anlatır durur. Senelerdir Büyükşehir Belediye başkanlığı yapıyor ve seçim vaadlerinin baş sıralarında sürekli Ankara'dan şampiyon bir takım çıkarmak var. Ankaraspor'u belediyenin desteğiyle Süper Lig'de belli nir noktaya getirdi. Ama taraftar desteği olmadığı için yerlerinde sayıyorlar. Ankara deyince de aklımıza Ankaragücü ve Gençlerbirliği geliyor. İlhan Cavcav'ın Gençlerbirliği'ni şampiyon yapma gibi bir düşüncesi yok onlar hayatlarından memnun gözüküyorlar. Ankaragücü ise büyük taraftar potansiyeline sahip olmasına karşın şampiyonluk potansından çok uzak görüntü çiziyorlar. Ankaragücü 1910 yılında kurulan ve Türkiye'nin en köklü kulüplerinden birisi. Üstelik Dünya üzerinde ülkelere baktığımızda başkentinden şampiyon çıkaramamış yegane ülkelerden birisiyiz. Ankara'nın da şampiyonluğu oynayan takımının olmasını, zirve mücadelesi yapmasını hepimiz istiyoruz.

Ankaragücü bu sezon 100. yılını kutlaması dolayısıyla önemli transfer harekatları yaptı. Fazla ihtimal vermememize rağmen Vassell transferi oldukça heyecan vericiydi. Ayrıca Maniche, Sol Campbell gibi futbolcularlada isimleri anıldı ama transferleri gerçekleşmedi. Finansal durumları belli bir noktada olduğu için sadece Vassell ile taraftarlara heyecan vermeye çalıştılar. Tabi bunlar yetmezdi Ankaragücü'nün mali olarak daha da güçlenmesi lazımdı. Zaten yıllardır bu fırsatı kollayan Melih Gökçek'te durumu fırsat bildi ve yarattığı kulis ile beraber Ankaragücü'nü ele geçirme operasyonunu başlattı. Önce Ankaragücü'nün önemli ismi Cemal Aydın'la güçlerini birleştirdi sonra oğlu Ahmet Gökçek'i başkan adayı yaptı. Bu arada Ankaragücü kongresi bugün oldu ve Ahmet Gökçek kulübe üye bile değildi. Bir günde üye oldu ve olmasının ardından 205 delegenin 172 geçerli oyuyla başkan seçildi.

Uzun zamandır uğraştıkları Ankaragücü - Ankaraspor birleşmesine izin verilmediği için böyle bir yola gidildi. Şimdi Ankaraspor giderek küçülecek ve futbol piyasasından da yok olacak. Transfer için son 2 gün kaldı büyük ihtimalle bazı futbolcular Ankaraspor'dan Ankaragücü'ne geçiş yapacak. Transfer için kesenin ağzını açarlarsada bazı önemli futbolcuları kadrolarına katabilirler. Bu bir bakıma Manchester City olayına benzedi. Geçtiğimiz sezon transferin son 1-2 günü Araplar takımı satın aldı ve transferin son günüde olsa Robinho'yu kadrolarına katmışlardı. Sonrasında ligin devre arası ve sezon sonunda yaptıkları transferlerle zirveye oynayan bir takım yarattılar. Şimdi Melih Gökçek'te arkasında koca Ankara Belediyesi'nin desteğiyle olmadık transferler yapmayı deneyeceklerdir. Burada sorulması gereken iki soru var. Ankaragücü taraftarları şampiyonluk uğruna bu durumu kabullenebilecekler mi? İkinci soru ise Melih Gökçek vaadlerinde sıraladığı gibi Ankara'dan şampiyon bir takım çıkartabilecek mi? Bunları bekleyip göreceğiz.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir