30 Temmuz 2012 Pazartesi

Ibricic & Gaziantepspor, Vizyonel Bir Adım

Bu transferi Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımlar da yapsa ses getirirdi. Transferin önemine bu açıdan bakmak lazım. Çok önemli bir futbolcuyu transfer etti Gaziantepspor ve ligin de güzel bir kalite ayarı çekti.

Hatırlıyorum, bundan 2-3 sezon önce biz Galatasaraylılar İbricic'i çok konuşurduk. Onun Hajduk Split formasıyla yaptıklarının bir videosu vardı ve o video üzerinden heyecan duyardık aslında. O videoya bakarak futbolcu için destanlar yazmak mümkün ama bir futbolcunun belli bir yaşa kadar {böylesine yetenekliyse} büyük bir takıma transfer olmamış olması bir soru işaretidir daima, Ibricic de bunu yaşadı.

Rijkaard'ın ikinci sezonuna girerken de Ibricic geldi, geliyor derken transferin son günü Misimovic'i karşıladık. Ibricic'in bir hatta iki üst modeliydi ama Ibricic o dönemden aklımda kaldı hep. Çünkü görsel kalite bir futbolcu, topu ayağına aldığında sanki geninde Brezilya kanı dolaşıyor misali yaptığı hareketler inanılmaz.

Tarz anlamında söylemek gerekiyorsa, onun için Bosna Hersek'in Alex'i demek mümkün. Forvet arkasında, orta sahada oynamasına rağmen önünde oynayan forvetten fazla gol atar. Golü koklar ve yaratır, gol vuruşu anında oradadır demek mümkün. Galatasaray'ın Sasa İliç'li günlerini hatırlayın, o da gol anında orada olurdu ama Ibricic daha görsel kalite bir futbolcu. Şöyle demek lazım, Sapara'dan müthiş katkı sağlamış Gaziantepspor'da Ibricic çok daha fazlasını yapar.

Transferin ekonomik dengesi de önemli tabii. 7 milyon avro'luk bir bonservisten bahsediliyor. Lokomotiv Moskova da onu transfer ederken önemli bir rakam ödemişti ama futbolcu Rusya'da çok da tutunamamasına rağmen ondan zarar etmeden böyle bir transferi gerçekleştiriyorlar. Ayrıca geçen aylar Gaziantepspor'un ekonomik dengesinin bozulduğundan, zarar ettiklerinden söz ediyorduk. Danny'i satmalarından başlayan süreci konuşuyorduk ama önemli bir bonservisi gözden çıkardılar.

Orduspor'un Stancu'ya 2.5 milyon avro ödemesine şaşırırken, Ibricic için verilen 7 milyon avro çok çılgın bir rakam. Böyle bir bonservisin altında ezilme ihtimali var, bunu es geçemeyiz. Vizyon anlamında atılan adım büyük ama bir o kadar da beklentiyi beraberinde getiriyor.

1 yorum:

  1. http://antepspor27.blogspot.com/ ibricic alex etkisi gösterecek.süper fikirkleri sutları va.Eger orta saaya tkviye yaparsak ozaman ibricic cok etkili olur.Gecen sene Saparanın yanında paslasacagı oyuncu olmasada iyi cabalamıstı.yani ibricicin pas yapacagı bir orta saha transfer edersek cok katkı saglayacaktır. hem ibricicin yükü azalır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir