9 Eylül 2009 Çarşamba

Eurobasket 2009: Sırada Polonya Var

Millilerimiz Avrupa Şampiyonasına harika başladılar. Turnuvanın ilk gününde Litvanya' yı ve dünkü maçta da Bulgaristan' ı yenerek 2/2 yaptılar. Takımımızda şimdiki hedef ise ev sahibi Polonya.

Polonya' nın bize karşı en büyük avantajı şüphesiz ev sahibi olması. Büyük turnuvalarda ev sahibinin taraftar desteğiyle çok iyi işler yapabildiğini biliyoruz. Burada takımımız için önemli olan bunun etkisini en aza indirebilmek.

Kendi takımımıza dönersek ilk iki günde takımımız herkese güven verdi. Nerdeyse bütün oyuncularımızdan katkı alıyoruz. Hedo-Ersan-Kerem-Oğuz-Ömer-Sinan ve bana göre kariyerinin en iyi turnuvasını geçiren Ender başta olmak üzere oyuncularımız çok formda.

Bugünkü maçta forma giyemeyen Ömer Onan ve Engin Atsür' ün yarın oynayıp oynayamayacağı kesin değil. Engin' in ayağındaki şişliğin inmediği ve büyük ihtimal oynayamayacağı ama Ömer' in sahada olabileceği konuşuluyor. Belki de riske etmememek için iki oyuncuyu da kullanmayız. Ama en azından birinin sahada olması bizim için önemli. Guard rotasyonumuz iki oyuncunun eksikliği ile daraldı. En azından birini kullanabilirsek işimiz daha da kolaylaşır.

Bugünkü maçı da kazanırsak bir üst tura çok büyük bir avantaj yaşıyacağız. 12 Dev Adam' a güveniyoruz. Yarın Polonya' yı da yenip yolumuza devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir