28 Haziran 2011 Salı

Yeni Sezonun Şifreleri

Ali Dürüst'ü nasıl biliriz diye sorduklarında başarılı bir yönetici deriz. Galatasaray içerisinde ağırlığı olan, sevilen, sayılan ve işini de başarıyla yürütür. Ama şöyle de bir huyu vardır. O a'yı işaret eder ama olacak olan b'dir. Petre ve Bratu ile ilgimiz yok der ama birkaç saat içerisinde o futbolcuların uçaktan indiğini görürüz.

Bu sefer ise durum biraz daha değişik. Dün yaptığı açıklamalar toplanan yönetim kurulu sonrasıydı ve o da basın sözcüsü misali toplantının içeriklerini ve Galatasaray'ın yeni sezondaki şifrelerini verdi. Yani a deyip b'nin geleceğini bu sefer sanmıyorum. Drogba alternatifler arasında yok dediyse yoktur bence, vatan millet Forlan misali onun için uğraşıyorlar. Durum bunu gösterdi.

Asıl merak edilen ise başka. Bülent Tulun mevzusu uzun zamandır konuşuluyor. Adnan Sezgin'den memnun olmayanların Bülent Tulun'dan memnun olması söz konusu olamaz, çünkü bu zihniyeti sevmiyoruz. Profesyonel yapıyı herkes destekler, herkesin inanacağı bir sportif direktörü özellikle. İşini mükemmel şekilde yapan, geçmiş yıllarda da büyük yararlılıklar göstermiş futbol akıllarını. Ama Bülent Tulun değildi bu isim ve onun da bu kadar fazla ön plana çıkmaya başlaması da Fatih Terim'i rahatsız etti.

Bir inanış vardır, Fatih Terim geliyorsa eğer tek adamdır misali. Bir noktaya kadar doğru bu. Hoca, özgür hareket etmek ister. Ama doğru bir yapıya da ses çıkarmaz, sağlam bir profesyonel yapının içerisindeki en önemli dinamo olur. Racon kesmiyorum, kafa kesiyorum misali ortalarda dolaşmaz bana göre. Yapılanmaya gelirsek doğru işler yapılıyor, güzel adımlar atılıyor. Bunun bir anda olması imkansız ama zamanla doğru bir noktaya gelinecek. Şu zamanda ise uzun vadeli düşünmek ama kısa vadeli hareket etmek lazım. Bu yüzden iplerin Fatih Terim'e verildiğinin belgelenmesi güzel oldu, özellikle de Bülent Tulun'u pasifize ederek.

Transfer olayı da merak edilen ikinci konu. Sabırsız şekilde transferleri bekliyoruz, bir an önce birşeyler olsun istiyoruz. Gökhan Zan'la başlayalım transfer olayına, bu sözleşmenin yenilenmesi yeni bir stoper transferinin önüne geçer. Bir yabancı stoper daha alınması düşüncesindeyim ama Ujfalusi, Servet, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam hatta stoperimsiler Hakan Balta ve Cana derken o rotasyonun dolduğunu düşünüyorum.

Kaleci, orta saha ve santrafor transferleriyle bu işin bitirileceği düşüncesindeyim. Yerli transferi olarakta gelişmeler olabilir. Okan Derici misali gurbetçiler takıma kazandırılabilir ya da ülke içerisinden bu tip genç hamleleri bekliyorum. Ama asıl hedef kaleci, orta saha ve santrafor olmak üzere üç yabancı futbolcunun gelişi. Reyes'e ihtimal vermiyorum artık, Terim'in de Kallström'ü veto etmesine anlam verebiliyorum. Kallström gibi bir isim tartışılmaz diyebiliriz ama ne olursa olsun orta saha rotasyonuna baktığımızda Selçuk İnan, Culio, Yekta, Cana, Ceyhun Gülselam gibi isimler var. Bana sorarsanız gelecek ismi kimse tartışmamalı, öyle kalitede biri gelmeli. Ya pahalı ama genç bir yabancı, ya da maliyeti daha düşük, tecrübeli ve yine kimsenin tartışamayacağı bir isim.

Kaleci konusunda ise ibre Victor Bagy'den yana. Sanırım kaleci transferi o olacak, Taffarel'in de bu işin üzerinde çalıştığını söyleyelim. Belli olmaz yine de ama Muslera, Doni gibi defterler bence kapandı.

Fatih Terim'in de imza attığını öğrendik. Bunca hafta boşuna bu konunun tartışmasını yapmışız diyorum. Hasan Şaş, Ümit Davala, Taffarel ve Tugay Kerimoğlu da yardımcıları. Ayrıca Tugay Kerimoğlu altyapı sorumluluğuna da devam edecek. O konuda çok sevinçliyim, Tugay Kerimoğlu bir senedir bu yapının içerisinde ve şartları en iyi o biliyor. Ayrıca kafamda bir 2. adam sorusu da vardı, Tugay Kerimoğlu'nun da ekibin içerisinde olması bu soruyu sildi diyebilirim. Müfit Erkasap niye yok dersek, o da altyapıyla ilgili bir görevde olacak.

Cuma günü Fatih Terim'in basın toplantısı var. 2 aydır beklediğimiz gün cuma, kafalardaki tüm sorular bitecektir...

2 yorum:

  1. Bu sefer olaylar biraz ciddiye binmis yalniz, anca hallolduktan sonra atti imzayi Terim. Bu da Unal Aysal 'in ilk tecrubesi olsun diyelim.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten de arenanın kapılarını yapımı aşamasında etmedik hakaret bırakmayan bjkli taraftarlara açarsa

    ünal aysalın hikayesi başlamadan biter taraftar gözünde...

    haaa devlet mi zorluyor ya dersin bjk toptan alsın kullansın bu stadı bize eski yeri
    mizi vermek şartıyla yada bu iş olmayacak o kadar

    alsınlar soksunlar bi yerlerine yaptıkları stadı bıktık şu edebiyattan stadın resimlerine bakamıyorum şu devletin her dk ben yaptım bu stadı edebiyatını okudukça,gördükçe..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir