6 Ağustos 2009 Perşembe

Volkan Yaman'a Elveda Derken

Resmen açıklanmasa da Volkan Yaman için artık Eskişehirspor'da diyebiliriz. Eskişehirspor Ümit Karan'ın ardından bir başka Galatasaray'lıyı daha kadrosuna katmak üzere. Volkan Yaman Antalyaspor'da oynadığı dönemde futboluyla göz doldurdu ve Milli Takım'a kadar yükseldi. Sonrasında Galatasaray'a transfer olan Volkan sezona iyide başladı. Hatta Galatasaray'lı taraftarlar arasında Carlos yalan Volkan Yaman tezarühatları yapıldı. Attığı frikiklerle göz doldurdu derken Hakan Balta'nın transferiyle bir anda arka plana geçti. İlk sezonunda iyi bir rotasyon futbolcusu derken kendini hiç geliştiremedi. Skibbe döneminde bulduğu şansları cömerçe harcadı Rijkaard'ın gelişiyle birlikte de Alparslan Erdem'in de arkasına düştü. Rijkaard geldiğinden bu yana gönderilecek futbolcular arasında sürekli Volkan Yaman'ı gösterdim. Hırslı, mücadeleci, beyfendi bir futbolcu olmasına rağmen yetenekleri Galatasaray'da oynamaya el vermiyor. Bana bek deyince aklıma iki tür geliyor. Birincisi Hakan Balta gibi çakılı ve garanti oynayan, savunması güçlü bekler ikincisi ise Gökhan Gönül gibi hücumda etkili olabilen bekler. Volkan Yaman'a baktığımda ne hücumda etkili nede savunması çok güçlü. Ayrıca çok da ağır bir futbolcu. Rijkaard'ın da beklere önem verdiğini düşününce Volkan Yaman'ın kadroda yeri yok. İnsan olarak kendisini çok sevsemde takımdan ayrılmasına üzülmüyorum.

Eskişehirspor'da Antalyaspor'da olduğu gibi kendini gösterebilir. Bu tip takımlar Volkan Yaman için her zaman şanstır. Ama futbolunda patlama yapıp büyük takımlara bir daha gelebileceğini düşünmüyorum.

2 yorum:

  1. Alpaslan Erdem'den çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.En azından Alpaslan gibi tecrübesiz değil. Ben Hakan Balta için yedek olarak Volkan Yaman'ı görüyordum. Tobol maçındaki oyunuyla Alpaslan Erdem bu takımda ilk 18'e giremez. Bunun dışında Alpaslan Erdem sadece koşmaya çalışıyo, savunma yönü yok.

    YanıtlaSil
  2. Gideceği zaten çok önceden belliydi.. Geldiği ilk günden beri takıma girmek için çalıştı, ama oda birşeylerin farkındaydı. Önünde Hakan Balta gibi bir isim vardı ve formayı ondan almak çok zordu. Belki yetenekleri kısıtlıydı veya bazı şeyleri eksikti. Belki yapamıyordu, belkide gücü yetmiyordu. Ama sahaya her çıktığında Aslanlar gibi mücadele ediyor, sonuna kadar savaşıyordu. Geldiği ilk gün Florya'da imza töreninde heyecandan eli titriyor, ne kağıda imza atabiliyor; nede formasını tutabiliyordu.

    Antalyaspor'dan Galatasaray'a geldiğinde kendisi için bir rüya başlamıştı. Ve bu rüya sadece 2 sezon boyunca sürdü. Antremanları izlemiş birisi olarak söylüyorum ki; Volkan hep çalıştı, çabaladı. Birşeyler yapabilmek için, bu formaya layık olmak için sonuna kadar savaştı. Ama olmadı.. Gücü, yetenekleri, şansı yetmedi..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir