
Samsunspor orta sahasının bütün dengesi bozulup, savunma üzerine binen yük artmasına rağmen {alınan hücum risklerini de atlamadan} Orduspor'un boş alanları hiç değerlendirmediğini, bu yönde hamleler yapmadığını gördük. Bunun aksine kapandılar, skoru daha ilk yarıdan itibaren korumak istediler ve bu da en büyük hatalarıydı. Çünkü Hüseyin Kalpar hatasından döndü, Musa Büyük gibi defansif bir futbolcuyu hücumun sağında kullanmak akıl işi değildi. Kenarda da Abdülaziz Solmaz gibi bir isim varken. İşte bu değişikliği yaparak önce oyunun bütün hakimiyetini ele aldı, rakibin de ekstra ötesi sertliğine rağmen oyunu Orduspor'un kalesine yıkmayı başardı.
Devamında gelen Dilaver Güçlü değişikliği ise sistemin bozuk bütün taşlarıdı yerine oturttu ve Zenke ile 1-1 olan maçın 2-1'e de gelebileceğini gördük. Hakan Bayraktar yerine Dilaver Güçlü oynasa ve diğer futbolcuların yeriyle hiç oynanmasa kazanılabilecek bir maçtı ama Orduspor deplasmanından da bir puan çıkarmak oldukça iyi. Bu sonuçla beraber Orduspor'un işi iyice zora girdi, Samsunspor ise olası Güngören Belediyesi galibiyetiyle beraber de liderliği garanti altına alabilme şansına ulaştı.
ORDUSPOR: 1 - SAMSUNSPOR: 1
Stat: 19 Eylül
Hakemler: Fırat Aydınus, Kemal Yılmaz, Mustafa İspiroğlu
Orduspor: Fevzi, Numan, Kürşat, Emrullah, Mehmet Ayaz (Dk. 85 Sinan), Ali, Ahmet Kuru (Dk. 57 Jovan), Jerry, Müslüm,
Selçuk, İrfan
Samsunspor: Ahmet Şahin, Musa (Dk. 46 Abdul Aziz), Turgay,
Kemal, Ufuk (Dk. 71 Dilaver), Adem, Orhan, Zenke, Murat, Agbetu (Dk. 68 Osman), Ersun
Goller: Dk. 5 Ahmet (Orduspor), Dk. 78 Zenke (Samsunspor)
Sarı Kartlar: Dk. 14 Jerry, Dk. 15 Ahmet, Dk. 34 Selçuk, Dk. 81 Emrullah, Dk. 89 Kürşat (Orduspor), Dk. 62 Kemal, Dk. 86 Turgay (Samsunspor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder