12 Kasım 2012 Pazartesi

Türkiye'de Kalmak İstiyorsa Farklı Bir Kariyer Planı Çizmesi Gerekecek

IBB bir istikrar takımıydı ve Abdullah Avcı bu istikrarı yaratan teknik adamdı. Ama IBB'nin de çıkabileceği bir zirve noktası vardı. Sürekli üzerine koyarak yükselen bir takımlardı ama o noktaya da ulaştıktan sonra bu takımda Abdullah Avcı'nın misyonu bitiyordu ve o da Milli Takım'a gitti zaten.

İstikrardan kaynaklı da yerine Arif Erdem geldi, aynı düzen devam eder diye beklediler ama eski IBB'nin görüntüsü oluşmadı Arif Erdem'le. Bu yüzden de sezon sonunda farklı bir yapıya geçme düşüncesiyle birlikte Carvalhal takımın başına getirildi.

Avantajları da var bu takımın, dezavantajları da. Kendi sahalarında çoğu zaman deplasman takımı kimliğine bürünen bir takımlar, arkalarında bir şehir desteği yok, Olimpiyat Stadı malum zaten ama İstanbul gibi de bir avantajları var. Çoğu transferi İstanbul kimliği altında gerçekleştirebilirsiniz, onlar da bunu iyi kullandı.

Çok sevdiğimiz, sempati puanı yüksek olan bir isim Carvalhal. O hep ülkemizde olsun, otursun konuşsun, bizler de onu dinleyelim, sıkılmayız. Futbol yorumları yapsın mesela, müthiş reyting alır. Bu ülkenin kıymetini bilen yabancılardan biri diyebiliriz onun için ama şöyle bir durum var, başarısız bir teknik direktör.

Beşiktaş'la da başarısız bir sezon geçirmişti, IBB ile de başarısız bir sezon geçirdi. Kadro kalitesi anlamında baktığımızda IBB'nin daha üst noktada olması gerekiyordu. Webo, Doka ya da Holmen gibi yabancıları yok her takımın ama onların güzel bir yapısı var, bu yapıyı da Carvalhal iyi kullanamadı.

Kendi düzenini getirmedi, kurulu bir düzene oturdu ama başaramadı. Oysa beklentim yüksekti, onun adına uygun bir yapı vardı ama teknik direktör olarak Carvalhal'in işi zor ülkede. Türkiye'de kalmak istiyorsa sanırım farklı bir kariyer planı çizmesi gerekecek ama bu başarısız dönemlerin ardından bile onun için kötü konuşamıyoruz, aksine yüzümüzde bir sempati ifadesi oluşuyor.

Bunu da başarabilmek çok güç, hele ki bir yabancıysanız...

8 yorum:

  1. sanırım yerine yüzde 90 Oğuz Çetin isminin getirileceğini bilseydiniz, bu yazıyı yazmazdınız..

    YanıtlaSil
  2. Bülent Korkmaz gelecek diye biliyordum ben.

    YanıtlaSil
  3. carvalhal da sorun yok sorun ibb'nin değişen yönetim anlayışında onlar kanımca bundan sonra ligde kalmak değil ikinci lige geri dönebilmek için mücadele edecekler.

    YanıtlaSil
  4. carvalhalde sorun yok diyen arkadaş.kariyerine bir bakıver.10 yıllık teknik adamlık kariyerinde 10 takım çalıştırmış.çoğunda da yarım sezonlar.

    http://www.transfermarkt.de/de/carlos-carvalhal/aufeinenblick/trainer_1588.html

    YanıtlaSil
  5. Türkiye gelmiş en kötü teknik direktörlerden birtanesi benim için. İyi insan olabilir ama mümkünse Türkiye'de takım çalıştırmasın:)

    YanıtlaSil
  6. her ne kadar hertha ve karabük maceraları pek istediği gibi gitmesede skibbe ibb için doğru isim olabilir.

    YanıtlaSil
  7. valla skibbe bırak ibb için türkiyedeki her takım için doğru tercih olur.eğitici hoca bir defa.değişen alman futbolunun teknik adam profillerinin başında geliyor.(klopp löw vs)

    yalnız türkiyede işi çok zor bundan sonra maalesef.imajını haksız yere çok sarstılar.ama adam çok iyi ve iyi niyetli.özellikle medya ve bilinçsiz taraftar futbolu bilmeyenler baskı yaratıyorlar yönetimler üzerinde.ibb de taraftar olmaması avantaj bu bakımdan.

    löwü kovan zihniyet memlekette değişmedi.aynı zihni yapı skibbeyi eleştiriyor.oysa son yıllarda avrupa kupalarında skibbeli gs gibi oynayan takımımız çıkmadı.güzel insan iyi teknik direktör skibbeye yolun açık olsun diyorum.bize biraz fazla bence.

    YanıtlaSil
  8. karabük macerası iyi gitmedi demek haksızlık olur.daha maceranın başıydı.yada gs macerası.belki uefa finaliyle sonuçlanacaktı.bitmeyen şeyler hakkında olumsuz yargılarda bulunmak hata.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir