9 Eylül 2009 Çarşamba

Millilerimiz Tam Gaz {Türkiye 94 - 66 Bulgaristan}

Avrupa Şampiyonası' nda ikinci maçına çıkan A Milli Erkek Basketbol Takımımız bizleri yanıltmadı ve Bulgaristan' ı da 94-66' lık skorla mağlup ederek turnuvada 2/2 yaptı.

Maça yine Ersan' ın harika oyunuyla başladık. Dün olduğu gibi bugün de ilk yarıda skor yükümüzü Ersan çekti. Bulgaristan karşımızda sadece bir çeyrek dayanabildi. İkinci periyottan itibaren farkı iyice açmaya başladık ve devreyi 25 sayı farkla önde kapatmayı başardık.

İkinci yarı başlarken takımımızda skorun verdiği rahatlık hemen farkedildi. İlk yarıdaki savunma dozajımızı iyice düşürdük ve oyunu rölantıya aldık. Tanjevic takımın yıldız oyuncuları Hedo ve Ersan' ı ikinci yarıda hiç kullanmadı. Semih-Barış gibi kendini gösteremeyen oyunculara süre verdi ama bu oyuncular yine pek etkili değillerdi. Özellikle Semih yine kötüydü. Oyuna girer girmez faul problemi yaşadı. Bir an önce bu durumdan kurtulması lazım. Daha kuvvetli pota altına saiihp takımlarla oynarken ona ihtiyacımız olabilir.

Takımda dikkat çeken şeylerin başında guardlarımızn harika oyunu var. Hiç kimse bu kadar iyi bir performans beklemezdi sanırım. Her zaman eleştirdiğimiz Ender Arslan' ı tanıyamıyorum. Bildiğimiz Ender gitmiş, son derece olgun, nerde ne yapması gerektiğini bilen, topu en doğru adama ulaştıran ve doğru şut tercihleri yapan adam gelmiş. Umarım bu performansı turnuva boyunca devam eder. Kerem Tunçeri' den zaten bu veya buna yakın bir katkı bekliyorduk.

Pota altını bugün iyi kullandık sayılır. Özellikle Oğuz ve Ömer iyi gözüktüler. Oğzu hücumdaki etkili oyunuyla; Ömer ise savunmadaki harika blokları ile güven verdiler. Umarım Semih de bir an önce onların seviyesine ulaşır.

Bu sonuçla gruptan çıkmayı garantiledik. Ama tabiki bu yetmemeli bize. Amacımız yarınki maçı da kazanıp bir üst tura avantajımızı taşımak olmaı. Sırada ev sahibi Polonya var. Umarım onlara da aynı tarifeyi uygularız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir