20 Haziran 2012 Çarşamba

Kimseyi Alamıyorsanız Gider Keita'yı Kiralarsınız

Amrabat konusunda ne oldu, ne bitti bilmiyorum, düşünmek bile istemiyorum aslında. Taktik mi yoksa bu, Galatasaray'ın başka bir planı mı var, Amrabat ne düşünüyor, Kayserispor'un planı mı var bilmiyorum. Sakız gibi uzayan bir hikaye, iş inata gidiyor ve inat transferlerinin de kimseye bir yararı olmaz.

Ama hata Galatasaray'da. Alacakları cevabı bildikleri halde hala Amrabat'ın peşindeler. Dünya üzerinde başka bir futbolcu mu kalmadı, Ünal Aysal'ın sezon başında söylediği o serbest kalmış isimler nerede {Junior Hoilett mesela, 1 milyon avro yetiştirme bedeline transfer olabilirdi}, yani nedir Amrabat'ı bu kadar özel kılan şey. 7.5 milyon avro öneriyorsunuz, 15 milyon avro bu ismin bedeli deniyor size. Süleyman Hurma açıyor ağızını yumuyor gözünü ama siz hala Amrabat ısrarı peşindesiniz.

Ezel vari bir oyun mu olacak sonunda bilmiyorum ama Amrabat transfer olsa ya da olmasa bile içime sinmeyen bir konudur, bu kadar uzaması da çok saçmadır. Siz o gözden çıkardığınız 7.5 milyon avro'yla istediğiniz her futbolcuyu alırsınız. Marko Marin için 8-9 milyon avro verdi Chelsea, ülke piyasası budur demeyin bu konuya. Avrupa'da sağlam bir ağa da gerek yok, vasat bir ağınız dahi olsa birçok futbolcu kapılır ağınıza, istediğinizi alırsınız.

Kimseyi alamıyorsanız eğer gidersiniz Keita'yı kiralarsınız, bu kadar basit bir olay. Giderken iyiki yolladık dedim bu adamı şimdilerde mumla arıyorum, geldiğim nokta budur...

9 yorum:

  1. 2 gömlek üstünü varken nedir bu amrabat sevdası yazı duygularıma tercüman olmuş assaidi gelsin başka bir şey istemiyorum

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle eline sağlık. Ne güzel anlatmışsın olayı.
    Şöyle bi soru da aklıma gelmedi değil. Demişsin ya ağ falan, yönetimdeki kaç kişi acaba Marin'i biliyordu Chelsea'ye transfer olmadan önce?

    YanıtlaSil
  3. Marin'i Galatasaray alır demedim, Marin'in bonservisi konusunda anlaşırdık ama futbolcu buralara gelmezdi, onun olayı başka çünkü. Ama maliyet hesabı ortada, 7.5'u gözden çıkarıyorsun ve o paraya kimleri kimleri transfer edersin. En kısa örnek, Shaqiri'den neden vazgeçilmişti?

    YanıtlaSil
  4. Yok yok, anlatmak istediğim senle alakalı değil zaten dostum. Tamamen yönetimle alakalı. Dünyada başka adam yokmuş gibi Amrabat'ta bu derece diretmeleri dünya piyasasını çok iyi bilmemelerinden kaynaklanıyor bence. Anlatmaya çalıştığım buydu (:

    YanıtlaSil
  5. Benim fikrim Türkiye ligini bilen oyunculara yöneliyorlar. Transferleri minumum riske indirmek için. Amrabat'ın Galatasaray'da ne yapacağını herkes bilir ama ne assadi ne shaqiri nede başka bir oyuncu için aynı şeyi kimse söylemez. Son yıllarda bunun örneklerini çok yaşadık.

    YanıtlaSil
  6. Amrabat yanıltma şıkkı muhtemelen.yine bir sağ gösterip sol vurma hamlesi seziyorum ben.umarım Grosicki'yi alırız yurtiçi transferi olcaksa...

    YanıtlaSil
  7. Amrabat'in kendisi icin uzulsem de bahsedilen miktar cok fazla. Herkesin dedigi gibi o rakama baska oyuncu rahatlikla alabiliriz. Bence en iyi secenek Doka ama onunla ilgili bir girişim var mi bilmiyorum. Gecen sezon 14 gol, 7 asist gibi bir istatistik yakalamis ve bu bir kanat oyuncusu icin cok iyi. Bizim tam istedigimiz de skora etki eden kanat oyuncusu. Amrabat da cok iyi, konsantre oldugunda inanilmaz oynuyor ama sezon geneli istatistiklerinde Doka hep daha fazla skor katkisi saglamis (Liteks'te de 22 golu var bir sezonda yanilmiyorsam).
    Turkiye ligini bilen adamlara yonelmek mantikli olabilir ama pek alistigimiz bir durum degil. Genelde Trabzonspor yapar bu tip transferler (Sappara, Vitek vs). Git gide Trabzon'a donusuyoruz galiba:)

    YanıtlaSil
  8. Kayseri li yöneticiler nasıl bir hesap peşindeler anlamak mümkün değil.G.Saray ın Amrabat için önerdiği 7.5 milyon euro gerçekten çok iyi ücret.Kayseri nin talep ettiği 15 milyon Euro G.Saray ile adeta alay etmek.G.Saray da doğru olanı yapıp uzatmadı kestirip attı.Amrabat bu paradan fazla etmez.Kayseri G.Saray ın verdiğinden daha fazla verecek klüp bulamaz.Mehmet Topuz örneğinde olduğu gibi iç piyasada fiyatı artırıp Amrabat ı en yüksek fiyattan satmayı düşünüyorsa yanılıyor.O dönemdeki piyasanın Deli İbrahim paşası Beşiktaş şu an transfer piyasasında yok.F.Bahçe sol kanat ta Stoch ile mukavale yeniledi.Sağ kanata da Kuytı aldı.Türkiye den bu parayı verecek başka klüp çıkmaz.Hiçbir Avrupa klübü de Amrabat için Kayseri ye G.Saray ın verdiğinden fazla vermez.Klüp yöneticiliği ticari karlılıktır.Kafasında şampiyonlar liginde oynamayı hedeflemiş Amrabat bu pisikolojiyle Kayseri de asla başarılı olamayacak.Piyasası düşecek.Değeri azalacak.Sonuçta Kayseri bugün G.Saray ın verdiği ücrete Amrabatı satamayacak.O zaman bu inat niye.Süleyman Hurma nın egosunu tatmin edip Amrabatı G.Saray a vermemek Kayseri ye ticari ve sportif ne kazandıracak.
    G.Saray da kanatlara etkili oyuncu transferi şart.Hatta şu ana kadar bitmesi gereken transferler kanatlara yapılmalıydı.Bir okuyucunun önerdiği Sivas lı Grosicki önerisi bence de mantıklı.Çağdaş kollektif futbola Burak beyin tercihi olan Keita dan daha uygun ve daha disiplinli.İstanbul a getirilen Faslı Assaid neden olmadı bilinmiyor.
    G.Saray şampiyonlar liginde başarılı olmak istiyorsa her iki kanata çok etkili ve kaliteli transferleri bir an önce yapmalı.

    YanıtlaSil
  9. O parayı verdikten sonra buraya getirebileceğimiz en az 20 adam varken neden hala bekliyoruz bilmiyorum. Bende sallama haber yapayım. İşte Galatasaray'ın 25 Haziran imza kadrosu: Kaka, Popov, Alper Potuk, Umut Bulut, Gökhan Töre, Malik Fathi, Muhammed Demir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir