30 Temmuz 2010 Cuma

İhtimaller Denizi / Federico Insua

Hagi'nin futbolu bırakması Galatasaray için çok büyük bir sarsıntı oldu. Yıllar boyunca yeni bir Hagi aradık durduk. Bu arayışlarda en parasız zamanlarda geldiğinden, transfer yapmakta, iyi bonservis ücretleri ödemekte sıkıntılar yaşıyorduk. Bu yüzden de en olmadık futbolcuların peşinden yıllarca koşturduk ama o koşturduğumuz isimleri bile transfer edemedik. Bunlardan birisi de Insua. Galatasaray için yılların hayalidir. Geçmiş yıllarda her transfer döneminde kendisine teklifte bulunuyorduk ama o Boca'ya gitti, Mönchengladbach'a gitti düşme tehlikesini göze alarak ama Galatasaray'a bir türlü gelmedi. Böyle olunca da kariyerinde beklenen patlamayı yaptığını söyleyemem, çok iyi bir genç oyuncuydu ama beklenilene bir türlü ulaşamadı. Bursaspor da bu futbolcuyu transfer ettiğinde doğal olarak bir heyecan oluştu. Bekleneni veremedi, yıldız olamadı ama Bursaspor için de önemli bir transfer olduğunu söylemek lazım. En ihtiyaç duyulan mevkiye nokta atışı gerçekleştirmiş oldular, yılların Galatasaray hayalini de gerçeğe dönüştürdüler.

Galatasaray'ın transfer listesinin başında gelen Arjantinli futbolcu Federico Insua, Boca Juniors ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. İnsua Galatasaray'ın iki katı para teklif etmesine rağmen Boca ile anlaştığını açıkladı.. Boca Juniors forması ile basın mensuplarının karşısına çıkan Insua, Galatasaray’ın kendisine 2 kat ücret teklif etmesine rağmen, kulübe yeterli derecede güvenemediğini ve Arjantin’de kalmayı tercih ettiğini söyledi. Insua, Arjantin’de yayınlanan Ole gazetesine verdiği demeçte, sarı kırmızılı kulüpten kendisine sadece bir faks geldiğini, bunun dışında hiçbir görüşmenin olmadığını söyledi.
İki yıl peşinde koşan Galatasaray’ın teklifini kabul etmeyip sezon başında Almanya’nın B.Mönchengladbach takımına transfer olan Arjantinli Federico İnsua pişmanlık yaşıyor. İnsua, Boca Juniors’tan ayrılacağını açıkladığında "hayır" dediği G.Saray’a gelmek için şimdi can atıyor. Temmuz ayında 3.2 milyon Euro karşılığında Alman kulübüne giden İnsua ligin dibinde yer alan takımının küme düşmesi halinde Mönchengladbach’tan ayrılmayı planlıyor. İnsua, menajeri K.H.Thielen Türkiye’de yakın dostları ve menajerler aracılığıyla Galatasaray Kulübü’ne haber yolladı.Ülkesi Arjantin’de futbol oynamaktansa Avrupa’da kalmak isteyen Arjantinli futbolcunun ilk tercihinin G.Saray olduğu öğrenildi. Alman kulübü ile 2010’a kadar sözleşmesi bulunan İnsua’nın G.Saray’ın kendisinde ısrarcı olması halinde B.Mönchengladbach ile görüşüp 2.Lig’de forma giymek istemediğini belirterek kolaylık sağlanmasını isteyeceği ifade edildi. G.Saray’ın da Almanya’da 27 maçta 2039 dakika oynayıp iki gol atan İnsua’ya sıcak baktığı belirtildi.

G.Saray uzun zamandır peşinde olduğu Insua'da mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar Arjantinli futbolcuyla üç yıllığına anlaştı. 1980 doğumlu ve 1.79 boyundaki Insua ile el sıkışan G.Saray yönetimi artık oyuncunun kulübü Independiente ile anlaşmaya çalışacak. Yöneticiler bunun için hemen harekete geçecek. Sportif direktör Bülent Tulun bugün ya da yarın Arjantin'e giderek Independiente yöneticileriyle masaya oturacak. Anlaşma sağlanırsa Insua hazırlık kampına katılacak. Hagi'den sonra oyun kurucu bulamayan Cimbom, orta sahada hücuma dönük oynayan Arjantinli Federico Insua ile anlaşarak bu sorunu aşmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder