7 Haziran 2012 Perşembe

İstikrar Veya Vefa, Adını Siz Koyun

Bank Asya Birinci Lig'den Süper Lig'e çıkan takımların yaptığı ilk iş teknik direktör değişikliği olurdu ama son yıllarda takımlar istikrardan yana karar kılıyorlar ve aynı teknik adamla yola devam ediliyor. Genel eğilim bu yönde, yine değişiklik yapan takımlar oluyor ama sonlarını da görüyoruz. Bu yüzden teknik adam istikrarı önemli ama bu bana çok da şaşırtıcı bir durum gibi gelmemeye başladı.

Bir de şu var. Bir alt ligden Süper Lig'e adım atarken takımların kadrolarında tecrübeli isimler oluyor genellikle ve bu başarıda da pay sahibi oluyorlar. Ama teknik direktör istikrarını koruyan takımlarda bile bu kadro istikrarı gelmiyor, ilk etapta da bu tecrübeli isimlerle yollar ayrılıyor. Belki bir tane isim takımda bırakılabiliyor, o da forma şansı bulmaktan uzaklarda, ağabey gibisinden kalıyor takımda.

Akhisar Belediyesi bu anlamda çok güzel bir hareket yaptı. Hamza Hamzaoğlu'yla yola devam etmeleri bir yana, kadro istikrarı anlamında da adımlar atılıyor ve ilk iş olarakta bu başarıda pay sahibi olmuş tecrübeli futbolcular takımda tutuluyor. Kürşat Duymuş, Emrah Eren ve Mert Kaytankaş ile sözleşme yenilendi, Sertan Vardar ile Oğuz Dağlaroğlu'nun ise eli kulağında. Bu çok önemli bir hamle bana göre, hepsinden öte ise doğru bir vefa örneği.

Bu anlamda sezona çok güzel başlıyor Akhisar Belediyesi. Bakalım Süper Lig adına beklenen asıl takviyeler neler olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir