30 Temmuz 2010 Cuma

Stepanov Bursaspor'da

Ömer Erdoğan, İbrahim Öztürk ve Zapo geçtiğimiz sezon harika işler yaptı ve Bursaspor'un zirve yürüyüşünde büyük katkıları oldu. Ama Zapo takımdan ayrılınca ve Schuster'in Zapo'yu beğenmesiyle stratejisi değişen Bursaspor'un yeni bir stoper arayışına gitmesi gerekiyordu. Stoper transferinde bu kadar beklenmesinin sebebinin Zapo olduğunu düşünüyorum. Zapo'nun da takımda kalacağı kesin olarak açıklanınca, Stepanov transferini hemen gerçekleştirdiler. Transfer yaparken de hem bu ülke şartlarını bilen, hem de Avrupa tecrübesi olan bir futbolcuyu takıma kazandırmak nokta atışı olacaktı ve bunu başarmış oldular. Vederson örneğinde olduğu gibi. Stepanov'u Trabzonspor'dan yakından tanıyoruz. Trabzonspor'da geçirdiği iki sezonda harika işler yapmasının yanında adını da sürekli önemli takımlarla birlikte andırmayı başardı. Çok önemli takımlarla adı anılmasına rağmen, ilk sezonunda transferini gerçekleştirmedi ama ikinci sezonunda 3.5 milyon avro karşılığında Porto yolunu tutmuştu. Orada da Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşaması şimdilerde Bursaspor için önemli bir avantaj olacaktır. Ama Porto'da işler istediği gibi gitmesi ve geçtiğimiz sezonu Malaga'da kiralık olarak geçirdi. Stepanov, 1.88 boyunda güçlü, hava toplarında hakim ve iyi bir kesici. Elbette eksikleri var ama şu şartlarda Bursaspor'un da alabileceği en iyi stoperdi diyebilirim. Ömer Erdoğan ve İbrahim Öztürk'le beraber iyi bir stoper rotasyonunun oluştuğunu söylemek mümkün ama o bölgeye bu ayarda bir futbolcunun daha gelmesi gerekiyor.

2 yorum:

  1. O bölgeye bu ayarda bir futbolcu daha gelirse U-19'un kaptanı serdar aziz'in önü iyice kapanır.Bu yılki stoper rotasyonunda 4.adam Serdar Aziz olmalıdır,olacaktır da.

    YanıtlaSil
  2. Rotasyondaki 4.adam Serdar Aziz olacak.Tuna'da o sebepten dolayı yollandı.Bu arada Serdar Aziz gerçekten çok kaliteli bir oyuncu olacak.Ben onu eski Arsenalli Tony Adams'a benzetiyorum.

    YanıtlaSil