30 Temmuz 2010 Cuma

Karşınızda El Mago

Keita'yı sevmezdim, karakter noksanları çoktu falan ama iyi bir taklacıydı. İyi oynamayı kafasına koyduğu bütün maçlarda harikalar yarattı, şov hareketleriyle taraftarların da beğendiği bir isimdi. Ama bu istikrar önemli bir sorun. Keita geçtiğimiz sezonun yarısında istikrardan uzak bir hal almıştı, ayrıca taklaları da ortada. Bu yüzden gelen iyi bir teklife kendisini göndermek, yerine genç ve potansiyelli bir isim almak {üstelik daha ucuz maliyete} önemli bir hamle oldu. İşin tek kötü yanı ise gelen adamla Keita'yı sık sık karşılaştıracak olmamız. Keita'nın ardından gelen Pino da ilk sınavına çıktı, kısa sürede beğendiğimi söyleyebilirim. Hızlı ve teknik bir futbolcu, bu maçta da oyuna girdiğinde etkisini gösterdi. Ama gol atmak uğruna çoğu pozisyonu harcadığını, heyecanını da yenemediğini söylemem lazım. Ayrıca sisteme uyması, takıma uyum sağlaması için de belirli bir süre gerekecek. Yine de ilk izlenimin olumlu olduğunu, ilerleyen dönemde Pino'nun takıma çok tarkı verecek potansiyelde olduğunu söyleyelim.

5 yorum:

  1. İstikrarsızdan kasıt dış saha performansı ise dış sahada tüm takım kötü performans sergiliyordu bu doğal olarak onu da etkiliyordu ki Keita'ya da çok yüklenildi bu konuda.Karakteriymiş falan filan yönetime sadece satma konusunda bahane oldu çünkü dünya kupasından önce satılık listesine koydular Keita'yı.

    YanıtlaSil
  2. ben de pino'dan umutluyum güzel işler yapacak gibi, umarım arkasındaki üçlü de ileri üçlüye ayak uyduracak seviyeye gelir yapılmasını umduğumuz transferlerle.. bu arada benim yakaladığım bugünkü üçüncü üst bilgi hagi'li olan değil mi? özel bi anlamı mı var bugünün?

    YanıtlaSil
  3. 30 dakika seyretmekten ne kadar anlaşılır ancak şahsen son derece hızlı, kıvrak ve dengeli olmasına rağmen biraz "akılsız" bir futbolcu olarak gözüktü bana. Rakipler açık alan bırakmadıklarında pek etkili olacağını sanmıyorum; ayrıca son vuruşlarında da "aklını çalıştırması" gerekir yoksa elimizde serdar özkan'dan 2 tane olur ki akıllara ziyan!

    YanıtlaSil
  4. @Görkem saha içi derken Ali Sami Yen diyorsun galiba. Keita hiç bir deplasmanda iyi oynamadı

    YanıtlaSil
  5. metin ofcourseolu31 Temmuz, 2010 01:18

    tabi zaten keita istikrarsız, elano topçu değil, santos dünkü velet. böyle diye diye artık görüp göreceğimiz en baba transfer arnavut kasabı cana olur, o yeni gelen adını ilk kez duyduğum esmer sağ açık olur falan filan. mmesela ben mustafa sarp gibi süper derecede istikrarlı bir odun yerine keita gibi istikrarsız bir delibaşı görmek istiyorum parçalı forma içinde.

    YanıtlaSil