18 Ağustos 2009 Salı

Fatih Tekke'yi Küstürmeyin {Trabzonspor Elini Çabuk Tut}

Geçtiğimiz sezon tonlarca adam alan ve sezonun büyük bir bölümü iyi giden Trabzonspor'da uzun yıllardan sonra taraftar gerçekten şampiyonluğa inandı. Trabzon gerçek bir futbol şehridir ve bu yarışta olması hepimizi çok mutlu ediyor. Sadri Şener takımın çehresini değiştirdi ve önemli işler yapıyor. Bu sezona gelince Trabzonspor daha az futbolcu aldı ama gelen isimler ihtiyaca yönelik isimler. Sadri Şener hatta bu konu hakkında her sene 15 oyunmu mu olacağız taraftarın stada gelmedi için demişti. Hugo Bross'da Trabzon şehrini heyecanlandırabilecek teknik direktörlerden birisiydi. Gerçi çok daha büyük isimlerle konuştular anlaşma olmayınca giderek çıtayı düşürdüler. Sivasspor karşısında iyi oyunlada bütün taraftarlar yine heyecanlandı. Buraya kadar herşey normal gözüküyor ama bu taraftarı gerçek heyecanlandıracak bütün Trabzon'luların yolunu gözlediği tek isim Fatih Tekke olarak gözüküyor. Geçtiğimiz sezon Trabzon'un en büyük eksikliklerinden biriside saha içinde bir liderden yoksun olmalarıydı. Hüseyin Cimşir takımın kaptanıydı ve çok eleştiriliyordu. Bu sezonda takımın kaptanlığına Egemen Korkmaz getirildi. Bu iki isimi toplasak, çarpsak Fatih Tekke edemezler. Trabzonspor'un hem gerçek bir golcüye hemde bir lidere ihtiyacı var. Fatih Tekke bu açıdan biçilmiş kaftan ama Trabzonspor'a transferi bir türlü gerçekleşmiyor.

Fatih Tekke hakkında çıkan bütün dedikodulara cevap vermiş. Beşiktaş'a baktığımızda kadroda fazla ihtiyacı olmamasına rağmen hem lider özellikleri için hemde taraftarı coşturmak için Nihat Kahveci transferi yapıldı. Şu anda Nihat'tan verim alacaklar gibi görünüyor. Nihat'ı getirmek içinde Beşiktaş yönetimi elini taşın altına koydu. Fatih Tekke'de Trabzonspor'a geri dönmek için dünden razı. Zenit'te bu transferde asla zorluk çıkarmayacak ama Trabzonspor işi ağırdan alıyor. Yıldız diye gösterilen ama aklımda adam gibi 10 maçı kalmayan Yattara 1.8 milyon euro alıyorken Fatih Tekke'ye ise 625 bin euro teklif ediliyor. Beşiktaş'ta, Fenerbahçe'de bu rakamın çok üstünde teklifler yapmalarına rağmen Fatih Tekke sırf Trabzonspor'lu olduğu için bu teklifleri gerçi çeviriyor. İşte karakter, işte mükemmel bir duruş. Diyarbakırspor maçından sonra bütün tribün Fatih Tekke diye bağırdı. Taraftarı susturmak geçtiğimiz sezon yakaladıkları havayı yakalamaları için bu adamı transfer etmeleri şart.

Trabzonspor'da Umut Bulut ve Gökhan Ünal adında kağıt üzerinde kaliteli görünen iki santrafor var. Yalnız bu adamların kaçırdıkları saç, baş yolduruyor. Hücumda bir esktraları yok. İkisi içinde düz golcü desek yanılmayız. Fatih Tekke ise yönlü bir santrafor. Bitirici özelliğinden zaten söz etmeye gerek yok, topu ayağında tutan, sırtı dönük, yüzü dönük oynayabilen, hava toplarında hakim, mesafe tanımadan şutlar atabilen santrafor oğlu santrafor. 32 yaşına gelmesi bir handikap olabilir ama 2 sene üst düzey performans gösterecek güçte.

Zenit'e transferi sırasında da Trabzonspor'a iyi para kazandırmıştı. Aziz Yıldırım'ın kendisini transfer etmek için neler yaptığını anlattı. Bu ilgiye transfer olmuyorsa karakterini ortaya koymuş demektir. Sadri Şener'i yaptığı işlerden dolayı destekliyorum ama Tekke konusunda ki duyarsızlığından dolayı eleştiriyorum. Trabzon taraftarlarını futbolu takip eden özellikle Karadeniz'de yaşayan herkes iyi bilir. Çok heyecanlandırlar, büyük konuşmayı severler, şu aşamada da onları susturmanın, coşturmanın tek yolu bu transferi gerçekleştirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir