Galatasaray için bu sezon en büyük sıkıntı defansta top yapan bir futbolcu olmamasından kaynaklanıyordu. Gökhan Zan ve Servet Çetin iki kaliteli stoper olmasına hatta Gökhan Zan bu geriden top çıkarma konusunda biraz iyi olmasına rağmen iki stoperin tarz olarak birbirlerine yakın futbolu defansif dengemizi oldukça bozuyordu. Defans kurgusunda sürekli sıkıntılar yaşandı ve rakibin hızlı santraforlarına karşı etkisiz kaldıklarını gördük. Ayrıca Gökhan Zan'ın sürekli sakatlanmasından kaynaklanan istikrar sorunu çok fazla göründü. Bizler defans için istediğimiz tarzda bir isim arayıp duralım, genelde bu tip futbolcuların takımlarının bel kemikleri olduklarını unutmayalım. Yani zaten bu futbolcuların değeri çok fazla {Meira'nın bonservisini hatırlayın} ve ligin devre arasında bu tip bir stoper getirmek çok zor görünüyor. Türk futbolcu olarak zaten bu özelliklerde bir isim yok ve yeni gelecek isimin takıma alışması, ısınması da önemli bir süre alacaktır. Atletico Madrid maçlarını düşündüğümüzde de fazla zamanımız varmış gibi görünmüyor. Servet ve Gökhan Zan'ın Agüero karşısında düşebilecekleri olası durumları düşününce içinden çıkılmaz bir stoper kaosuna düşüyoruz.
20 Aralık 2009 Pazar
Aradığımız Stoper Belki de İçimizde; Hakan Balta
Galatasaray için bu sezon en büyük sıkıntı defansta top yapan bir futbolcu olmamasından kaynaklanıyordu. Gökhan Zan ve Servet Çetin iki kaliteli stoper olmasına hatta Gökhan Zan bu geriden top çıkarma konusunda biraz iyi olmasına rağmen iki stoperin tarz olarak birbirlerine yakın futbolu defansif dengemizi oldukça bozuyordu. Defans kurgusunda sürekli sıkıntılar yaşandı ve rakibin hızlı santraforlarına karşı etkisiz kaldıklarını gördük. Ayrıca Gökhan Zan'ın sürekli sakatlanmasından kaynaklanan istikrar sorunu çok fazla göründü. Bizler defans için istediğimiz tarzda bir isim arayıp duralım, genelde bu tip futbolcuların takımlarının bel kemikleri olduklarını unutmayalım. Yani zaten bu futbolcuların değeri çok fazla {Meira'nın bonservisini hatırlayın} ve ligin devre arasında bu tip bir stoper getirmek çok zor görünüyor. Türk futbolcu olarak zaten bu özelliklerde bir isim yok ve yeni gelecek isimin takıma alışması, ısınması da önemli bir süre alacaktır. Atletico Madrid maçlarını düşündüğümüzde de fazla zamanımız varmış gibi görünmüyor. Servet ve Gökhan Zan'ın Agüero karşısında düşebilecekleri olası durumları düşününce içinden çıkılmaz bir stoper kaosuna düşüyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hakan Balta defansta oynarsa Cimbom şampiyonluğu falan unutsun. Dünkü verilen pozisyonda da direk onun hatası var. Size Hakan Balta gibi bekle defans özellikleri sınırlı adamlar değil, defansta Servetle uyumu çok iyi sağlayacak biri lazım. Bu çok ama çok net.
YanıtlaSilÇok konuştuk, çok tartıştık bu konuda. Ama Hakan'ı es geçtiğimize gerçekten inanamıyorum. Dünkü maçı izlerken Hakan'ın gözümüze sokarcasına "siz stoper mi arıyorsunuz hala" dedirtircesine bir performans sergilemesi müthiş oldu. Şimdi sol bek aramaya başlayabiliriz sanırım :D
YanıtlaSilOfsayt çıkışı dışında ben bir hatasını görmedim. Zaten verilen üç pozisyon o saçma ofsayt taktiği yüzünden. Onun dışında rakibin uzaktan bir şutu, bir de duran top var. Galatasaray'ın müthiş futbolundan zaten bahsetmiyorum. Bu topu geriden kurma olayında Hakan Balta müthiş oynadı, ben beğendim. Elbette yabancı bir stoper lazım ama eldeki alternatifler içerisinde Balta en iyisi.
YanıtlaSilGençler gibi kısır bir takıma karşı bırak da iyi oynasın Hakan hocam. ;)
YanıtlaSilİlk yarıdaki pozisyonlar gol değeri taşısa veya diğerlerinden 1-2 tanesi gol olsa o pozisyonlara bile giremezdi Gençler. Hala berabere olmanın verdiği gazla, son bir umutla saldırdılar özellikle ikinci yarıda.
Ama dediğim gibi, Hakan'ın oyununun baz alınacağı maç değildi bu, ki çok da kritik bir hata yaptı.
yukarıdaki yazıyı yazan aşağıdaki yazıyı da yazdı
YanıtlaSilfutboldan anlamadığınız ortada
"Gökhan Zan'ın ne kadar değerli olduğunu şimdilerde daha iyi anlıyorum. Gökhan Zan benim senelerdir çok beğendiğim ve mutlaka bir gün Galatasaray'da görmek istediğim futbolcuların başında geliyordu. Çok fazla sakatlanması nedeniyle Beşiktaşlılar bile kendisini istemiyordu ama geçtiğimiz sezon gelen şampiyonlukta Gökhan Zan'ın ne kadar önemli işler yaptığını unutmuş gibiydiler. Bu sezon Gökhan Zan ve Servet ikilisinin oynadığı maçlara bakarsak çok uyumlu görüntü çizdiklerini ve savunma konusunda sıkıntı yaşamadığımızı söyleyebilirim. Gökhan Zan bu konuda çok iyi olmasada diğer savunma oyuncularımıza baktığımızda topu oyuna sokma konusunda çok daha iyi. Hatta çoğu orta saha futbolcumuzdan da topu daha iyi oyuna sokuyor. Servet daha komple bir stoper gözüksede Gökhan Zan onun topla daha verimli oynama konusunda da büyük pay sahibiydi. Gökhan Zan'ın sakatlık dönemine bakınca savunmada oldukça fazla sıkıntı yaşamaya başladık. Buna Ayhan'ın da sakatlığı eklenince hücum organizasyonları bakımından çok fazla sıknıtı yaşıyoruz."10.06.2009 http://sportifcumleler.blogspot.com/2009/10/galatasarayda-defansif-karmasa-gokhan.html
Gökhan Zan'ın da topu oyuna sokma olayında çok kötü olmadığını düşünüyorum. Zaten Hakan Balta yazısında da belirttim. Gökhan Zan'da bu konuda iyi ama tarz olarak Servet'le aynı tarz olduğundan uyuşmuyorlar bu sistemde. Gökhan Zan + Balta belki daha başarılı olacak bilemiyoruz. Balta'yı dün Zan'a göre daha çok beğendim ve bunu belirttim. Gökhan Zan asla kötü futbolcu değil aksine çok beğenirim ama omuz sakatlığı yeniden nüksetti ki Beşiktaş'ta bu sorunu çok yaşadı.
YanıtlaSilHerşeyden öte o yazıda da bu yazıda da bir transfer gerektiğini söylüyorum. Bu kesin olandır. Daha fazla yazı da var bu konuda araştırabilirsiniz. Futboldan anlayıp, anlamadığınız sizin görüşünüz, saygı duyarım.
gökhan zan,servet çetin,uğur uçar,sabri sarıoğlu,aydın yılmaz,değil galatasarayda vasat bir super lig takımında oynayabilecek kapasitede futbolcular değildir.gerçekleri görmek lazım.
YanıtlaSilBugün Servet Çetin dediğimiz adama Marsilya 8 milyon avro veriliyordu ve hala bu rakamlar konuşuluyor. Bu paralar verilse bende 1 dk tutmam ayrı konu. Blogu araştırıyorsunuz zaten Aydın Yılmaz hakkında dediklerimi görmüşsünüzdür. O konuda aynı fikirdeyiz. Sabri'nin performansını bu sene oldukça arttırdığını, Uğur Uçar'ın da iyi bir bek olduğunu düşünüyorum. Servet ve Gökhan Zan nynı anda fazla lüks. Aynı tarz iyi futbolcu.
YanıtlaSil1- Gökhan Zan Türkiye Liglerinde anca düşmemeye oynayan takımlarda forma giyer. Hele 4 büyüklerde oynayabilecek bir adam değil. Onun "iyi" bir adam olarak lanse etmeye çalışman büyük hata. Kötü ya, vallaha kötü billaha kötü. Bütün Beşiktaşlılar bayram ediyor Gökhan yollandı diye. İyi adam olsa üzülmezler mi sence? Bu mantıkla kötü adamdır demiyorum ben, yanlış anlaşılmasın. Ama kötü yani. 2 kere 2 4 ise, Gökhan Zan da kötü futbolcudur. Hele öyle yok Premier Lig'ten Arsenal ilgileniyo gibilerinden salak haberlere inanıyorsanız vay halinize derim. :D
YanıtlaSil2- Servet geçen seneki performansıyla bana göre en iyi defans oyuncuları arasındaydı. 8 milyon euro'ya satılsa da acayip sevinirdim Türk futbolu adına. Değer mi değmez mi o zaman için tartışılır ama güzel bir para gelecekti GS'ye. Ama... Bu seneki Servet geçen seneye çoooooooook uzakta. Şu an değil 8 milyon, 800bin bile etmez benim gözümde.
3- Sabri kaç yıldır GS'de? GS'de bulunduğu süre zarfında ne zaman istikrarlı bir şekilde iyi futbol oynadı ve bunu devam ettirdi. Ne zaman defansın arkasında açıklar vermedi? Hatırlamıyorum ben. Sırf atağa katılmayla iyi bek olunmaz. Defansın da olacak. Mesela bizdeki İsmail'de de acayip atak özellikleri var ama defansif manada 0. Sıradan her oyuncu 2 harekette çalım atıyor.
Yani öyle deli danalar gibi atağa kalkmayla falan iyi bek olunmaz.
Tekrar ediyorum, Gökhan Zan'ın stoperlik açısından tek artısı uzun boyulu olması. Hava toplarında iyi olur belki ama o kadar ağır, o kadar kazma bir adam ki benim gözümde, yakışmıyor GS'nin şu atak oyuncularını görünce. Servet'e iyi bi motivasyon, yanına da iyi bi stoper lazım.
Gökhan Zan, Türkiye'de şampiyon olan takımlarda forma giyer. Misal Beşiktaş. Geçtiğimiz sezon özellikle ikinci yarıda Beşiktaş'ın bütün maçlarında ilk 11 oynadı ve o takım şampiyon oldu.
YanıtlaSilGalatasaray'da geçtiğimiz sezonla bu sezon arasında büyük fark var bunun da adı sistem. Geçtiğimiz yıl 4-2-3-1 oynarken ön tarafta iki tane sağlam ön libero oynuyordu. Ayrıca Meira ne kadar kötü oynasa bile oyun kurma anlamında iyi iş çıkarttığı için Servet kendi işine bakıyordu. Bu sezon ise 4-3-3 oynuyoruz ve geriden top kurma dediğimiz olaya ihtiyacımız var. Orta saha biraz daha hücumcu ve defansa çok iş düşüyor. Açık alan futbolunda da Servet'den süper performans beklemek yanlış. Yine de bu adama 8 milyon avro veriyorlar :)
Sabri deli danalar gibi koşmuyor. Bu sene haddini bilerek oynuyor ve oldukça başarılı. Zaten futbol dehası Rijkaard'da bunu söylüyor. Açtığı ortalar artık isabetli. Defansif konuda haklısın zaafları var ama kademe anlayışı dediğimiz olayını çok geliştirdi. Benim ilk tercihim Uğur Uçar olur ama Sabri'nin bu sezon hakkını yedirtmem.
Hele öyle yok Premier Lig'ten Arsenal ilgileniyo gibilerinden salak haberlere inanıyorsanız vay halinize derim. {Bu lafı da hiç yakıştıramadım}
Tamam hocam, senin kafanda Gökhan Zan'ın durumu belli. Ben ne yazsam sen yazacaksın kafandaki savunmayı. Benim kafamda bu adam 5 para etmez. İstediği kadar geçen sezon aldığımız şampiyonlukta ilk11 oynasın umurumda değil. Ben geçen sene beşiktaşın her maçını izledim ve hiçbir maçında da, "off be Gökhan'a bak nasıl müdahale yapıyor" demedim, hep "ya yeter artık Gökhan" dedim.
YanıtlaSilSanki Gökhan'ın yedeği Cannavaro falan gibi söylüyorsun. :))
Sistem değişmiş veya değişmemiş, Servet'in yaptığı bireysel hataları görüyoruz. Bu sene ne kadar çok bireysel hata yapıyorsa, geçen sene de bir o kadar bireysel becerilerini kullanarak iyi işler yapıyordu.
Son laf ağır olmuş biraz evet ama hani o haberler de çıktı, iyi olmasa öyle olmazdı gibilerinden savunma moduna geçeceklere ön hazırlıktı. :))
Ben Gökhan Zan'ı Beşiktaş'ta oynuyorken yine savunuyordum. Yani Galatasaray'a geldi diye savunmaya geçmedim bunu da belirteyim :)
YanıtlaSilVallaha ne diyeyim abi, sen istediğin kadar savunsan da görünen köy ve kılavuz olayı yani. =)
YanıtlaSilO kılavuzla Beşiktaş şampiyon oldu, Milli Takım Avrupa'da 3. oldu :) Durum bu.
YanıtlaSilSizleri Bilmem Ama Bu Maç Gerçekten Bana Zevk Veri Saçma Sapan Ofsayt Taktiği Hariç Ve Bunlar Kesinlikle Servetin Başının ALtından Çıkıyor Eminim İnşallah İkici Devrede Böyle Zevkli Maçlar İzleriz Ayrıca Bence Canerde Çok Güzzel Oynadı :))
YanıtlaSilBalta maçın adamı mı? Yapma Burak abi. Orhan Şam'ın kafasında, Orhan'ı kaçıran adam kim? Hakan Balta. Kahe'nin pozisyonunda ofsaytı bozan kim? Yine Hakan Balta. Eh şimdi kimse de bana onun dışında iyi demesin, iki tane gollük hata yaptıktan sonra napıyım ben öyle stoperi.
YanıtlaSilHakikaten Hakan Balta stoper oynarsa vay Galatasaray'ın haline.
Hala ısrarcıyım Hakan Balta maçın adamıydı. Orhan Şam'ın kafasında adamını almayan Mehmet Topal'dı. Orhan Şam onun adamıydı. Ofsaytı bozma konusunda hatalıydı doğru ama tek hatası o.
YanıtlaSilİlk yarı kusursuz oynadı, rakibin tek pozisyonu yok. İkinci yarıda da iki ofsayt taktiğinden kaynaklananlar olmasa Gençlerbirliği hakkında fazla konuşmayacaktık. Topu oyuna sokma dediğimiz olayı müthiş yaptı ve bana güven verdi. Mutlaka transfer lazım ama eldeki alternatiflerde Servet'in yanına en iyisi olarak düşünüyorum.