14 Ağustos 2009 Cuma

Bobo Sorunsalı

Son zamanlarda blogda favori takımımız Beşiktaş oldu. Transferi henüz tamamlamadıkları hala oyuncu alıp, satma derdinde oldukları için Beşiktaş'ı sık yazma gereksinimi duyuyoruz. Saint-Etienne kulübü Bobo için önce 4 milyon avro'luk teklif yaptı. Beşiktaş 6 milyon avro'da ısrarcı olunca teklifi yükselttiler ve kulüpler büyük ölçüde anlaştı. Yalnız beklemedikleri bir gelişme oldu ve Bobo Beşiktaş'tan ayrılmak istemediğini açıkladı. Bobo'ya her sezon başlangıcında iyi teklifler geldi ama Beşiktaş onu bir türlü bırakmak istemedi. Çünkü piyasası sürekli yükseliyordu ve Avrupa maçlarında attığı gollerle ismini duyurmaya başlamıştı. Bobo'ya da sorsak sürekli Avrupa'da top oynamak istediğini belirtiyordu. Mustafa Denizli Beşiktaş'a geldiğinden bu yana Bobo ya kendi mevkisinde oynamıyor ya da Nobre'nin ardında yedek oturuyordu. Bu da haliyle Bobo'nun piyasasını düşürdü. Eskiden 8-10 milyon avro bonservis bedelleri konuşurken Beşiktaş 6 milyon avro'ya kabul etmek zorunda kaldı. Gerçi bir şanssızlığı da Delgado'nun sakatlığı oldu. Bu yazıda belirttiğimiz gibi biraz da Delgado'nun kurbanı oldu. Yabancı kontenjanın dolu olmasından dolayı önce Delgado ile yolları ayırıp 10.5 numara transferini gerçekleştirmek istediler o gitmem deyince elde para da kazanabilecekleri yabancı futbolcu olarak bir tek Bobo bulunuyordu. Kadroya da baktığımız zaman Bobo'nun alternatifleri bulunuyor.

Bobo'ya sezon başında Olimpiakos 4 milyon avro bonservis, 2 milyon avro'da yıllık ücret önermişti ama Beşiktaş rakamı küçük bulduğu için teklifi kabul etmemişti. Bobo'da aslında Yunanistan'da oynamak istiyordu. Şimdi bir bakıma Beşiktaş'tan intikamını alıyor gibi. Saint Etienne Bobo'ya yıllık 1.8 milyon avro yıllık ücret önerdi. Çeşitli haber sitelerine bakarsak bazısı Bobo Saint Etienne'ye gitmek istemiyor diyor bazıları ise bu transferin gerçekleştiğini söylüyor. Bu yüzden başlığı Bobo sorunsalı yaptım çünkü biz futbolseverlerinde kafası karışmış durumda. Bobo transferinin ardından Batuhan'a kadroya girme yolu görünecek. Bu transfer bir bakıma Batuhan'ın kaderi içinde bir dönüm noktası oluşturuyor. Beşiktaş'ın elinde Nobre, Nihat, Holosko, Erkan Zengin gibi forvet oyuncuları bulunuyor. Bu isimlerde Batuhan'ı ekleyince arkalarında güçlü orta saha iler beraber zengin bir kadroları oluşuyor. Tabi Mustafa Denizli sisteminde ısrar edecekse 10.5 numara transferini mutlaka gerçekleştirmek zorundalar. Yoksa Tello ve Yusuf gibi futbolcularla o bölgeyi idare edemezler. Tello'yu kanatlarda kullanmak lazım, Yusuf ise seri 90 dakikaları çıkaramayacak durumda. Bobo için bir ilginç durumda genelde teklifler Fransa liginden geliyor. Tarzıda aslında Fransa ligi golcülerine benziyor yani Fransa liginde iş yapar diyorum. Mustafa Denizli dönemi onun için düşüş noktası olsada kendini toparlayacaktır. Beşiktaş Bobo'yu doğru kullansa daha iyi paralar kazanabilirdi ama bunu başaramadı. Şimdide 10 numara uğruna takımın geleceği olabilecek bir futbolcuyu daha kaybediyorlar. Eminim ki alacakları 10 numarada Yusuf gibi günü kurtarmaya yönelik bir transfer olacak.

1 yorum:

  1. bobo'yu satıp yıldıray'a para harcıyacaklarsa bobo kalsın, en azından dinamik adam, gerçi galatasaraydan gayrisi ülke puanı fasa fisosu:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir