1 Eylül 2009 Salı

Rubio Barça' ya Çok Yakın


Çıkan son haberlere göre; Minnesota GM' i David Kahn' ın İspanya çıkarmaları işe yaramadı ve Rubio başka bir İspanyol takımı Barcelona ile anlaştı. Daha önce Barça' nın Rubio için 5.3 milyon doları gözden çıkardığı biliniyordu. Eğer anlaşma sağlanırsa Rubio Barcelona ile ikinci yıldan itibaren Nba opsiyonu olmak şartıyla 6 senelik sözleşme imzalayacak.

Draftta Rubio 5. sıraya kadar gerileyince herkes inanılmaz şaşırmıştı. Rubio seçmeyen GM' ler çok büyük eleştirelere maruz kalmıştı ama şimdi niye seçmedikleri daha iyi anlaşılıyor sanırım. Bir oyuncuyu draft edip hemen kullanmak varken; Minnesota şimdi Rubio' ya kavuşmak için en az iki sene bekleyecek gibi görünüyor.

Barça tarafından bakarsak bence çok iyi bir transfer. Harika bir oyuncuyu kadrolarına kattılar. Zaten iyi olan kadroları Rubio gibi bir süperstarın gelişiyle daha da kuvvetlenecek. Bana göre Euroleague şampiyonluğu için en büyük adaylardan biri konumundalar.

Barcelona, Rubio için de iyi bir şans bence. Avrupa' da kendisini iki sene boyunca geliştirip Nba' e tam olarak hazır bir şekilde gitmesinin kendisi için en iyisi olduğunu düşünüyorum. Biz de kendisini hiç değilse lig maçlarında TRT sayesinde bir sene daha izleyebileceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir