10 Mayıs 2010 Pazartesi

O da Geldi Geçti {Yalçın Ayhan}

2000'li yılların ortaları mali yetersizlikler nedeniyle yerli transferi bile yapamıyorduk. Ancak sözleşmesi elinde olan, ya da bonservisi çok ucuz görülen yerli futbolcuların peşindeydik. Aslında bu durum Galatasaray da yeni bir geleneğin habercisi gibiydi. Fenerbahçe ve Beşiktaş, Türkiye'de ön plana çıkan yerli futbolcuları kaptırmazken, Galatasaray altyapısına yönelmiş, bonservisi elinde olan futbolculara yönelen bir yapıdaydı. Yalçın Ayhan da aslında 2005/2006 sezonunda bu halkanın bir elemanı olmuştu. O sezona girerken Ragıp Başdağ ve Yalçın Ayhan yerli transferlerimiz olarak görünüyordu. Ama Gerets, hazırlık kampında Ragıp'ı beğenmediği için yolladığından Yalçın Ayhan tek yerli futbolcu transferi olarak kaldı. Gerçi ligin devre arasında yine bonservisi elinde olan Emre Aşık'ı da almıştık ama onun durumu çok farklı. Yalçın Ayhan'a geri dönersek, 1-2 sezondur ön plana çıkmaya başlamış, güçlü fiziğiyle göz dolduran ama yetenekleri çok sınırlı bir stoperdi. Bir önceki sezon İstanbulspor küme düştüğü için Yalçın Ayhan'ın transferi de çok kolay olmuştu.

Galatasaray'ın o dönemde Song & Tomas savunma hattının arasına girmek neredeyse imkansız gibiydi. Ama bu ikilinin alternatifleri çok yetersiz olduğundan rotasyonu genişletmek amacıyla Yalçın Ayhan takıma katıldı. Bu futbolcu kalitesini sezon başında hazırlık kampında belli ettiğinden Galatasaray da geçirdiği bir sezonda fazla forma şansı bulamadı. Hatta hazırlık kampını düşünüyorumda, Gerets bu futbolcuya topu oyuna sokma konusunda ayrı idmanlar falan yaptırıyordu. Belki de bu futbolcuyu da Ragıp Başdağ misali göndermek istemiştir ama alternatifsizlik buna engel oldu. Zaten sezon boyunca Song & Tomas ikilisinin arkasında bekledi. Song'un devre arasında Afrika Uluslar Kupası'na gitmesi sonrasında kadroya girme şansı artmıştı ama bu futbolcuya güvenin sıfırın altında olması, bir ara stoperde Cihan Haspolatlı'nın bile denenmesine sebep olacaktı. Bir diğer hatırladığım konu ise, o dönemlerde Cihan'ın stoper denenmesi sonucu bir yorumcunun ''Hakan Şükür stoper oynar, Cihan oymamaz'' yorumuydu.

Ama Cihan'ın stoperde alakasız performansı yeniden Yalçın'a forma şansını vermişti, buna rağmen şanssızlık olacak ki, 22 Ocak 2006 günü Konyaspor maçında sakatlanarak sezonu kapattı. Sonrasında Emre Aşık takıma katıldı, Song'un açığı giderildi. Yalçın Ayhan ise o sezon bir daha forma şansı bulamadı ve beklenildiği gibi sezon sonunda yollar ayrıldı. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra ise Kayseri Erciyesspor, Manisaspor ve İstanbulspor derken Antalyaspor'a geçti ve yeniden bir çıkış dönemine girdi diyebiliriz. Tamam yetenekleri sınırlı, hatta karakter anlamında da soru işareti ama takımın bankosu ve Antalyaspor da ligin iyi takımlarından. Bu futbolcunun Galatasaray'da bıraktığı izlenim ne diye soracak olursak cevap veremem. Çünkü iyi veya kötü oynadığını hiç görmediğimden asansör futbolculardan birisi oldu. Ama beni şaşırtan nokta, üç büyüklerde oynayan ve yaşadığı düşüşle ikinci liglerde oynayan bir futbolcu olmasını bekliyordum. Antalyaspor'da gösterdiği bu performans gerçekten şaşırtıcı.

2 yorum:

  1. Sanki bir Beşiktaş maçında oynamıştı diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. O maçı bende hatırladım :) Evet oynamıştı. Sami Yen'de kazanmıştık hatta o maçı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir