10 Ekim 2009 Cumartesi

Kayserispor Gökhan Ünal'ı Geri İstiyor

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Trabzonspor'da forma giyen eski futbolcuları Gökhan Ünal'a, koşullar oluşması durumunda kapılarını açabileceklerini belirtti.Hurma, yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde Gökhan Ünal'ın Trabzonspor'da zor dönem geçirdiği ve Kayserispor'a dönmek istediği yönünde haberler çıktığını hatırlattı. Gökhan Ünal'ın Kayserispor'da başarılı bir dönem geçirdiğini ve şu an Trabzonspor'un sözleşmeli oyuncusu olduğunu ifade eden Hurma, ''Gökhan Ünal, takımımızda gol kralı olmuş, birçok sevinci yaşatmış bir oyuncu. Yoğun baskılar sonucunda ve o dönemki şartlarda, takımda çok başarılı olduğu bir dönemde oyuncumuzu satmak zorunda kaldık. Gökhan, şu an Trabzonspor'un oyuncusu. Bizim başka bir takamın oyuncusu ile ilgilenmemiz söz konusu olamaz. Ama, koşullar oluşursa bize gol krallığı yaşatan oyuncumuza kapımız her zaman açıktır. Ekonomik şartlar oluşursa, Trabzonspor bu oyuncu ile yollarını ayırırsa veya başka türlü şartlar oluşursa Gökhan'ın her zaman başımızın üstünde yeri vardır.'' diye konuştu.

Süleyman Hurma ismini Mehmet Topuz'un transfer mevzuları sırasında oldukça duymuştuk. Kayserispor'un son zamanlarına baktığımızda iki tane çok fazla göze batan futbolcusu vardı. Önce bu futbolcuları ısrarla satmak istemediler veya piyasalarını bulmalarını sağladılar, sonrasında piyasasını bulduktan sonra transfer piyasasını kızıştırdılar ve bu transferleri gerçekleştirdiler. Bu sezon Mehmet Topuz satışını hepimiz gördük. Beşiktaş ve Fenerbahçe birbirine girdi ve sonunda 10 milyon euro'ya Mehmet Topuz Fenerbahçe'ye gitti. Gökhan Ünal ise uzun süre Galatasaray'ın gündemindeydi hatta Kayserispor bizi futbolcularını ayartmakla suçladı. Sonuca gelirsek herkes Gökhan Ünal'ın üç büyüklerden birisine gideceğini düşünüyordu ama Kayserispor bu futbolcusunu Trabzonspor'a 6 milyon euro veya buna benzer bir rakama sattı. Sonuçta bu futbolcu için çok büyük bir para ve Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz'u beraber ele alırsak Kayserispor büyük bir transfer başarısı sağladı.

Gökhan Ünal'ın geçen sezon ve bu sezon oynadığı futbola bakarsak her zaman eleştirildiler ve Trabzonluların gözüne bir türlü giremediler. Umut Bulut'la birlikte ideal ikili olamadılar ve Trabzonspor özellikle gol yollarında büyük sorun yaşıyor. Kayserispor menejeri Süleyman Hurma'da Gökhan Ünal'a bunca eleştiriyi görüp eski futbolcularını yine takımlarına kazandırabileceklerini açıklamış. Kayserispor bu işin gerçekten çakalı olmuş durumda. Gökhan Ünal'ın düşen piyasasını görüp kadrolarını güçlendirmek adına önemli bir hamle yaparlar. Gökhan Ünal bu gidişle daha da düşecek gibi ve iyi olmak adına bir ışık vermiyor. Bu yüzden Trabzon şehrinden ayrılması yakındır diyorum. Hatta çoğu Trabzonlu Gökhan Ünal'ı alana Umut Bulut'da bedava gibi espiriler yapmışlar. Trabzonspor Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in satışından iyi para kazanmıştı ama takımın iskeletini feda etmişlerdi. Gökhan Ünal'a büyük paralar verilerek şampiyonluk kazanma hayalleri ise geçtiğimiz sezon olmadı ve bu sezonda bırakın şampiyonluğu ilk 3 hatta ilk 5 zor diyorum.

1 yorum:

  1. bedava bile verilse trabzonlu taraftarların sesinin cıkmayacagına eminim. yanında umut bulut'ta promosyon olarak verilebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir