8 Haziran 2010 Salı

Kaçan Balık; Thomas Hitzlsperger

Stuttgart'dan ayrılması kesinleştiğinde de uzun uzun yazdık, ihtimal olsa yine yazardık. Çünkü Hitzlsperger'i bedelsiz olarak sürekli çeşitli takımlar transfer ettikçe kafamı duvarlara vurmak istiyorum. Sadece Galatasaray açısından da değil, bu adam Fenerbahçe için de, Beşiktaş için de ideal transfer olacaktı. Fenerbahçe için Cristian'dan çok daha faydalı olarak bir futbolcu. Beşiktaş cephesi için ise Fink'e göre daha kaliteli bir isim. Galatasaray için ise olay daha da dramatik. Çünkü elle tutulur, sisteme uygun bir tane futbolcumuz yok gibi. Orta sahanın hücum yönünde Arda Turan'ın uyumundan söz ediyoruz, Elano'nun da kalitesi falan ortada ama o kaliteyi pek göremedik. İşin oyunun iki yönünü oynama kısmına ise baktığımda malesef kimse yok. Grella transferi düşünülüyor ama bu futbolcunun bonservisine 1.5-2 milyon avro aralığında bir rakam ödememiz gündemde. Tamam iyi bir isim ama futbolcunun 30 yaşında olduğunu ve sakatlık problemleriyle falan uğraştığını atlamamak lazım. Hitzlsperger ise 28 yaşında ve oldukça istikrarlı bir isim. Geçtiğimiz sezon takımıyla yaşadığı sorunlar yüzünden kendisini pek gösteremedi ama Lazio bu futbolcuya şans verdi. Gerçi bu takımda da oynaması zor olduğu için, yine pek ortalarda görünmedi ama West Ham futbolcunun transferini bedelsiz olarak gerçekleştirdi.

Orta sahada neydi aradığımız özellikler. Top tekniği, oyunun iki yönünü oynama, istikrar ve sisteme uyum. Hepsi de Hitzlsperger'de mevcuttu. Benim merak ettiğim nokta ise acaba bu futbolcu hiç gündeme geldi mi ya da herhangi bir yerde ismi geçti mi. Kaçan balık büyük olur misali, bu futbolcuyu Galatasaray'da görmeyi çok isterdim. Ernst'in, Fink'in iyi futbolunun konuşulduğu ülkemizde Hitzlsperger'in de büyük yararları olacaktı. Premier Lig ise zaten bildiği bir lig. Uzun yıllar Aston Villa forması giymişti, West Ham'da da asla uyum sorunu yaşamadan, yeniden Milli Takım'a dönüş yollarını arıyacaktır.

2 yorum:

  1. fenerbahçe CSKA ile şampiyonlar ligi gruplarında oynarken(2,5 sene önce) Krasic'i beğenmiştim ve fener o kadar adama parayı gömeceğine bi tek şu adamı alsa demiştim.Bu arada fenerliyim.Hep böyle oluyo.Türk takımlarının yöneticileri bir türlü anlamadı şu transfer olayını.Patlama yapacak oyuncu yerine gidip yıldız almaya uğraşıyorlar.2 sene önce krasic'e 5-6 milyon euro verseler rahatlıkla alırlardı.Ama guiza vardı ne lazımdı bize krasic.Hitzlsperger de öyle.Adam sadece bu sene kayıp.Ama bedelsiz bir şekilde bir takımdan başka takıma geçiyo 2'dir.

    YanıtlaSil
  2. Bizimkiler Grellla'nın peşinde gezceğine bu adamın peşinden koşmaları gerekirdi.. Gelirdi gelmezdi orası ayrı ama en azından denenmeliydi.. Farkedilmemiştir bile..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir