17 Eylül 2009 Perşembe

Eski Evlatlar Günümüzün Yabancıları

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından VfB Stuttgart'ta oynayan Yıldıray Baştürk, forma beklediğini belirtti. Kicker spor dergisi, Yıldıray'ın, sakatlıktan kurtulduğunu belirterek, ''Tüm antrenmanlara katılıyorum. Formdayım ve göreve hazırım. Bundan sonrası benim elimde değil. Bana şans verilene kadar mücadele edeceğim. Bunu bekliyorum'' dediğini yazdı. Beşiktaş ile sezon başında görüştüğünü kaydeden Yıldıray, ''Maalesef olmadı. Çok taviz verdim, ancak sonuç olarak Beşiktaş başka bir oyuncuda karar kıldı'' şeklinde açıklama yaptı. VFB Stuttgart'ta en son ocak ayında forma giyen Yıldıray, sakatlıklarını atlattığı için memnun olduğunu, sakat olup oynamamaktansa, sağlıklı olup oynamamayı tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Daha önce Yıldıray'ın Beşiktaş mevzusunu yazmıştım. Beşiktaş Delgado'nun sözleşmesini fesh edemediği için uzun zamandır sakatlıklar yüzünden oynayamayan Yıldıray transferini düşünmeye başlamıştı. Transfer döneminin son günleri geldiği için ben Avrupa'dan bir yabancı 10 numara getireceklerini düşünmüyordum. Nitekim düşündüğüm gibi oldu ve büyük paralara Türkiye'nin Tsubasa'sı Tabata transfer edildi. Ayrıca Delgado'nun sözleşmesi Ocak ayında yeniden aktif olacak bu konuda ayrı bir sıkıntı çekecekler. Tabata'nın Beşiktaş'ta gösterdiği performansı değerlendirmek için henüz erken ama iki maçta iyi izlenim vermedi. Gerçi sağlam bir Yıldıray nasıl oynardı bilemiyorum. Bu adam uzun zamandır sakat ve artık kronikleşti. 2 maç oynasa 10 maç yatar görüntüde. Şu anda hazır olduğunu ve forma beklediğini söylemiş. Bence Yıldıray çoktan piyasasını kaybetti. 10.5 kaosu yaşayan Beşiktaş Yıldıray'ı alabilirdi ve bu Yıldıray için bir çıkış noktası olabilirdi. Açıklamalarında da büyük tavizler verdiğini belirtmiş. Eskiden transfer teklifleri yapıldığında olmadık şeyler isterdi şimdi ise tavizler veriyor. Etme, bulma dünyası işte. Yıldıray Baştürk devri benim gözümde çoktan bitmiştir, kendisini yakında Anadolu yollarında görebiliriz.

Fenerbahçe'de yabancı sınırına takılan ve sakatlığı sebebiyle sözleşmesi feshedilen 28 yaşındaki Brezilyalı defans oyuncusu Edu Dracena'nın yeni takımı belli oldu. Edu futbol yaşantısına ülkesinde, Santos kulübünde devam edecek. Santos kulübü Edu ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Brezilya temsilcisi önümüzdeki Pazartesi günü basın önünde Edu'nun imza töreninin yapılacağını resmen duyurdu. Ağustos 2006'dan beri Avrupa'da futbol hayatını sürdüren Edu yeni takımında teknik direktör Vanderlei Luxemburgo ile birlikte çalışacak.

Edu'nun Fenerbahçe'ye vedasını ve bende bıraktığı izlenimleri yazmıştım. Edu çok karakterli bir futbolcuydu ve onun Türkiye'de futbol hayatını devam ettirmesini isterdim. Ama futbol bu böyle şanssızlıklar yaşanıyor. Sonuçta Fenerbahçe'nin de hedefleri var ve Edu'nun sakatlığıyla zaman kaybetmek istemediler. Yabancı kontenjanının dolu olması sebebiyle Edu ile yollar ayrıldı. Bu ayrılık ne kadar etik veya Edu giderken neden zehir zemberek açıklamalar yaptı bilmiyorum. Ben sadece Edu'nun Türkiye'de oynadığı dönemde bende iyi izlenimler bıraktığını biliyorum. Edu Brezilya transfer döneminin hala devam etmesini fırsat bilip ülkesine döndü ve Santos'la anlaştı. Transfer dönemini kaçırdığı için Avrupa'da devam edemedi veya artık risk almak istemedi. Brezilya'da sonuçta bilinen futbolcu ve forması bir yerde garanti. Daha da yolunun Avrupa'ya düşeceğini hiç sanmıyorum. Edu takımını buldu darısı Lincoln'ün başına diyelim. Adamın futbol oynamakla hiçbir alakası yok olsaydı zaten Frankfurt'la anlaşırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir