15 Haziran 2012 Cuma

Ceo; Lütfi Arıboğan

Lütfi Arıboğan ve Galatasaray isimleri yan yana anıldığında akla gelen ilk şey basketbol oluyor. Kendisi Galatasaray'ın efsane basketbolcularından biridir ve en son yaşanılan şampiyonlukta da takımın kaptanıydı.

Aslında ilk etapta onun basketbol takımının başına geçirileceği konuşuluyordu ama görev tanımı çok daha büyük oldu. Kendisi basketbol kökenlidir ama son yıllardan hatırlayacağınız gibi uzun bir zamandır da TFF'de görev yapıyordu. Nice başkanlar geldi geçti ama Lütfi Arıboğan sürekli bir yükseliş içindeydi derken en son Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde başkanvekili olmuştu.

Ünal Aysal'ın da göreve ilk geldiği günden bu yana söylediği ''işi profesyonellere bırakacağız'' söyleminin ardından bu hamleyi bekliyordur. Bir yıl gecikti aslında bu olay ama sonunda gerçek oldu ve kendisi Sportif AŞ'nin genel müdürü olarak atandı. Yani Galatasaray'ın yeni ceo'su o. Çok iyi bir hamle ve bu adımı da çok değerli buluyorum.

Fatih Terim'in de istediği hamlelerden biri olduğunu belirtelim aslında. Lütfi Arıboğan'ın Fatih Terim ile de çok yakın ilişkileri var ve bu görev tanımıyla beraber futbolda artık ipler bana göre resmi olarak Fatih Terim'in eline geçmiş durumda. Basketbolda da Erman Kunter günleri daha da yakın demek mümkün aslında.

Adnan Sezgin'in de geçmiş yıllarda Sportif AŞ genel müdürü sıfatıyla hareket ettiğini ama sadece futbolla ilgilendiğini söyleyelim. Lütfi Arıboğan ise çok geniş yetkilerle göreve gelmiş bulunmakta ve onunla asla karıştırılmaması gereken bir durum, bunu belirtmekte yarar var.

Galatasaray için hayırlısı olsun diyelim, güzel bir hamle yapılmış oldu...

1 yorum:

  1. Öncelikle Turgay Demirel'in içeriden G.Saray'ı yönetmesine son vermeli. Bunu için de ilk iş olarak Murat Tümer'i uzaklaştırmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir