17 Kasım 2012 Cumartesi

Alper Potuk'un Dünü, Bugünü ve Yarını

Alper Potuk uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde olan bir isim. Özellikle de son iki sezondur gösterdiği yükselişle birlikte, Milli Takım'a kadar yükseldi ve Eskişehirspor'un iyi gidişatında da en büyük pay sahibi olan isimlerden biri. Durum böyle olunca da transfer gündemine giriş kaçınılmaz oluyor. Bizde Alper Potuk'u derinlemesine bir şekilde Oğuz Öztürk ile konuştuk...



Türkiye'nin gündemine oturan isimlerden biri Alper Potuk. Son üç sezondur konuşulan, iki sezondur sürekli transfer gündeminde olan ve gelecek adına düşündüğümüzde de ülkenin önemli değerlerinden biri. Alper Potuk'u bu kadar özel kılan özellikleri nedir?

Oğuz Öztürk:  Alper Potuk'u özel kılan öncelikle kendi jenerasyonu içerisinde bu kadar fazla sivrilebilen bir oyuncu olması, sonrasında da yeteneklerinden kaynaklanıyor. Futbolseverler uzun zamandır 'çok yetenekli' etiketi ile vitrine çıkan ancak bir arpa boyu yol alamayan örneklerden sonra Alper Potuk'a daha büyük umutlarla bakıp, işlendiğinde Avrupa arenasında ne kadar başarılı olabileceğinin hayalini kuruyorlar.

Gerçekten de Alper, kariyerinde doğru adımlar atarsa Emre Belözoğlu, Nihat Kahveci ve Tugay Kerimoğlu gibi benzer ve başarılı bir kariyer geçirebilir. İşin taktik kısmına kısaca bakarsak, orta sahada hem defansif hem de ofansif olarak oyunu iki yönü ile çok iyi oynayabilen bir oyuncu. Bunu yapabilen oyuncu sayısı çok fazla değil. Yaşının da daha çok genç olması onu kıymetli ve özel kılıyor...

Geçen sezon Fenerbahçe ile yaşanan bir transfer süreci var. 5 milyon avro üzerinden anlaşıldı ama Alper Potuk'la anlaşamadı Fenerbahçe ve bu da ülkemizde nadir görülen durumlardan biri. Bize o transfer sürecini anlatır mısın ve Alper Potuk için kabul edilen 5 milyon avro, bugün aynı rakam tekrar söylense kabul edilir mi?


Oğuz Öztürk: Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, geçen sezon Alper'i kesinlikle takas yolu ve oyuncuları içinde barındıran hamlelerle değil, peşin para ile satıp kulübe de katkı sağlamasını istediklerini açıklamıştı. Alper ile görüşen yönetim, şartların Fenerbahçe ile sağlandığını belirtti ve ipleri oyuncunun kendisine bıraktı. Fenerbahçe, 5 milyon avroya yaklaşan büyük bonservis bedelini kabul etmeye yanaştı, ancak oyuncunun menajeri ile yapılan görüşmelerde maddi ve diğer konularda istenen anlaşma sağlanamadı.

Alper, Fenerbahçe'ye transfer olduğunda eski takım arkadaşı Sezer Öztürk gibi yedek bekleme korkusu ile Fenerbahçe yönetiminden bazı özel isteklerde bulundu ve iki taraf arasındaki görüşmeler tıkanma noktasına geldi. Eskişehirspor yönetimi, hali hazırda Trabzonspor'dan gelen resmi teklifi geri çevirdi. Alper, sürekli kariyerine Eskişehirspor'da devam etmek istediğini söylüyor ancak transfer döneminde yeninden kapıların 5 milyon avrodan açılması muhtemel görünüyor.

Ersun Yanal ve takımın hedefleri göz önüne alındığında transferinin devre arasında olması mümkün görünmüyor. Fenerbahçe'nin Mehmet Topal ve Raul Meireles gibi isimleri transfer etmesinden sonra öne çıkacak takımın Galatasaray olacağı görüşündeyim. Bunun yanında Alper Potuk'un Trabzonspor'u tercih etmesi çok zor. Zira Eskişehirspor'dan ayrılıp Trabzonspor'a gitmek, kariyeri açısından ileri değil yerinde adım atmak ile eş değer olacaktır

Alper Potuk'un geleceği için ne düşünüyorsun? Eskişehirspor ve Milli Takım'daki geleceği sence hangi yönde olur ve senin görüşüne göre gelecek adına alacağı hangi kararlar Alper Potuk için başarı basamağıdır?

Oğuz Öztürk:   Alper Potuk'un yolunun İstanbul'dan geçeceğini 'pek istemesem de' düşünüyorum. İstanbul vitrininden önce Eskişehirspor'dan Avrupa'ya transferi zor olsa da bu benim gönlümden geçen şekli... Alper, zaman zaman takımda kalma ve efsane olma fikirlerini dile getirse de oyuncuyu sonsuza kadar Es Es forması altında tutmak bir hayli zor.

Takımdan ayrılırken de sözleşme bitimi ile değil, büyük bir bonservis bedeli ile gitmesi de Eskişehirspor'a maddi anlamda büyük fayda sağlayacaktır. Son olarak Danimarka ile oynanan maçta Abdullah Avcı kendisini takıma davet edip oynattı ve milli olarak ilk adımını da atmış oldu. Bu durum Alper'e milli takımda oynaması için İstanbul'a transfer olma şartının olmadığı yönünde iknasına da yaramış olabilir. Bu çıkış sürecinin devamı halinde Alper, Türkiye'nin de orta sahasının kesinlikle vazgeçilmezi olacaktır.

Son olarak şunu sorayım, Alper Potuk'u bu kadar özel bir duruma getiren isim Ersun Yanal mıdır? Teknik direktörün o ve diğer gençler üzerinde yarattığı etki senin gözlemlerinle nasıl?
Oğuz Öztürk:  Alper Potuk üzerinde aslında herkesin biraz katkısı var denebilir. Çiftelerspor'dan Eskişehirspor alt yapısına bir sepet top karşılığında transferini sağlayanlar, paf takımdan A takıma çıkışında yardımcı olan Rıza Çalımbay, şans vermeye ve güvenmeye devam eden Bülent Uygun, verimli şekilde kullanan Michael Skibbe ve şimdi de Ersun Yanal...

Esas olan oyuncunun yeteneklerine bu kadar güvenen teknik adamların olması. Bu saydığım isimlerin hepsinin Alper üzerinde emekleri var. Mevcut teknik adamın Ersun Yanal olması ise elbette hocanın deneyimlerinden faydalanan Alper üzerinde daha fazla etkiye de sebebiyet verecektir.

https://twitter.com/oguzozturk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir